Στο μικροσκόπιο τα 3 βότανα του Κρητικού Ιάματος για την αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων της Covid-19

Στο μικροσκόπιο τα 3 βότανα του Κρητικού Ιάματος για την αντιμετώπιση των ήπιων συμπτωμάτων της Covid-19 Facebook Twitter
0

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ κρίσιμη καμπή στη μάχη με την πανδημία, με το τρίτο κύμα να έχει φτάσει στην κορύφωσή του, τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται, και να πρέπει να επιταχυνθούν, και το σύστημα υγείας να παραμένει εδώ και εβδομάδες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αντέχοντας οριακά στην υφιστάμενη πίεση από τις αυξημένες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Στο σύνολο των ανθρώπων που θα προσβληθούν από τον ιό Sars-Cov-2, περίπου το 80% δεν θα χρειαστεί νοσηλεία στο νοσοκομείο, καθώς θα παρουσιάσει ήπια έως μέτριας βαρύτητας συμπτώματα και θα παραμείνει σπίτι. Για όλους αυτούς τους νοσούντες, που στη γλώσσα των γιατρών αποκαλούνται «περιπατητικοί ασθενείς», το ζητούμενο είναι να λάβουν μια θεραπεία που θα μειώσει το ιικό φορτίο του κορωνοϊού, θα περιορίσει την ενδοοικογενειακή μετάδοση, που φαίνεται να είναι από τις κύριες εστίες διασποράς του ιού αυτήν την εποχή, θα επιταχύνει την ανάρρωση και θα περιορίσει την ταλαιπωρία τους. Στο πλαίσιο αυτό πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα έχει δείξει η έρευνα έξι Ελλήνων καθηγητών από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πάνω σε τρία ιδιαίτερα θεραπευτικά κρητικά βότανα με γνωστές αντιοξειδωτικές και αντιλεγμονώδεις ιδιότητες. Πριν από αρκετά χρόνια, ο καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας Ηλίας Καστανάς, ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Χρήστος Λιονής, ο καθηγητής Βιολογίας κ. Στέργιος Πυρίντσος και ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Γεώργιος Σουρβίνος, μαζί με τους συνεργάτες τους, μελέτησαν και αξιοποίησαν παραδοσιακές θεραπευτικές πρακτικές από τη χρήση κρητικών βοτάνων και κατέληξαν σε τεκμηριωμένα επιστημονικά ευρήματα που οδήγησαν στη γέννηση του Κρητικού Ιάματος. «Το Κρητικό  Ίαμα είναι ένα καινοτόμο φυτικό σκεύασμα που περιέχει έναν μοναδικό πατενταρισμένο συνδυασμό από αιθέρια έλαια τριών κρητικών βοτάνων, του δίκταμου, του θυμαριού και του φασκόμηλου, σε συγκεκριμένες αναλογίες με κλινικά αποδεδειγμένη αντιική δράση έναντι των ρινοϊών του κοινού κρυολογήματος και του ιού της γρίπης ΑΗ1Ν1» εξηγεί ο κ. Σουρβίνος. 

«Η χορήγηση του Κρητικού Ιάματος με τα αιθέρια έλαια των τριών βοτάνων σε συγκεκριμένη αναλογία, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού και μειώνει το ιικό φορτίο, βελτιώνει τα συμπτώματα του κορωνοϊού και επιπλέον εμποδίζει τη μετάδοση της λοίμωξης»

Πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού

Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης φανερώνει πως τα αιθέρια έλαια των τριών βοτάνων όχι μόνο επισπεύδουν την ανάρρωση «περιπατητικών ασθενών» με ήπια συμπτώματα της νόσου αλλά, όπως τεκμηριώθηκε, έχουν και προληπτική δράση. Ο Ρεθεμνιώτης καθηγητής κ. Χ. Λιονής και οι συνάδελφοί του στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν κάνει ήδη την προδημοσίευσή τους στον διακομιστή μελετών υγείας medRxiv του Πανεπιστημίου Γέιλ, ενώ αναμένεται και η δημοσίευση της σχετικής εργασίας σε διεθνές, έγκυρο επιστημονικό περιοδικό.


