Τι τρώνε οι ερωτευμένοι;

Τι τρώνε οι ερωτευμένοι; Facebook Twitter
0

ΤοT-Palaceστην πλατεία Συντάγματος (Β. Γεωργίου 3, 210 3222210, στο ισόγειο του ξενοδοχείου King George). Hip περιβάλλον, οι πίνακες του Κακανιά και η πολύ ωραία μουσική είναι το τέλειο setting για τα glamorous ζευγάρια.

ΤοPecoraNera(Σεβαστουπόλεως 158, Αμπελόκηποι, 210 6914183) είναι σταθερή αξία στους Αμπελόκηπους και δεν είναι μόνο για τα μαύρα πρόβατα. Χωράει και αγαπημένα ζευγάρια...

Στην Πειραιώς 80, το Βαρούλκοέχει το καλύτερο ψάρι μαζί με το Milosστο Χίλτον. Αν είστε στα παράλια προτιμήστε την Καλντέρα(Λεωφ. Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9839636), το αιγαιοπελαγίτικο ντεκόρ θα σας θυμίσει τις διακοπές στην Πάρο το καλοκαίρι. Ζητήστε όστρακα, κυδώνια και σαμπάνια.

Όστρακα, και πιο συγκεκριμένα μύδια, θα βρείτε στο κατεξοχήν μέρος γι' αυτά στην Αθήνα: το Avalon(Λεωκορίου 20 & Σαρρή 210 3310572). Είναι η καταλληλότερη μέρα του κόσμου γι' αυτό!

Όσο θα είστε στο Hilton, σπουδαίες επιλογές σας περιμένουν και στο εστιατόριο Βυζαντινόμε άφθονη σαμπάνια και «εκρηκτικές» γευστικές προτάσεις που επιφυλάσσει για εκείνη τη νύχτα ο chef Andreas Scheuregger, όπως γαρίδες με σάλτσα γλυκού τσίλι, σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, σολομό με πολέντα και σάλτσα αστακού, μύδια με σάλτσα κάρι. Στο μπουφέ γλυκών η σοκολάτα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο: brownies, κέικ, τρούφες, τάρτες αλλά και ποικιλία φρούτων σε συντριβάνι σοκολάτας!

ΣτοEl Bandoneon(Β. Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου 210 5224346) ερωτευτείτε χορεύοντας ταγκό στο πιο σέξι μέρος της Αθήνας.

ΣτηΝοστιμιά(Αμφικτύωνος 18 & Βασίλης, 210 3450091) σας περιμένουν γεμιστά ζυμαρικά, σορμπέ ρόδι και άρωμα μέντας αλλά και ένα θεαματικό ψαρονέφρι για κυρίως.

Ο σεφ Χρήστος Ελευθερίου στο Culto(Λασκαράτου 13, Άνω Πατήσια, 210 2288441) ετοίμασε ένα μενού με πολύ ερωτικές τροφές...

Για έθνικ έρωτες, ανάψτε φωτιές με μια βόλτα στο Kosebasi(Zησιμοπούλου 7β & Λαζαράκη 45 Γλυφάδα 210 8940170). Δοκιμάστε όλες τις σαλάτες και τα πρώτα. Θα σας μεταφέρουν αυτόματα κάπου στο Βόσπορο. Και μετά, καυτερά κεμπάμπ. Το τελειότερο στο τούρκικο φαγητό.

Αν πάλι είστε fan της ασιατικής κουζίνας, τότε στο AsiaFresh(Μ. Αλεξάνδρου 2-6, Πλ. Καραϊσκάκη, 210 5201600. Στο Ξενοδοχείο Athens Imperial) θα βρείτε το απόλυτα hip/Asian φαγητό και περιβάλλον.

Για τάπας στο Salero(Βαλτετσίου 51, 210 3813358). Με μικρά μεζεδάκια από την Ισπανία θα τα πείτε όλα για την αγάπη που σας δένει...

Για πιο multi culti έρωτες, το Caminito(M. Aλεξάνδρου 30 & Πέρδικα 2, Μεταξουργείο, 210 5244661) είναι η καλύτερη επιλογή!

ΤοTirbuson(Κωνσταντινουπόλεως 104, 210 3410107) είναι σούπερ για τους ερωτευμένους. Υπέροχο ελληνικό φαγητό και πολύ καλά κρασιά. Όλοι μιλάνε γι' αυτό το τηγανόψωμο πάντως...

