Ένα ακριβές online test αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία της καρδιάς μας

Ένα ακριβές online test αποκαλύπτει την πραγματική ηλικία της καρδιάς μας Facebook Twitter
0

Με τα καρδιακά νοσήματα να αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου σε όλον τον κόσμο και με την βρετανική καρδιολογική εταιρεία να επιμένει ότι ένα 80% των εμφραγμάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε συστηματική πρόληψη, ο Βρετανικός Οργανισμός Υγείας προχώρησε σε κάτι που ίσως φανεί σωτήριο για πολλούς. 

Ο λόγος για ένα δωρεάν online test διαθέσιμο σε όλους, το οποίο μπορεί να προβλέψει με σχετική ακρίβεια -αν μιλάμε για έλεγχο μέσω διαδικτύου- την ηλικία της καρδιάς μας. Αν ο χρήστης απαντήσει με ειλικρίνεια σε μερικές κομβικές ερωτήσεις, το αποτέλεσμα είναι αρκετό για να τον ευαισθητοποιήσει, ώστε να ζητήσει ιατρική βοήθεια εγκαίρως. 

Με τις στατιστικές να αποδεικνύουν ότι συγκεκριμένα μοντέλα ζωής θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή 4 στους 5 ενήλικες και με το κάπνισμα να αποτελεί σταθερό "σύμμαχο" των καρδιαγγειακών νοσημάτων, από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Βρετανίας επισημαίνεται ότι το τεστ δεν είναι διαγνωστικό. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στον σχετικό ιστότοπο, δεν θα ενημερώσει τον χρήστη ότι -για παράδειγμα- ένα έμφραγμα καραδοκεί. Έχει, ωστόσο, χαρακτήρα αφύπνισης και κάποτε αυτό είναι αρκετό ώστε να αλλάξει κάποιος τρόπο ζωής ή να αποφασίσει να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστώσει την κατάσταση της καρδιαγγειακής του υγείας. 

Αν αποφασίσετε ότι στις ερωτήσεις που ακολουθούν θα είστε απολύτως ειλικρινείς, μπορείτε να δοκιμάσετε το τεστ εδώ.

Με στοιχεία από το BBC.com

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Living / Πώς έβαλα σε τάξη το εσωτερικό μου αχούρι μετά την απώλεια

Η Τζούλη Αγοράκη, μετά τον θάνατο του πατέρα της, προσπαθεί να βρει παρηγοριά σε ό,τι της το υπόσχεται. Ακολούθησε γνωσιακές και πνευματικές εμπειρίες και ισχυρίζεται ότι ο πόνος έγινε πιο απαλός.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Tech & Science / Μπορεί το χρήμα να νικήσει τον θάνατο; Τι κάνουν οι πλούσιοι για να ζήσουν για πάντα

Ο Πίτερ Διαμαντής, ο ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας στους τομείς της τεχνολογίας και της υγείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δισεκατομμυριούχων που αγωνίζονται να κερδίσουν τη μακροζωία, αν όχι την αιώνια ζωή.
NEWSROOM
Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT