7 νέοι κανόνες περί πρώτου ραντεβού από (και για) millennials Facebook Twitter
Η παλιά σχολή επέμενε ότι το να μην πληρώσει ποτό / δείπνο / σινεμά στο πρώτο ραντεβού ο άντρας ήταν ντροπή. Πλέον το «50 – 50» είναι αποδεκτό, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο δεν έχει σκοπό να συνεχίσει.

7 νέοι κανόνες περί πρώτου ραντεβού από (και για) millennials

3

Τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη ο τρόπος που επικοινωνούν οι άνθρωποι έχει αλλάξει δραστικά. Δεν έχει χαθεί η ευγένεια, ωστόσο, επειδή οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής δεν επιτρέπουν σπατάλη χρόνου, περιττά δάκρυα και άσκοπο κυνηγητό, ακόμη και για το «πρώτο ραντεβού» φαίνεται ότι ισχύουν νέοι κανόνες, πρακτικοί και ευέλικτοι.

Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, η γενιά των 35άρηδων ακόμη και στο φλερτ έχει υιοθετήσει ένα νέο πλαίσιο συμπεριφοράς, στο οποίο διατηρείται η ευγένεια και η ζεστή ανθρώπινη επικοινωνία, ωστόσο, εκεί ακριβώς δεν έχουν καμία θέση οι τακτικοί ελιγμοί, οι καθυστερήσεις και τα κουραστικά προσχήματα. Και από αυτές τις ειλικρινείς προθέσεις προκύπτουν και μερικοί νέοι – και αρκετά ενδιαφέροντες – κανόνες περί πρώτου ραντεβού, που δεν καταργούν τον ρομαντισμό, αλλά δεν ταλαιπωρούν και τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι του φλερτ.

1.

Δεν γίνεται μέγα θέμα ο λογαριασμός

Η παλιά σχολή επέμενε ότι το να μην πληρώσει ποτό / δείπνο / σινεμά στο πρώτο ραντεβού ο άντρας ήταν ντροπή. Πλέον το «50 – 50» είναι αποδεκτό, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο δεν έχει σκοπό να συνεχίσει.

2.

Μία ώρα είναι αρκετή

Οι καλοί τρόποι λένε ότι όσο βαρετό, ακόμη κι ανυπόφορο κι αν είναι ένα ραντεβού, οφείλει κανείς να το υποστεί μέχρι το τέλος του. Οι νέοι κανόνες υπαγορεύουν ειλικρίνεια: αν δεν περνάμε καλά, στη μία ώρα, λήγουμε με ευγένεια τη συνάντηση. Ναι, μπορεί να είναι σκληρό, αλλά είναι και ειλικρινές και μπορεί και ο άλλος να μάθει κάτι από αυτή την ειλικρίνεια.

3.

Δεν χρειάζεται να καταλήξετε σπίτι

Νέοι κανόνες μεν, αλλά σε ζητήματα σεξ, καλό είναι να τηρηθεί μια σχετική πειθαρχία. Όχι για λόγους καθωσπρεπισμού, αλλά για να διασφαλιστεί ότι η πρώτη εντύπωση είναι και η σωστή. Και πάλι οι millennials το βλέπουν πρακτικά: γιατί να «ξοδευτεί» κανείς ενεργειακά, πνευματικά και σωματικά, αν στο 2ο ραντεβού αποκαλυφθεί ότι δεν άξιζε τον κόπο;

4.

…Αλλά είναι απολύτως OK να ξαναβγείτε σύντομα

Κι όταν λέμε σύντομα, ο λόγος γίνεται για 2ο ραντεβού μέσα σε λιγότερες από 72 ώρες. Αν κάποιος έχει περάσει καλά, οφείλει να το πει και ζητήσει εκ νέου συνάντηση. Δεν έχουν κανένα νόημα οι ατέλειωτες ώρες πάνω από το τηλέφωνο, για το ποιος και πότε θα πάρει πρώτος. Αμ έπος, αμ έργον.

5.

Κρατήστε την επικοινωνία «ζωντανή»

Παρά τον τρόπο με τον οποίο τα social media έχουν εισβάλει στη ζωή όλων, σύμφωνα με έρευνες ένα 80% των ανθρώπων της γενιάς του Facebook επιμένουν να θεωρούν ότι η βασική επικοινωνία καλό είναι να γίνεται τηλεφωνικά ή ακόμη καλύτερα πρόσωπο με πρόσωπο. Ούτε αυτό είναι συντηρητισμός: στην εκ του σύνεγγυς επικοινωνία ή ακόμη και όταν μιλάμε στο τηλέφωνο είναι δύσκολο να κρυφτούν τα πραγματικά μας συναισθήματα. Ένα μήνυμα στο messenger, ένα mail ή ένα γραπτό μήνυμα στο κινητά, όσα καλά και γλυκά διατυπωμένο κι αν είναι μπορεί να καλύψει ένα ψέμα… Γιατί να χάνεται χρόνος στις υπεκφυγές και στις καθυστερήσεις;

6.

