Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014 Facebook Twitter
0

Ο συναρπαστικός κόσμος των γλωσσών έρχεται πάλι στο επίκεντρο με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γλωσσών 2014. Η Πανευρωπαϊκή αυτή εκστρατεία για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ε.Ε. και του Συμβουλίου της Ευρώπης δε θα μπορούσε παρά να γιορταστεί με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο στη χώρας μας.

Ο στόχος του εορτασμού που είναι η προώθηση της πλούσιας γλωσσικής και πολιτιστικής ποικιλίας Γηραιά Ήπειρο και φέτος θα επιτευχθεί μέσα από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και με ένα ευφάνταστο online διαγωνισμό στην ιστοσελίδα www.imera-glosson-2014.eu

Από 30 Ιουνίου μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου όλοι οι λάτρεις των γλωσσών θα μπορούν να πάρουν μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού όπου θα πρέπει να ανακαλύψουν την ελληνική φράση που κρύβεται πίσω από τα «λουλούδια» έτσι ώστε να είναι οι τυχεροί που θα κερδίσουν δωρεάν τμήματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών και Τσεχικών.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά 9 Μορφωτικά Ιδρύματα και Πρεσβείες στην Αθήνα προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα από την μια ευρωπαϊκή χώρα στην άλλη. Να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών σε ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της EUNIC Αθήνας  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με διοργανώτριες χώρες τις:Αυστρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2014 και όλες τις εκδηλώσεις που θα την πλαισιώσουν θα αναρτώνται τις επόμενες ημέρες εδώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT
Pet sitters, dog walkers και κατ’ οίκον επισκέψεις: Η λύση που έχουν βρει πολλοί κηδεμόνες κατοικιδίων 

Living / Κατοικίδια, ταξίδια και άγχος αποχωρισμού: Η άνοδος των daycare και pet sitters

Άνθρωποι που κάνουν pet sitting, βγάζουν βόλτα τον σκύλο μας ή έρχονται στο σπίτι για να φροντίσουν το κατοικίδιό μας: επαγγελματίες και κηδεμόνες εξηγούν γιατί αυτός ο τομέας γνωρίζει άνθηση. 
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει καυλωμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Living / Morning Wood: Η Αθήνα ξυπνάει ερεθισμένη. Ανάγνωση με το ποτήρι γάλα σου…

Το πρωί τούς ξυπνά με φιλιά. Τους χαϊδεύει απαλά τα μαλλιά. Και μετά; Σεξ. Μετά αυνανισμός. Μετά παρτούζα. Τουρίστες, φίλοι ή και εντελώς άγνωστα σ’ εμάς πρόσωπα φωτογραφίζονται και μιλούν, δίχως ντροπές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΕΛΗΝΗ ΒΑΡΔΑ