ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Τι πρέπει να ξέρεις για τα νέα peelings αντιγήρανσης

Τι πρέπει να ξέρεις για τα νέα peelings αντιγήρανσης Facebook Twitter
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η διαδικασία της γήρανσης ξεκινά γύρω στην ηλικία των 25 ετών.
0

— Τι πρέπει να γνωρίζω για τα peelings νέας γενιάς και σε τι διαφέρουν από αυτά που κάναμε μέχρι τώρα;

Το peeling είναι μία ή περισσότερες ουσίες που εφαρμόζονται στο δέρμα αφενός για την περιορισμένη και ελεγχόμενη καταστροφή των στιβάδων της επιδερμίδας και αφετέρου για τη διέγερση των κυττάρων, τόσο για την παραγωγή νέων κυττάρων όσο και για την παραγωγή βασικών δομικών συστατικών του δέρματος.

Τα παλαιότερα χημικά peelings προκαλούσαν έντονο ερεθισμό, χρειάζονταν άμεση εξουδετέρωση και ενείχαν τον κίνδυνο εμφάνισης κηλίδων-πανάδων ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματος. Όλα αυτά μοιάζουν παρελθόν πια με τα peelings νέας γενιάς που είναι βασισμένα στη νανοτεχνολογία, ισπανικής καταγωγής και ήρθαν στην Ελλάδα μόλις το 2017.

Όλα τα αντιοξειδωτικά συστατικά της νέας γενιάς peeling είναι συγκεντρωμένα σε μικροσκοπικά σφαιρίδια μεγέθους 50-200 νανόμετρων, πλήρως απορροφήσιμα από το σώμα. Η σύστασή τους είναι ίδια ακριβώς με εκείνη της μεμβράνης των κυττάρων και λόγω του μικροσκοπικού μεγέθους τους είναι ικανά για την επιλεκτική μεταφορά και ελεγχόμενη απελευθέρωση των δραστικών συστατικών τους στα κατάλληλα στρώματα του δέρματος. Έτσι, επιτυγχάνεται μεγιστοποίηση του αποτελέσματος και αποφυγή των παρενεργειών των παλαιότερων peelings.

Tα αντιοξειδωτικά peelings αφορούν όλες τις ηλικίες, επιτυγχάνουν την ενυδάτωση του δέρματος, ενισχύουν την υφή και τη λάμψη του δέρματος επιβραδύνοντας τη γήρανσή του, βελτιώνοντας ταυτόχρονα λεπτές ρυτίδες, πανάδες, ουλές, ακμές, και μικραίνουν το μέγεθος των πόρων του προσώπου μας.


— Είναι φυτικά ή χημικά;

Τα συστατικά της νέας γενιάς peeling είναι φυτικές ουσίες, κυρίως από φυτά ή φρούτα, τα οποία υπό ειδική επεξεργασία αποκτούν τέτοια μορφή (νανοσωμάτια) και Ph, ώστε να προσεγγίζουν τις αντίστοιχες ιδιότητες του δέρματος για καλύτερη διείσδυση και μεγαλύτερη απορρόφηση, αποφεύγοντας φραγμούς ή την πρόκληση ερεθισμών/εγκαυμάτων.


— Τι περιέχουν ακριβώς;

Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής και αντιγήρανσης θα αναφερθώ κυρίως σε δύο κατηγορίες peeling νέας γενιάς: στα αντιοξειδωτικά (antioxidants) και στα συσφιγκτικά peelings (firming). Tα αντιοξειδωτικά peelings αφορούν όλες τις ηλικίες, επιτυγχάνουν την ενυδάτωση του δέρματος, ενισχύουν την υφή και τη λάμψη του δέρματος επιβραδύνοντας τη γήρανσή του, βελτιώνοντας ταυτόχρονα λεπτές ρυτίδες, πανάδες, ουλές, ακμές, και μικραίνουν το μέγεθος των πόρων του προσώπου μας.

Περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες όπως φερουλικό οξύ, phloretin, ρετινόλη (βιταμίνη Α) και οξέα φρούτων (μηλικό, λακτικό, κιτρικό οξύ), ο συνδυασμός των οποίων διπλασιάζει την προστατευτική δράση των βιταμινών C και Ε που περιέχουν κατά του ήλιου, ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (δομικά συστατικά στήριξης του δέρματος) και προκαλούν απολέπιση και αναγέννηση της επιδερμίδας μειώνοντας τις λεπτές ρυτίδες, τα aging spots και τις ουλές ακμής. Τέλος, χάρη στη ρετινόλη που περιέχουν, παρατηρείται μείωση του σμήγματος σε ασθενείς με ακμή.

 
Όσον αφορά τα συσφιγκτικά peelings (firming), που αφορούν μεγαλύτερες ηλικίες, περιέχουν πυρουβικό οξύ, λακτικό οξύ, ρεσβερατρόλη, υαλουρονικό οξύ και DMAE. Τα τρία πρώτα συστατικά ενισχύουν την κολλαγονογένεση και τον σχηματισμό ελαστικών ινών για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της βελτίωσης της υφής του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην ενυδάτωσή του, δεσμεύοντας μόρια νερού στο δέρμα μας, ενώ η DMAE θεωρείται η «ναυαρχίδα» της σύσφιξης. Η δράση της εστιάζεται στους ινοβλάστες (τους πρωτεργάτες του δέρματός μας), διεγείροντάς τους, με αποτέλεσμα την σύσφιξη και τόνωση του περιγράμματος του δέρματος.


