ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη και μια μπριζόλα την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου

Ακόμη και μια μπριζόλα την εβδομάδα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου Facebook Twitter
4

Τρώγοντας μόνο μία μπριζόλα την εβδομάδα αυξάνεται ο κίνδυνος να νοσήσει ένας άνθρωπος από καρκίνο του εντέρου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσαν ότι η κατανάλωση τεσσάρων μερίδων κόκκινου κρέατος την εβδομάδα, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου κατά 42%.


Και μόλις δύο μερίδες την εβδομάδα αυξάνουν τον κίνδυνο κατά 20%.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι το μπέικον, το ζαμπόν και τα λουκάνικα κατατάσσονται μαζί με τα τσιγάρα ως κύρια αιτία του καρκίνου.


Μια έκθεση αναφέρει ότι κάθε 50 γραμμάρια επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα - το ισοδύναμο ενός λουκάνικου, ή λιγότερο από δύο φέτες μπέικον - αύξησε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 18%.


Στην πιο πρόσφατη μελέτη, ο καθηγητής Tim Key και η Δρ Catherine Bradbury εξέτασαν τα αρχεία από 500,008 μεσήλικες Βρετανούς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40 έως 69 ετών, παρακολουθώντας την κατανάλωση κρέατος για περίοδο τεσσάρων ετών, σύμφωνα με την Daily Mail.

Εκείνη την εποχή, 1.503 από τους συμμετέχοντες ανέπτυξαν καρκίνο του εντέρου.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι εκείνοι που έτρωγαν κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας τέσσερις φορές την εβδομάδα είχαν 42% μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνους που έτρωγαν μία φορά ή και καθόλου.


Εκείνοι που έτρωγαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν 18% μεγαλύτερο κίνδυνο σε σύγκριση με τους χορτοφάγους.


Ο καθηγητής Tim Key, ο οποίος πρόκειται να παρουσιάσει τα ευρήματα στο συνέδριο του Εθνικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο στο Λίβερπουλ την Τρίτη, δήλωσε: «Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και να κάνουν μικρές αλλαγές αν χρειαστεί».

Οι επιστήμονες βάσισαν την ανάλυσή τους σε μέγεθος μερίδων, το οποίο ισοδυναμεί με δύο λεπτές φέτες μπέικον, δύο φέτες ζαμπόν ή ένα λουκάνικο.


Αλλά ένα burger μπορεί να περιέχει 200 γρ. κρέατος, όπως και μια μεγάλη μπριζόλα από ένα εστιατόριο ισοδυναμεί με 284 γρ.

 

Η μελέτη ωστόσο διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φυτικών ινών δεν μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

4

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάμεσά μας, στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί πλέον ένα flower boy

Living / Ανάμεσά μας, στο κέντρο της Αθήνας, κυκλοφορεί πλέον ένα flower boy

Οδηγώντας ένα παλιό τρίκυκλο, φορώντας χρωματιστές στολές εργασίας και τζόκεϊ καπέλα που κάνουν έντονη αντίθεση, ο Στέφανος Κονιδάρης κάνει διανομές λουλουδιών που μελέτες αποδεικνύουν ότι είναι ένας φυσικός τρόπος να βελτιώσουμε τη συναισθηματική μας υγεία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Βλέπει, τελικά, κανένας μας ηθικό και φεμινιστικό πορνό;

Living / Βλέπει, τελικά, κανένας μας ηθικό και φεμινιστικό πορνό;

Γιατί, ακόμη κι αν νιώθουμε ή, έστω, δηλώνουμε φεμινιστές, δεν στρεφόμαστε προς μια πιο ηθική και φεμινιστική πορνογραφία; Υπάρχει, τελικά, κάποια ρεαλιστική εναλλακτική στον βόθρο του mainstream πορνό, κι αν ναι, ποια είναι;
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος: Το στάδιο στην καρδιά της πόλης με φόντο την Ακρόπολη

Living / Εθνικός Γυμναστικός Σύλλογος: Το στάδιο στην καρδιά της πόλης με φόντο την Ακρόπολη

Στην περιοχή του Καλλιμάρμαρου, του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων (1896), υπάρχει ένα ακόμα στάδιο που έχει τη δική του πολύχρονη ιστορία.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ
Το μεγάλο ταμπού: Μαγαζιά που απαγορεύουν την είσοδο μικρών παιδιών

Διεθνή / Το μεγάλο ταμπού: Μαγαζιά που απαγορεύουν την είσοδο μικρών παιδιών

Ο Guardian αγγίζει ένα θέμα το οποίο όπου και όποτε συζητηθεί -ακόμα και στην Ελλάδα- είναι αφορμή για σκληρές κόντρες ανάμεσα σε αυτούς που επέλεξαν να γίνουν γονείς και σε εκείνους που δεν το αποφάσισαν ακόμη – ή δεν πρόκειται να το αποφασίσουν και ποτέ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Θέλω να πεθάνω χαρούμενος. Να τρώμε μόνο βραστό κολοκύθι χωρίς αλάτι ή ούτε αυτό κάνει; Να μην ξαναπάω σε ταβέρνα; Και τι θα θυμάμαι από την ζωή μου πέρα από ωραίες παρέες γύρω από ένα πλούσιο τραπέζι;