Και, ναι, μπορείτε να τον/την κάνετε φίλο/-η στο Facebook

Δεν είναι βιαστικό, αν κάνετε “add” το νέο φλερτ στο Facebook. Αν διατηρηθεί ένα πλέγμα ειλικρίνειας, είτε συνεχίσετε να βγαίνετε είτε όχι, δεν αλλάζουν και πολλά. Και ποτέ δεν ξέρετε πώς μπορεί να εξελιχθεί μία σχέση. Μπορεί να μην τα βρουν δύο άνθρωποι σε ερωτικό επίπεδο, αλλά να γίνουν φίλοι. Ή να προκύψει μία αξιόλογη επαγγελματική γνωριμία. Ακόμη κι αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα, υπάρχει πάντα και το “unfriend”. Γιατί, λοιπόν, να μην γίνετε άμεσα φίλοι και στα social; Δεν προσθέτει κάτι, δεν αφαιρεί.

7.

Συστήστε τον/την στους φίλους σας

Η παλιά σχολή επέμενε ότι δεν βιαζόμαστε να συστήσουμε το νέο μας φλερτ στους φίλους μας, για να μην εκτεθούμε στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Όμως, οι millennials πιστεύουν στη γνώμη των φίλων και όσα μπορούν εκείνοι να δουν, που ενδεχομένως δεν θα δει αυτός που εμπλέκεται – έστω και λίγο συναισθηματικά – με έναν ξένο. Οι φίλοι, με μία ευγενική γνώμη, ακόμη και με ένα βλέμμα μπορεί να προλάβουν μία όχι ευχάριστη κατάσταση και να σώσουν πολύτιμο χρόνο, που θα ξοδευτεί σε αμφιβολίες ή ακόμη και σε ονειροπολήσεις.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 πράγματα που αφαιρούν πόντους από τη γοητεία σας και το λέει η επιστήμη

Υγεία & Σώμα / 8 πράγματα που αφαιρούν πόντους από τη γοητεία σας και το λέει η επιστήμη

Από το να στερείστε τη φυσική σας λάμψη, μέχρι το να γίνετε απολύτως αντιπαθείς, αυτά είναι τα λάθος βήματα ή οι συνήθειες που "πληγώνουν" το παρουσιαστικό και την επιρροή σας στους γύρω
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Υγεία & Σώμα / Σώμα από γυαλί: Έχουν και οι υποχόνδριοι τα δίκια τους

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που εξερευνά την πολιτισμική ιστορία της υποχονδρίασης, οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο για την υγεία τους είναι πολύ συχνά εκείνοι που έχουν τους περισσότερους λόγους να ανησυχούν.
THE LIFO TEAM
Καμπανάκι κινδύνου για τις λοιμώξεις και τα «πανανθεκτικά» μικρόβια χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι

Υγεία & Σώμα / Λοιμώξεις και «πανανθεκτικά» μικρόβια, παλιοί και νέοι κίνδυνοι απειλούν τη δημόσια υγεία

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς ο κοκίτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα αναζωπυρώνονται στην κοινότητα, ενώ τα άκρως ανθεκτικά μικρόβια εξελίσσονται σε «πονοκέφαλο» για τα νοσοκομεία. Μας ενημερώνει η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συμβουλές για υπέροχη επιδερμίδα κάτω από τον καυτό ήλιο

Υγεία & Σώμα / Συμβουλές για υγιή επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο

Μετά από έναν χειμώνα που δεν ήρθε, η άνοιξη βιάζεται να δώσει τη θέση της στο καλοκαίρι και μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο. Οι ημέρες μεγάλωσαν με την αλλαγή της ώρας, ο ήλιος ήδη καίει και η επιδερμίδα μας χρειάζεται ολιστική φροντίδα και προστασία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Υγεία & Σώμα / Η πρόσφατη αναζωπύρωση ακόμα και της χολέρας προβληματίζει τους ειδικούς

Η χολέρα αποτελεί μολυσματικό λοιμώδες νόσημα που εξακολουθεί να καταγράφει επιδημικές εξάρσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο, και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την έλλειψη πόσιμων εμβολίων, σε μορφή σταγόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Fitness: Μήπως το cozy cardio είναι για σένα;

Υγεία & Σώμα / Τελικά είναι αποτελεσματική η «cozy cardio» γυμναστική που έχει τρελάνει τo TikTok;

Αντί να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, πολλοί TikTokers φορούν τις χνουδωτές πιτζάμες τους, ανάβουν τα αγαπημένα τους κεριά, επενδύουν σε απαλό φωτισμό διάθεσης και περπατούν σε ένα walking pad ή σε μηχάνημα step, ενώ παρακολουθούν τις αγαπημένες τους σειρές.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Υγεία & Σώμα / Σύνδρομο Εκρηγνυόμενης Κεφαλής: Μια ενοχλητική διαταραχή του ύπνου που ακόμα αποτελεί μυστήριο

Η σχεδόν ανεξερεύνητη διαταραχή, που κάνει τους ασθενείς να ακούν τρομακτικούς, εκκωφαντικούς θορύβους λίγο πριν κοιμηθούν. Πολλοί ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με προκατάληψη και δυσπιστία.
THE LIFO TEAM
Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Nothing Days / Μια (σχεδόν) ωδή στην ψείρα

Ανίκανα να επιβιώσουν μακριά από ανθρώπινα σώματα, τα παράσιτα που μας ακολουθούν σε όλη την εξελικτική μας πορεία είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν. Ήταν κοινωνικό στίγμα, ακόμα είναι, αλλά ήταν πάντα και ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και εκδήλωσης στοργής ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας.
M. HULOT
Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM