8 συνήθειες σήμα - κατατεθέν των αποτυχημένων

8 συνήθειες σήμα - κατατεθέν των αποτυχημένων Facebook Twitter
Λέτε πολλά μικρά ψέματα. Ή μεγαλύτερα.
3

 

Δεν το κάνετε επίτηδες. Είναι ο τρόπος σας να καμουφλάρετε την ανασφάλεια, το άγχος ή τη νευρικότητα που σας δημιουργεί μία κατάσταση, ένα πρόσωπο ή μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, με τους οποίους πρέπει να τα βρείτε - έστω και με προσπάθεια - στον εργασιακό ή στον ευρύτερο κοινωνικό σας χώρο. 

Είναι κάποιες μικρές συνήθειες, που φαινομενικά μοιάζουν αθώες, σχεδόν χαριτωμένες (όχι όλες, βέβαια), αλλά χωρίς να το θέλετε περνούν ένα μήνυμα ότι δεν έχετε σκοπό να παλέψετε πολύ ούτε για την εργασιακή ειρήνη ούτε για το καλό κλίμα της παρέας. Κινήσεις και λόγια που όχι μόνο τινάζουν στον αέρα την ομαδικότητα, αλλά δίνουν το σήμα ότι δεν είστε ακριβώς πρωταθλητής σε ό,τι κάνετε, ομάδα που σας έχει μπορεί και να χάσει. 

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά το νευρικό τρέμουλο ποδιών και χεριών, όχι μόνο προδίδει τον εκνευρισμό σας, όταν δεν πρέπει, αλλά σε δεύτερη ανάγνωση περιγράφει ένα άτομο που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συναισθηματική κατάσταση του

Σκληρό, αλλά το σώμα μας τείνει να αποκαλύπτει περισσότερα απ' όσα θέλουμε και αυτό δεν είναι σχεδόν ποτέ προς όφελος μας. Τι λάθη κάνετε, λοιπόν, και σχεδόν διαβεβαιώνετε τους γύρω σας - φίλους και προϊσταμένους - να μην ποντάρουν πάνω σας, εκτός κι αν το 'χουν σκοπό να χάσουν;

1.

Δεν μιλάτε καθόλου 

Συνηθίζετε, ειδικά μέσα σε πολύ κόσμο και μεγάλες συζητήσεις, να βάζετε το κεφάλι κάτω και να μη διατυπώνετε άποψη για τα όσα ακούτε. Φοβάστε ότι αν πείτε κάτι ή θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας ή θα σας φέρει σε δύσκολη θέση και με κάποιον θα πρέπει να συγκρουστείτε ή έστω να αντιπαρατεθείτε. Ε, και; Ο κόσμος κινείται, επειδή υπάρχει αυτό που λένε δημιουργικές διαφωνίες. Δοκιμάστε το. Είναι απελευθερωτικό και σας βγάζει μπροστά από το πλήθος. Οι φίλοι σας και ο εργοδότης σας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Αν χρειαστεί, κάποιος θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. 

2.

Κουνάτε νευρικά πόδια - χέρια

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά το νευρικό τρέμουλο ποδιών και χεριών, όχι μόνο προδίδει τον εκνευρισμό σας, όταν δεν πρέπει, αλλά σε δεύτερη ανάγνωση περιγράφει ένα άτομο που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συναισθηματική κατάσταση του. Και όχι αυτό δεν είναι καθόλου συνταγή επιτυχίας. Αντίθετα, ο κόσμος ξέρει ότι δεν μπορεί να σας έχει εμπιστοσύνη σε χειρισμούς δύσκολων ή ακραίων καταστάσεων. Ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, αυτό εκπέμπετε.

3. 

Αργείτε

Χαρακτηριστικά και μονίμως. Κάθε παρέα και κάθε εργασιακός χώρος έχουν αυτόν που καταφθάνει στα ραντεβού και τα meetings με σοβαρή καθυστέρηση, όμως, αυτό καμία σχέση με την επιτυχία δεν έχει. Ναι, μπορεί κάποτε να είναι χαριτωμένο και ναι, μπορεί κι εσείς να νομίζετε ότι κάνετε εντυπωσιακή άφιξη, αλλά το μόνο που καταφέρνετε - εκτός από το να εκνευρίζετε τους άλλους - είναι διαβεβαιώνετε ότι εσείς και η αξιοπιστία δεν έχετε συναντηθεί ποτέ.

