Ανάμεσα στον 13χρονο Louis και τον 78χρονο Percy υπάρχει σίγουρα ένα μεγάλο χάσμα γενεών αλλά και μια αριθμητική διαφορά 65 ετών. Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να τους εμπόδισε στο ελάχιστο να κάνουν μια εκ βαθέων συζήτηση σχετικά με το πώς είναι να είσαι ομοφυλόφιλος σε δύο πολύ διαφορετικές εποχές- το τότε και το σήμερα.

 

Ο Percy αφηγήθηκε στον Louis το come out που έκανε σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη και οι κοινωνικές νόρμες πολύ διαφορετικές από ό,τι σήμερα. «Σε κάποιες περιπτώσεις δεν το σκεφτόσουν καν. Αλλά υπήρχαν και στιγμές, για παράδειγμα αν είχες ένα φιλαράκι και ήθελες να του πεις, "Πήγα σε ένα γκέι μπαρ χτες το βράδυ". Συχνά όμως δεν είχες και πολύ διάθεση να το πεις επειδή δεν ήσουν βέβαιος τι θα σκεφτόταν ή πώς θα ένιωθε ακούγοντάς το», λέει ο 78χρονος. Όπως εξήγησε στον νεαρό Louis, η ομοφυλοφιλία θεωρούνταν παράνομη στη Βρετανία μέχρι το 1967 κι έπρεπε να είσαι πολύ προσεκτικός αν δεν ήθελες να σε συλλάβουν επειδή πέρασες τη νύχτα σου με κάποιον.

 

Από την πλευρά του, ο 13χρονος Louis είπε στον συνομιλητή του πως έκανε αποκάλυψε στους γονείς του ότι είναι γκέι μέσω ενός γραπτού μηνύματος, επειδή δεν μπορούσε να το κάνει πρόσωπο με πρόσωπο. «[Η μητέρα μου] με έβαλε κάτω και μου είπε: "Σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει και δεν χρειάζεται να στενοχωριέσαι επειδή έχεις κι άλλους στην οικογένειά σου που είναι ομοφυλόφιλοι και εγώ τους έχω στηρίξει», είπε.

 

Η πιο σοφή κουβέντα ακούστηκε όμως ενδεχομένως από το στόμα του 78χρονου Percy. «Το πιο σημαντικό είναι αυτό: μπορείς να αγαπήσεις κάποιον. Δεν έχει σημασία ποιος είναι, αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Η αγάπη είναι αγάπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Δείτε το βίντεο: