Αν το διοξείδιο του άνθρακα ήταν μια μπλε σφαίρα…

Αν το διοξείδιο του άνθρακα ήταν μια μπλε σφαίρα… Facebook Twitter
2

Εάν οι χημικές ιδιότητες του διοξειδίου του άνθρακα (CO 2 ) ήταν διαφορετικές - είχε χρώμα, οσμή και μεγαλύτερη πυκνότητα - σίγουρα θα προκαλούσε περισσότερο την προσοχή μας.  Αυτή την "αδυναμία" του άχρωμου και άοσμου διοξειδίου, ανέλαβε να διορθώσει εταιρία γραφικών μετά από αίτημα της ΜΚΟ Environmental Defense Fund. Η εταιρία με ένα CarbonVisual γραφικό, κατάφερε να απεικονίσει σε video τις κύριες εκπομπές αερίων, στην πόλη της Νέας Υόρκης.  

Κάθε τόνος CO 2 αντιπροσωπεύεται από μια μπλε σφαίρα 534 m 3 - περίπου 10 μέτρα σε διάμετρο. Στο επίπεδο των εκπομπών του 2010 (54 εκατ. τόνοι CO 2 ), η πόλη της Νέας Υόρκης εκπέμπει περίπου 1,72 τόνους CO 2 ανά δευτερόλεπτο.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές: μετά από μία ώρα περίπου, όπως γράφει η Monde, 6200 μπλε σφαίρες καλύπτουν ένα μπλοκ της πόλης. Μετά από μια μέρα, οι σφαίρες γίνονται περίπου 150 000. Μέσα σε ένα χρόνο, όλο το Μανχάταν εξαφανίζεται κάτω από ένα τεράστιο θόλο που σχηματίζουν περίπου 54 εκατομμύρια μπλε μπάλες ...

Το 2007, η πόλη της Νέας Υόρκης έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών αερίων κατά 30%.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gohar World: H Laila και Nadia Gohar μας καλούν να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Living / Gohar World: Ένας λογαριασμός στο Instagram μας καλεί να στρώσουμε σουρεαλιστικά τραπέζια

Η Laila Gohar είναι καλλιτέχνις και το φαγητό, το εκφραστικό της μέσο. Αυτήν τη φορά συνεργάστηκε με τη ζωγράφο και γλύπτρια αδελφή της Nadia προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύμπαν με πρωτότυπα σκεύη, πιστεύοντας ότι πρέπει να προσεγγίζουμε το στρώσιμο του τραπεζιού με την ίδια προσοχή που δίνουμε στο ντύσιμό μας. Τη ρωτήσαμε πώς εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό των αντικειμένων τους και μας περιέγραψε ένα σκηνικό που αντίκρισε στη μέση ενός σούπερ μάρκετ στην Κρήτη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

2 σχόλια
Ακόμα και στις πιο μολυσμένες πόλεις, το CO2 είναι κάτω από 0.1% και δεν προκαλεί προβλήματα, πέραν του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αυτό δεν ισχύει για άλλα καυσαέρια και μικροσωματίδια, που είναι ιδιαίτερα βλαβερά.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