 

4. 

Είστε σπάταλοι

Γούστο μου και καπέλο μου, μπορεί να απαντήσετε και να απορήσετε γιατί το να διαχειρίζεστε τα χρήματα σας, όπως εσείς θέλετε σας καθιστά αναξιόπιστο. Το να σας καίνε τα λεφτά την παλάμη και να μην μπορείτε να κάνετε οικονομία είναι ένδειξη αδύναμου χαρακτήρα που δεν αντέχει την εγκράτεια, την πειθαρχία και δεν γνωρίζει τα οφέλη της. Και αυτό, ειδικά σε εποχές κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους γύρω. 

 

5.

Αναβάλλετε συνεχώς και τα πάντα 

Αφήνετε δουλειά για αύριο, μικροϋποχρεώσεις για αύριο, ευχές και δώρα σε φίλους που γιορτάζουν για αντι-μεθαύριο. Δεν είστε του "εδώ και τώρα", δεν μπορείτε την πίεση και την υποχρέωση του να κάνετε κάτι με τον ρυθμό των άλλων, αποσυντονίζεστε όταν πρέπει να ακολουθήσετε το πρόγραμμα τους. Κανένα πρόβλημα. Το ότι αυτή είναι μια συνήθεια που δεν εμπνέει ακριβώς τον σεβασμό, επίσης θα το γνωρίζετε. 

 

6. 

Λέτε πολλά μικρά ψέματα

Ή μεγαλύτερα. Προκειμένου να αποφύγετε ή να κερδίσετε κάτι δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα στο να... τροποποιήσετε ελαφρώς μια ιστορία ή ένα συμβάν. Δεν το κάνετε συστηματικά, παρά μόνο όταν νιώθετε ότι πιέζεστε ή δεν θα κερδίσετε αλλιώς αυτό που θέλετε. Ωστόσο, οι άνθρωποι γύρω σας ξέρουν πότε συμβαίνει αυτό. Σταδιακά, η φήμη σας προηγείται της φυσικής σας παρουσίας και σε καμία δουλειά ή παρέα δεν εκτιμάται κάποιος που βάζει σάλτσες ή δεν λέει την αλήθεια. Τα μπερδέματα δεν αρέσουν σε κανέναν. 

7.

Μιλάτε χωρίς να σκέφτεστε 

Είναι ωραίο να είστε αυθεντικοί. Να λέτε αυτό που σκέφτεστε. Αλλά όχι να μη σκέφτεστε καθόλου. Όχι να μιλάτε, χωρίς πρώτα να έχετε ζυγίσει όλες τις καταστάσεις και να έχετε λάβει υπ' όψιν όλες τις ισορροπίες. Στην αγορά εργασίας, αλλά και στις ευρύτερες κοινωνικές σχέσεις δεν εκτιμάται κάποιος που μιλά πολύ και ασυλλόγιστα και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο συμφέροντα και μυστικά, είτε αυτά είναι εργασιακά είτε διαπροσωπικά. 

8.

Είστε εκτός τόπου και χρόνου 

Ναι, είναι πολύ θετικό το ότι δεν αγαπάτε το κουτσομπολιό και δεν είστε ο άνθρωπος που ξέρει όλα τα μυστικά της εταιρείας ή το τελευταίο ειδύλλιο που αναπτύχθηκε στην παρέα. Όμως, το να εμφανίζεστε μονίμως αδιάβαστος για τις εξελίξεις σε κάτι που αφορά τόσο τις εργασιακές όσο και τις φιλικές σας σχέσεις, σας καθιστά άνθρωπο χωρίς ενδιαφέρον για τα όσα απασχολούν όλη την ομάδα. Κάποιος που βαδίζει μέσα στην άγνοια, είναι ο τελευταίος που θα εμπιστευθεί μία επιχείρηση ή ένας φίλος για το οτιδήποτε. Γενικώς, η άγνοια ποτέ δεν ήταν προσόν. 