«Η χορήγηση του Κρητικού Ιάματος με τα αιθέρια έλαια των τριών βοτάνων σε συγκεκριμένη αναλογία, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό του ιού και μειώνει το ιικό φορτίο, βελτιώνει τα συμπτώματα του κορωνοϊού και επιπλέον εμποδίζει τη μετάδοση της λοίμωξης» επισημαίνει από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ο κ. Καστανάς, συμπληρώνοντας ότι «αν τα ευρήματά αυτά  επαληθευτούν σε τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη κλινική μελέτη, ο συνδυασμός των αιθέριων ελαίων του Κρητικού Ιάματος μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη για την πρόληψη και θεραπεία των “περιπατητικών ασθενών” με ήπιας μορφής νόσο από κορονοϊό Covid-19». Η ανάγκη για απλές, οικονομικές και εύκολα χορηγήσιμες θεραπείες είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ, τώρα που το ιικό φορτίο στην κοινότητα είναι ιδιαίτερα υψηλό, με το φαινόμενο «πινγκ-πονγκ» της αλληλλομετάδοσης του ιού από τους εργασιακούς χώρους στην οικογένεια και πίσω να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ο δρόμος της επιστροφής στην κανονικότητα περνά από τους εμβολιασμούς και τη μείωση του ιικού φορτίου, που παραμένει υψηλό στα μητροπολιτικά κέντρα, ιδιαίτερα στην Αττική, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Όπως έχει πει ο υπουργός Υγείας, σε αυτόν τον πόλεμο με την Covid δεν περισσεύει κανείς κι αυτό ισχύει και για τους υγειονομικούς και για τα φαρμακευτικά όπλα. Καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει στην ιατρική φαρέτρα η μία και μοναδική θαυματουργή θεραπεία που να στοχεύει επιλεκτικά στον κορωνοϊό, αξιοποιούμε όλους τους καρπούς της έρευνας σε επίπεδο ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων και οικονομικών σκευασμάτων παλιάς ή νέας κοπής που, εκτός νοσοκομείου, θα κάνουν τη διαφορά στους «περιπατητικούς ασθενείς», που αποτελούν σημαντική πληθυσμιακή ομάδα του πανδημικού κύματος και που, αν μείνουν χωρίς υποστηρικτική αγωγή, μπορεί να παρουσιάσουν επιδείνωση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ήδη πολύ πιεσμένο σύστημα υγείας. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Υγεία & Σώμα / «Άλλαξα πολλούς ψυχολόγους μέχρι να βρω τον σωστό για μένα»

Για να πετύχει η διαδικασία της ψυχοθεραπείας, ο θεραπευτής, πέρα από την επιστημονική του επάρκεια, πρέπει να είναι και μια προσωπικότητα που μας ταιριάζει. Πώς θα διακρίνουμε αν υπάρχει «σύνδεση» μεταξύ μας;
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Ψυχή & Σώμα / Πότε έγινε το botox η νέα «ρουτίνα» των εικοσάρηδων;

Τα τελευταία χρόνια, οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο. Ωστόσο, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: όσο αθώα κι αν φαίνεται αυτή η πορεία, κρύβει και παγίδες. Η συνεχής αναζήτηση της τελειότητας μπορεί να οδηγήσει σε εμμονές, σε μια διαρκή αίσθηση ανικανοποίητου και, τελικά, σε μια παραμορφωμένη αντίληψη του εαυτού μας. Η δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη μιλά στη Μερόπη Κοκκίνη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Μια αποβολή δεν τελειώνει όταν σταματούν τα σωματικά συμπτώματα»: Πώς βιώνει πραγματικά μια γυναίκα την αποβολή  

Υγεία & Σώμα / «Όλοι σου λένε πως δεν φταις εσύ για την αποβολή, όμως εγώ πήρα πάνω μου όλη την ενοχή»  

Η Ανδριάννα, μια γυναίκα λίγο μετά τα 30, ήταν πεπεισμένη πως δεν ήθελε παιδιά. Πώς αντιμετώπισε όμως το γεγονός της αποβολής της; Και πόσο τραυματική εμπειρία είναι; Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς καν να προσποιηθείς πως το καταλαβαίνεις.  
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία στα συμπτώματά του και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υγεία & Σώμα / Τα μυστήρια του χανγκόβερ: Γιατί κάποιοι έχουν ανοσία και άλλοι υποφέρουν για μέρες;

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν ποτέ χανγκόβερ, ενώ άλλοι δεν είναι καθόλου ανθεκτικοί στο αλκοόλ, ακόμη και μετά από μέτρια κατανάλωση. Οι ερευνητές έχουν αρκετές και συχνά αντικρουόμενες θεωρίες για το φαινόμενο.
THE LIFO TEAM
Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