ΣτοJacksonHall(Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616098) αν κάνει καλό καιρό να καθίσετε στον πεζόδρομο. Να βλέπουν όλοι πόσο ερωτευμένοι είστε, την ώρα που της δίνεις μια μπουκιά από το American cheeseburger σου!

Πηγαίνετε στον Κατσούρμπο(Αμύντα 2, Παγκράτι, 210 7222167) για masterclass στην κρητική κουζίνα με σκηνικό μια από τις πιο ρομαντικές πλατείες της Αθήνας.

ΣτοPastaLaVista(Βουτάδων 58, Γκάζι 210 3462092) μοιραστείτε μια μακαρονάδα όπως η Λαίδη κι ο Αλήτης στο πασίγνωστο καρτούν της Ντίσνεϊ. Και επίσης πάρτε όλα τα starters από τον κατάλογο. Είναι σούπερ.

ΤοUrban(Βουτάδων 50, Γκάζι 210 3417606) έχει τέλεια κοκτέιλ εκτός από το πολύ καλό φαγητό του. Το ντεκόρ είναι πραγματικά cool.

Για τους λάτρεις του κρασιού το WhispersOfWine(Αγίου Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι, 210 6179051) έχει την απόλυτη κάβα. Και το ανάλογο μενού για ένα τέτοιο wine bar.

ΤοΑθήρι(Πλαταιών 15, 210 3462983) με τις μαγευτικές γευστικές προτάσεις του κυρίου Καρδάση θα είναι η έκπληξη της χρονιάς, ακόμα και για τους ερωτευμένους.

Cippolino(Δερβενίων 4 & Ασκληπίου, 210 3632780), Dalproffessore(Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι, 210 6149000) και IlPostino(Γριβαίων 3, Κολωνάκι 210 3641414), για αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και μια εγγυημένα όμορφη βραδιά.

Στο θερμαινόμενο κήπο της Ροζαλίας(Βαλτετσίου 59, 210 3821685) δοκιμάστε τα απίθανα κρέατα του φημισμένου εξαρχειώτικου μαγαζιού.

ΣτοΑυγολέμονο(Παρασκευοπούλου 74, Ν. Σμύρνη, 210 9401401) λιγωθείτε με τα σπουδαία πολίτικα γλυκά. Όχι ότι η ελληνική κουζίνα του πάει πίσω...

ΣτηνΑνεμώσσα(Εθν. Αντιστάσεως 71, Πλ. Καισσαριανής, 210 7234209) θα περάσετε τέλεια με ωραία μεζεδάκια και ζωντανή μουσική.

ΗΜάσα(Εθνικής Αντιστάσεως 240-244, 210 7236177) με το επιβλητικό της ντεκόρ και το μεγάλο ενυδρείο θα σας χαρίσει μια όμορφη βραδιά.

ΤοΕπί της Πανόρμου(Πανόρμου 115, Αμπελόκηποι, 210 6928719) είναι το κατάλληλο μέρος για όλους εσάς τους Αθηναίους bohemians που ζείτε στην περιοχή.

Για τους ερωτευμένους της Αθήνας του Βορρά,LaCassalinga(Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 210 6800200) καιRenovoPappas(Λ. Κηφισίας 222, Κηφισιά, 210 8018463). Και τα δύο μαγαζιά θα έχουν κάτι τέλειο να προτείνουν για couples ή singles που θέλουν να βγουν αυτή την παράξενη βραδιά.

Άλλες επιλογές για το βράδι των ερωτευμένων: Το Αρχοντικό(Έβρου 40, Αμπελόκηποι, 210 7776096) για μαθήματα σπιτικού φαγητού στη μέλλουσα σύζυγο. Στο Περί Ψυρρή(Τάκη 19, Ψυρρή, 210 3211995) θα φάτε καλά. Στην ταβέρνα του Μπύρη(Αλιμουσίων 14-16, Άνω Πετράλωνα, 210 3472471) παιδάκια βαρελίσιο κρασί και κόκκινα μάγουλα μετά στο κρύο! Η Μάνια(Αιγαίου 67 & Κυζίκου, Νέα Σμύρνη, 210 9315016). Αν παραγγείλετε γαμοπίλαφο, ξέρετε τι θα γίνει μετά!

ΟιSingles(Πλ. Αγίας Ειρήνης 4) θα κάνουν μια εξαίρεση το βράδυ των ερωτευμένων και θα φιλοξενούν couples αποκλειστικά!

Happy Valentine's Day!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