Με στοιχεία από το Business Insider 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ψυχή & Σώμα / Όταν ο νευρολόγος σού λέει «κάνε βελονισμό» – Τι πρέπει να ξέρεις

Ο βελονισμός έχει συνδεθεί με εναλλακτικές θεραπείες, ευεξία και ανατολική φιλοσοφία. Όμως, όταν ένας νευρολόγος τον προτείνει για την ανακούφιση από ημικρανίες, οσφυαλγίες ή χρόνιο πόνο, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Τι λέει η επιστήμη γι’ αυτήν τη χιλιάδων ετών πρακτική και ποιοι μπορούν πραγματικά να ωφεληθούν; Ο νευρολόγος Οδυσσέας Παζιώνης απαντά.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Ψυχή & Σώμα / Τα νέα fitness trends που βλέπεις παντού: Ποια αξίζουν και ποια να αγνοήσεις

Γυμναστική με κινητό στο χέρι, ρολόγια που σου λένε πότε να αναπνεύσεις, influencers που υπόσχονται κοιλιακούς μέσα σε δέκα λεπτά: πόσα από όλα αυτά λειτουργούν πραγματικά; Για να ξεχωρίσουμε το hype από την ουσία, μιλήσαμε με τον Λάμπρο Μουλίνο, διαιτολόγο, διατροφολόγο και γυμναστή, ο οποίος μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε το τοπίο του fitness όπως αυτό διαμορφώνεται στα ελληνικά social media σήμερα.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Ψυχή & Σώμα / Πόσο παγωτό μπορούν να τρώνε τα παιδιά το καλοκαίρι;

Τι γίνεται με τα συσκευασμένα που βρίσκουμε στα ψυγεία; Είναι ασφαλή; Τα παγωτά που δεν έχουν ζάχαρη να τα προτιμάμε; Είναι ασφαλές να δίνουμε υποκατάστατα ζάχαρης στα παιδιά; Ποια είναι τα καλά του σπιτικού παγωτού; Και πώς μπορούμε να το φτιάχνουμε;
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Η σημασία της ηθικής ομορφιάς

Υγεία & Σώμα / Η ομορφιά του να δείχνεις καλοσύνη χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα

Οι πράξεις γενναιοδωρίας και αυτοθυσίας προκαλούν αισθήματα ψυχικής ευφορίας και συγκίνησης, που οδηγούν στην επιθυμία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά και να βοηθήσουμε τους άλλους
THE LIFO TEAM
Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Ψυχή & Σώμα / Υπάρχουν πράγματι τροφές που «καίνε» λίπος;

Βοηθούν όντως κάποιες τροφές στις καύσεις ή είναι απλώς ένας διατροφικός μύθος; Στο σημερινό επεισόδιο συζητάμε με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε με απλούς τρόπους τον μεταβολισμό μας.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Ψυχή & Σώμα / Είναι αλήθεια ότι στην εμμηνόπαυση παχαίνουμε χωρίς να τρώμε;

Τι σημαίνει «σωστή» διατροφή στην εμμηνόπαυση; Υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων; Πόσοι από τους διατροφικούς «κανόνες» που ακούμε είναι μύθοι; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τον νοσοκομειακό διαιτολόγο Χρήστο Παπαβαγγέλη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Ζωή στα καλύτερά της / «Γονείς, ψυχραιμία! Υπάρχει τρόπος για ήρεμη γονεϊκότητα;»

Μια συζήτηση με την παιδοψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια Ηλέκτρα Κτενά για το γονεϊκό άγχος και το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να χτίσουν ουσιαστικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τα παιδιά τους, στο πλαίσιο της σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Ψυχή & Σώμα / Ginger shots: Υπερδύναμη για το ανοσοποιητικό μας ή σκέτο hype;

Τα σφηνάκια τζίντζερ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και προβάλλονται ως ένα φυσικό booster για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Πόση αλήθεια, όμως, κρύβεται πίσω από αυτή τη διατροφική τάση; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Ozempic και Mounjaro: Ιατρική επανάσταση ή παγίδα;

Ψυχή & Σώμα / Ozempic και Mounjaro: Επανάσταση στην απώλεια βάρους ή παγίδα;

Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διαιτολόγο Μελίνα Καριπίδου και τον ενδοκρινολόγο Μανώλη Σουβατζόγλου, οι οποίοι εξηγούν πώς λειτουργούν τα φάρμακα GLP-1, ποιοι μπορούν να τα πάρουν, τι ρόλο παίζει η διατροφή κατά τη χρήση τους – και τι συμβαίνει όταν διακοπούν.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

3 σχόλια