— Πώς ακριβώς γίνεται το peeling;

Η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο και είναι απλή. Γίνεται ένας ειδικός καθαρισμός του προσώπου και έπειτα ακολουθεί μια σειρά από peelings βάσει συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και εξατομικευμένα βάσει των ενδείξεων-αναγκών κάθε προσώπου ξεχωριστά. Τα νέας τεχνολογίας peelings έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν δραστικά μετά το τέλος της θεραπείας. Επειδή δεν δημιουργείται κανένας ερεθισμός, μετά την εφαρμογή μπορεί κανείς να επιστρέψει στην εργασία του ή στις καθημερινές του δραστηριότητες.


— Πότε είναι καλό να ξεκινήσουμε να τα κάνουμε;

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η διαδικασία της γήρανσης ξεκινά γύρω στην ηλικία των 25 ετών. Εξελίσσεται με σταθερούς ρυθμούς και αργότερα επιταχύνεται λόγω των ορμονικών μεταβολών. Τα αντιοξειδωτικά peelings μπορούν να εφαρμοστούν και σε νεαρότερες ηλικίες (από 18 ετών) στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, ενώ τα συσφιγκτικά ενδείκνυται κυρίως για ηλικίες 35 ετών και άνω. Βέβαια, αναλόγως πάντα των ενδείξεων, η ηλικία έναρξης μπορεί να είναι και μικρότερη.


— Πόσο συχνά είναι καλό να επαναλαμβάνονται;

Χρειάζεται μία εφαρμογή κάθε μήνα για τουλάχιστον 4-6 μήνες και στην πορεία εφαρμόζονται πρωτόκολλα συντήρησης, ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες του προσώπου του ενδιαφερόμενου και ύστερα από συζήτηση του ίδιου με τον γιατρό του.


— Ποιες είναι οι αλλαγές που θα δούμε στο πρόσωπό μας;

Τα peelings νέας γενιάς χαρίζουν ενυδάτωση, σύσφιξη, λάμψη και φρεσκάδα δίχως ερεθισμούς. Ξεκινώντας από την πρώτη θεραπεία, το δέρμα τους γίνεται πιο λείο, σφριγηλό και φωτεινότερο, αντανακλώντας νεανική λάμψη!

Ο Μάνος Δημονίτσας, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ.

Υγεία & Σώμα
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μικροεπεμβατική χειρουργική θυρεοειδούς δίνει σύγχρονες, ασφαλείς και ριζικές λύσεις

The Health Book / Η μικροεπεμβατική χειρουργική θυρεοειδούς δίνει σύγχρονες, ασφαλείς και ριζικές λύσεις

Για τις νέες δυνατότητες της μικροεπεμβατικής χειρουργικής σε αυτόν τον τομέα μάς μιλά ένας από τους πλέον έμπειρους και εξειδικευμένους χειρουργούς στην πατρίδα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απαραίτητος ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος για όλους, ειδικά για τους νέους

The Health Book / Απαραίτητος ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος για όλους, ειδικά για τους νέους

Κάθε φορά που ένας αθλητής καταρρέει στο γήπεδο, μετά το σοκ της είδησης συνειδητοποιούμε ως κοινωνία πόσο απαραίτητος είναι ο συστηματικός καρδιολογικός έλεγχος σε κάθε ηλικία και ακόμα περισσότερο στα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους. Για να μην υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό, πρέπει να κάνουμε όλοι πράξη τη σύσταση των ειδικών για καρδιολογικές διαγνωστικές εξετάσεις και η πολιτεία αντίστοιχα το χρέος της.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε την επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος

The Health Book / Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε την επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος

Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα success stories της ογκολογίας στο μελάνωμα, με συνέπεια να πληθαίνει ο αριθμός των ασθενών που κερδίζουν τη μάχη χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, η οποία καθιστά ακόμα πιο έγκαιρη τη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εκνευρισμός: ένας μικρός ύμνος σ’ αυτό το παραγνωρισμένο συναίσθημα

Υγεία & Σώμα / Εκνευρισμός: ένας μικρός ύμνος σ’ αυτό το παραγνωρισμένο συναίσθημα

Γελάμε και κάποτε περιφρονούμε τους μονίμως εκνευρισμένους ανθρώπους, όμως, αγνοούμε την πραγματική φύση του εκνευρισμού και από τι (ίσως) μας προστατεύει.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ Η ψυχική υγεία στη μετά-covid εποχή

The Health Book / Η ψυχική υγεία στη μετά-covid εποχή

Είναι αναγκαίο να παρθούν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ψυχικών νόσων, προκειμένου η πανδημία να μην αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της σε μια νέα γενιά που μεγαλώνει μέσα σε περιορισμούς, τραγωδίες, ανασφάλειες και ανεπάρκειες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