Έρχεται η παρελαση των Ζόμπι στους δρόμους της Αθήνας

Έρχεται η παρελαση των Ζόμπι στους δρόμους της Αθήνας Facebook Twitter
0

H ετήσια παρέλαση των ζόμπι πλησιάζει  και όπως κάθε χρόνο θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και θα καταλήξει σε ένα μεγάλο street party. H φετινή διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα και είναι αφιερωμένη στη δεκαετία του 1980, στη σειρά Stanger Things και στις ταινίες που την επηρέασαν ή αναφέρονται σε αυτή (The Goonies, E.T. The Extra-Terrestrial, Close Encounters, Star Wars - The Empire Strikes Back, Aliens, Nightmare on Elm Street, Poltergeist, The Evil Dead, The Thing κα).


Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοργανωτής του «zombie athens walk», Τάσος Παπαναγιώτου «πρόκειται για μια πορεία τεράτων που εδώ και τρία χρόνια ξεκινάει από το Σύνταγμα, όπου ζόμπι και πλάσματα τρομακτικά, ακούνε το κάλεσμα του zombie thriller party, κατηφορίζουν την Ερμού περνούν από το Θησείο, το Μοναστηράκι και καταλήγουν στο πάρτι που ετοιμάζουμε, το οποίο φέτος θα γίνει στον Κεραμεικό».


Σε αυτήν την ιδιαίτερη παρέλαση, πλήθος κόσμου ντύνεται, μακιγιάρεται και υποδύεται χαρακτήρες από ταινίες και σειρές τρόμου του 1980 και του 1990. Με αυτήν την αμφίεση περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας, πειράζοντας, τρομάζοντας τους περαστικούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι δεκτικοί στα αστεία τρόμου των αλλόκοσμων μεταμφιεσμένων.

Έρχεται η παρελαση των Ζόμπι στους δρόμους της Αθήνας Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC


«Η ιδέα ξεκίνησε από την Αμερική το 2001, αλλά εμείς από το 2013 καλούμε τους Αθηναίους να διασκεδάσουν τις Απόκριες με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο και να μπουν στο κλίμα του καρναβαλιού με χιούμορ και φαντασία» σχολιάζει ο κ. Παπαναγιώτου και προσθέτει ότι η ανταπόκριση είναι μεγάλη, καθώς «κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 500 άτομα όλων των ηλικιών. Έρχονται γονείς ντυμένοι ζόμπι με τα μωρά τους στα καροτσάκια βαμμένα σαν ζόμπι κι αυτά, ενώ υπάρχουν αρκετοί που παρά τα 60 ή 70 τους χρόνια μπαίνουν στον ξέφρενο ρυθμό και διασκεδάζουν με την ψυχή τους».

«Εξάλλου», όπως λέει, «αυτός ήταν κι ο αρχικός στόχος μας όταν διοργανώσαμε για πρώτη φορά αυτήν την διαφορετική γιορτή. Μας αρέσει η περίοδος της Αποκριάς, του γλεντιού και των μεταμφιέσεων, αλλά είχαμε βαρεθεί εδώ και τόσα χρόνια τα ίδια τραγούδια, τα ίδια πάρτι, οι ίδιες στολές. Θέλαμε να διασκεδάσουμε με κάτι διαφορετικό».


Η τριμελής ομάδα των υπευθύνων για το πάρτι και το event, προετοιμάζεται επί έξι μήνες ώστε να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να σκορπίσουν τη «φρίκη» στους δρόμους της Αθήνας.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT
Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT