Βρετανική εταιρεία θα δίνει άδεια στις υπαλλήλους στη διάρκεια της περιόδου

Βρετανική εταιρεία θα δίνει άδεια στις υπαλλήλους στη διάρκεια της περιόδου Facebook Twitter
1

Μια βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε πως στο εξής οι γυναίκες υπάλληλοι που εργάζονται σε αυτήν θα επιτρέπεται να παίρνουν άδεια κατά τη διάρκεια της περιόδου, χωρίς όμως να θεωρείται αναρρωτική.

Η Bex Baxter, διευθυντής της Coexist με έδρα το Bristol, χαρακτήρισε την κίνηση απολύτως αναγκαία προκειμένου να καταρριφθούν σχετικά ταμπού και να αναγνωριστούν οι μοναδικές φυσικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ορισμένες γυναίκες κάθε μήνα, αναφορικά με την έμμηνο ρύση τους.

Βρετανική εταιρεία θα δίνει άδεια στις υπαλλήλους στη διάρκεια της περιόδου Facebook Twitter
Η Bex Baxter, διευθυντής της Coexist με έδρα το Bristol που εφαρμόζει το επαναστατικό μέτρο

"Θέλαμε μια πολιτική που να αναγνωρίζει και να επιτρέπει στις γυναίκες να παίρνουν τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια του κύκλου περιόδου χωρίς να αναγκάζονται να το κάνουν όλο αυτό κάτω από την ταμπέλα της 'άρρωστης'", εξηγεί η ίδια στον Guardian.

 

Για πολλές γυναίκες η περίοδος συνδέεται με ανυπόφορους πόνους που κάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα εξαιρετικά δύσκολη μέχρι και ακατόρθωτη, συμπεριλαμβανομένου το να πάνε στην δουλειά τους. Ωστόσο νιώθουν πως δεν μπορούν να παίρνουν κάθε μήνα ρεπό χωρίς να κινδυνεύουν να θεωρηθούν αντιπαραγωγικές.

 

Η Baxter θέλει να καταρρίψει αυτήν την αρνητική σύνδεση. "Αν δουλεύεις με τους φυσικούς σου ρυθμούς, η δημιουργικότητα και η ευφυΐα σου ξεδιπλώνονται καλύτερα. Κι αυτό είναι κάτι πολύ καλό για την επιχείρηση" καταλήγει. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT
Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Ψυχή & Σώμα / Retreat Culture: Η νέα τάση είναι να φεύγεις για να βρεις τον εαυτό σου

Τι ακριβώς αναζητούν όσοι συμμετέχουν σε retreats ευεξίας; Πρόκειται για απόδραση ή επιστροφή σε κάτι πιο αυθεντικό; Είναι μόνο για ευκατάστατους ξένους τουρίστες ή υπάρχουν προτάσεις και για τους «κανονικούς» ανθρώπους; Απαντά η δημιουργός των Fykiada Retreats, Άννα Μαρτίνου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Living / Γιατί όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C;

Ξέρουμε όλοι ότι προσφέρει τριπλό όφελος: προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και συμβάλλει στην ομοιογένεια του τόνου, μειώνοντας σταδιακά δυσχρωμίες και σημάδια από τον ήλιο. Δεν υπόσχεται. Δουλεύει.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την Devin Halbal, την πιο viral tiktoker του πλανήτη, στο κέντρο της Αθήνας

Devin Halbal / «Σουβλάκι, παρακαλώ»: Κυνηγώντας την πιο viral TikToker του πλανήτη στο Σύνταγμα

Τα βίντεό της την έχουν κάνει πασίγνωστη στο ελληνικό κοινό. Άλλοι αγαπούν την Devin Halbal σαν θεά κι άλλοι δεν μπορούν ούτε να την ακούν. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής έκανε την εμφάνισή της στο κέντρο της πόλης. Την ακολουθήσαμε.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Plāsmata 3 / Πάσκουα Βοργιά: «Eίναι σημαντικό να δημιουργούνται ευκαιρίες για δημόσιο διάλογο»

Συζητήσεις για τους ανθρώπους, τα φυτά, τα ζώα και τα πουλιά που αποτελούν το οικοσύστημα του Πεδίου του Άρεως αλλά και για τις μεγάλες και μικρές ιστορίες που απαρτίζουν την πολιτισμική και κοινωνική του πραγματικότητα.
M. HULOT