Ολοένα και περισσότερες είναι παγκοσμίως οι γυναίκες που επιλέγουν το νυστέρι για να αλλάξουν την εμφάνιση των γεννητικών τους οργάνων. Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, η αιδοιοπλαστική, η επέμβαση μείωσης του μήκους στα χείλη του αιδοίου, αποτελεί αυτή τη στιγμή την νέα μεγάλη τάση στις πλαστικές, η οποία και αυξάνεται συνεχώς. 

 

Το 2016, πραγματοποιήθηκαν 45% περισσότερες αιδοιοπλαστικές επεμβάσεις συγκριτικά με το 2015, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε η International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS), ρωτώντας 35.000 γιατρούς σε συνολικά 106 χώρες σχετικά με χειρουργικές και μη επεμβάσεις που έκαναν την περασμένη χρονιά, στο πλαίσιο ετήσιας έρευνας. Όπως προκύπτει, η αυξητική στήθους είναι η δημοφιλέστερη επέμβαση κι ακολουθούν οι διορθωτικές επεμβάσεις σε χείλη, βλέφαρα και μύτη, ενώ ΗΠΑ, Βραζιλία, Ιαπωνία, Ιταλία και Μεξικό καλύπτουν συνολικά το 41% των πλαστικών επεμβάσεων που γίνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο.  

 

Τα πρόσφατα δεδομένα έρχονται να επιβεβαιώσουν το ανησυχητικό φαινόμενο που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό, όπου νεαρά κορίτσια υποβάλλονται σε σχετικές εγχειρίσεις στα γεννητικά τους όργανα επειδή νιώθουν ανασφάλεια με το σώμα τους λόγω των προτύπων ομορφιάς που προβάλλονται στα social media αλλά και την πορνογραφία. Η Dr Naomi Crouch, που είναι γυναικολόγος, δήλωσε στο BBC πως κορίτσια ηλικίας μόλις 9 ετών επιλέγουν την συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση επειδή στενοχωριούνται με την εμφάνιση που έχει ο κόλπος τους. Όπως αποκαλύπτει, το διάστημα 2015-2016 σχεδόν 200 κορίτσια κάτω των 18 ετών έκαναν αιδοιοπλαστική στη Βρετανία, με τα 150 από αυτά να είναι κάτω των 15 ετών. 

 

 

Η Dr Lina Triana, μέλος της ISAPS και πλαστική χειρουργός που εργάζεται στην Κολομβία, υπερασπίστηκε από την πλευρά της την νέα τάση, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, που έχει κατακριθεί παγκοσμίως ως η πλέον απαράδεκτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δυστυχώς πρόκειται για συνήθη παρεξήγηση, αλλά δεν έχει καμία σχέση. Οι περισσότερες ασθενείς επιλέγουν την αιδοιοπλαστική επειδή έχουν ενοχλήσεις, ερεθισμό η και πληγές λόγω του υπερβολικού δέρματος στα χείλη και Θέλουν να να μειώσουν τον πόνο. Άλλες το κάνουν απλώς για να βελτιώσουν αισθητικά την εμφάνιση στην ευαίσθητη περιοχή«, εξηγεί, προσθέτοντας πως η επέμβαση τις βοηθά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και κατά συνέπεια καλύτερη ποιότητα ζωής, αφού νιώθουν πιο άνετα γενικά αλλά και στο σεξ. 

 

 

Όπως και να έχει οι ανησυχίες που γεννά η αναζήτηση του «τέλειου αιδοίου» παραμένουν, με την επικεφαλής της BritSPAG (British Society for Paediatric and Adolescent Gynaecology) να υποστηρίζει πως τα νεαρά κορίτσια στη Βρετανία που υποβάλλονται σε αιδοιοπλαστική το κάνουν εξ' επιλογής κι οχι για ιατρικούς λόγους. «Τα κορίτσια μερικές φορές έρχονται λέγοντας, "Το μισώ, θέλω απλώς να μου το αφαιρέσετε", και το να νιώθει έτσι ένα κορίτσι για οποιοδήποτε σημείο του σώματός του -ειδικά ένα τόσο ευαίσθητο- είναι πολύ ανησυχητικό», σχολιάζει η ίδια. 

 

Κι ενώ τα νεαρά κορίτσια ανησυχούν για την εμφάνιση του αιδοίου τους, οι μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες φαίνεται πως έχουν εστιάσει όλη τους την προσοχή στο πρόσωπο, επιλέγοντας πλαστικές επεμβάσεις που διορθώνουν ή βελτιώνουν τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. εδώ όμως το αξιοσημείωτο ή και ανησυχητικό είναι πως αντί να θέλουν να μοιάσουν σε διάσημες σταρ του Χόλιγουντ, όπως συμβαίνει παλαιόθεν, ζητούν μανιωδώς το στιλ «Μελάνια». Όπως φαίνεται η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με την νεανική της εμφάνιση, παρά τα 47 της χρόνια, έχει εντυπωσιάσει μια τεράστια μερίδα γυναικών που σπεύδουν στους πλαστικούς ζητώντας να αποκτήσουν το λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα της Μελάνια Τραμπ. 

 

«Οι διάσημοι υιοθετούν πλέον μια πιο φυσική εμφάνιση και η πιο δημοφιλής είναι επί του παρόντος εκείνη της Μελάνια», λέει η Dr Nyla Raja. Σύμφωνα με την ίδια, τα βήματα που περιλαμβάνει το «The Melania» είναι τρία- πρώτα σφίγγεται και αναζωογονείται το δέρμα, μετά εξαφανίζονται οι μαύροι κύκλοι και οι όποιες ατέλειες γύρω από τα μάτια με ενέσιμα filler και τέλος «γεμίζουν» τα μάγουλα για ένα πιο σφριγηλό, νεανικό και ανανεωμένο πρόσωπο. 

 

Βέβαια η Μελάνια όταν είχε ρωτηθεί το 2016 αν έχει κάνει ποτέ πλαστική, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο GQ: «Δεν έχω κάνει τίποτα. Κάνω υγιεινή ζωή, φροντίζω το δέρμα μου και το σώμα μου. Είμαι κατά του Μπότοξ και κατά των ενέσεων. Νομίζω πως καταστρέφει το πρόσωπο και τα νεύρα σου. Σκοπεύω να γεράσω όμορφα, όπως κάνει η μητέρα μου».