Έρευνα αποκαλύπτει γιατί οι άντρες θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες για γυναίκες με συγκεκριμένο σωματότυπο

Έρευνα αποκαλύπτει γιατί οι άντρες θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες για γυναίκες με συγκεκριμένο σωματότυπο Facebook Twitter
0

Επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι άντρες μπορούν να θυμηθούν περισσότερες προσωπικές πληροφορίες για μια γυναίκα που μόλις γνώρισαν αν έχει την ιδανική αναλογία περιμέτρου μέσης προς περίμετρο ισχίων, το γνωστό WHR (Waist to Ηip Ratio). Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, ήταν σε θέση να ανακαλούν καλύτερα λεπτομέρειες όπως το όνομα της γυναίκας, την ηλικία της, τι πτυχίο είχε, τι οικογένεια και ποια χόμπι, αν πρώτα την είχαν ορίσει στο μυαλό τους ως το "τέλειο σώμα".  

Τα ευρήματα υποδεικνύουν πως τελικά ένα όμορφο γυναικείο πρόσωπο ή ένα ελκυστικό κορμί, εκτός από το να κερδίζει το βλέμμα των αντρών βοηθά εμμέσως και στο να δίνουν περισσότερη προσοχή σε όσα ακούν. 

Η Dr Carey Fitzgerald, ψυχολόγος στο University of South Carolina του Beaufort έγραψε σχετικά στο Evolution and Human Behaviour πως με τους συναδέλφους της ανακάλυψαν ότι οι άντρες θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες για εκείνες που βρίσκουν ελκυστικές καθώς αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει στην περίπτωση που τις ερωτευτούν. Επίσης διαπιστώθηκε πως τους βοηθά να εντοπίζουν ελκυστικές συντρόφους που έχουν όμως και άλλες αξίες που οι ίδιοι βρίσκουν σημαντικές, όπως τα προσωπικά ενδιαφέροντα, το μορφωτικό επίπεδο και το οικογενειακό ιστορικό. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 218 άντρες, που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μία ομάδα έδειξαν φωτογραφίες από μια ντυμένη γυναίκα, την εικόνα της οποίας είχαν επεξεργαστεί ψηφιακά δίνοντάς της διάφορες αναλογίες μεταξύ μέσης και περιφέρειας. Δίπλα από κάθε φωτογραφία υπήρχε γραμμένη μια παράγραφος με διάφορες πληροφορίες για αυτήν την γυναίκα. Αφού την μελετούσαν για τέσσερα περίπου λεπτά, τους έδιναν να κάνουν κάποιες εύκολες αριθμητικές ασκήσεις και στη συνέχεια τους έκαναν 30 ερωτήσεις για την γυναίκα. Το ίδιο περίπου έγινε και με την δεύτερη ομάδα, μόνο που εκεί τους ζήτησαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Τα συμπεράσματα ήταν ακριβώς ίδια.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως οι άντρες μπορούσαν να ανακαλέσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τις γυναίκες εκείνες που η αναλογία μέσης- περιφέρειας ήταν μεταξύ 0.60 and 0.80. 

"Είναι γνωστό πως η ανθρώπινη μνήμη εξελίχθηκε για να εξυπηρετεί τους σκοπούς επιβίωσης κι αναπαραγωγής" σημειώνει η Dr Carey Fitzgerald, προσθέτοντας πως ενδεχομένως αυτές οι τάσεις να προέκυψαν ως ένα μέσο διασφάλισης της επιβίωσης του είδους, αλλά πως στην σύγχρονη κοινωνία μάλλον έχουν πάρει πολύ διαφορετικές διαστάσεις. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Βιβλίο / Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Μια «underground» συζήτηση με τον Λέανδρο Κυριακόπουλο περί ρέιβ, νέων τεχνολογιών και άλλων «δαιμονίων», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Αναπαραστάσεις του ανοίκειου - νομαδισμός και αισθητική στην ρέιβ ψυχεδελική σκηνή» (εκδ. Νήσος).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Κοινωνική Ντουλάπα δίνει δεύτερη ζωή στα ρούχα μας

Ο επόμενος κόσμος / Η Κοινωνική Ντουλάπα δίνει δεύτερη ζωή στα ρούχα μας

Ο Άρης Δημοκίδης ανακαλύπτει πώς μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή τα πολυφορεμένα ρούχα μας με την εξαιρετικά χρήσιμη δράση του Κοινωνικού Πλυντηρίου του SKIP, συζητώντας με την Ιωάννα Τσάτσαρη, Brand Manager του SKIP και την Κατερίνα Αλιφραγκή, Marketing Manager Laundry.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ Selini: Ο Ανδρέας δημιούργησε μόνος του ένα διατοπικό video game γεμάτο γρίφους από το διάστημα

Living / Selini: Ο Ανδρέας δημιούργησε μόνος του ένα διατοπικό video game γεμάτο γρίφους από το διάστημα

Κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο του μικρού του γιου, ένας developer από την Ελλάδα αψηφά εδώ και έξι χρόνια αϋπνίες και ανασφάλεια για να δημιουργήσει ένα «διαστημικό» παιχνίδι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/07 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ - Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Άννα Κ. / Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Η Ιωάννα Μουρταράκου, γνωστή concierge των διασήμων της Μυκόνου, μιλάει με την Αννα Κόκορη για τη χλιδάτη ζωή στο νησί, τις πολλές ώρες δουλειάς και τα εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων επισκεπτών
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