Τι τρώνε οι ερωτευμένοι;

Τι τρώνε οι ερωτευμένοι; Facebook Twitter
0

ΤοT-Palaceστην πλατεία Συντάγματος (Β. Γεωργίου 3, 210 3222210, στο ισόγειο του ξενοδοχείου King George). Hip περιβάλλον, οι πίνακες του Κακανιά και η πολύ ωραία μουσική είναι το τέλειο setting για τα glamorous ζευγάρια.

ΤοPecoraNera(Σεβαστουπόλεως 158, Αμπελόκηποι, 210 6914183) είναι σταθερή αξία στους Αμπελόκηπους και δεν είναι μόνο για τα μαύρα πρόβατα. Χωράει και αγαπημένα ζευγάρια...

Στην Πειραιώς 80, το Βαρούλκοέχει το καλύτερο ψάρι μαζί με το Milosστο Χίλτον. Αν είστε στα παράλια προτιμήστε την Καλντέρα(Λεωφ. Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9839636), το αιγαιοπελαγίτικο ντεκόρ θα σας θυμίσει τις διακοπές στην Πάρο το καλοκαίρι. Ζητήστε όστρακα, κυδώνια και σαμπάνια.

Όστρακα, και πιο συγκεκριμένα μύδια, θα βρείτε στο κατεξοχήν μέρος γι' αυτά στην Αθήνα: το Avalon(Λεωκορίου 20 & Σαρρή 210 3310572). Είναι η καταλληλότερη μέρα του κόσμου γι' αυτό!

Όσο θα είστε στο Hilton, σπουδαίες επιλογές σας περιμένουν και στο εστιατόριο Βυζαντινόμε άφθονη σαμπάνια και «εκρηκτικές» γευστικές προτάσεις που επιφυλάσσει για εκείνη τη νύχτα ο chef Andreas Scheuregger, όπως γαρίδες με σάλτσα γλυκού τσίλι, σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, σολομό με πολέντα και σάλτσα αστακού, μύδια με σάλτσα κάρι. Στο μπουφέ γλυκών η σοκολάτα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο: brownies, κέικ, τρούφες, τάρτες αλλά και ποικιλία φρούτων σε συντριβάνι σοκολάτας!

ΣτοEl Bandoneon(Β. Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου 210 5224346) ερωτευτείτε χορεύοντας ταγκό στο πιο σέξι μέρος της Αθήνας.

ΣτηΝοστιμιά(Αμφικτύωνος 18 & Βασίλης, 210 3450091) σας περιμένουν γεμιστά ζυμαρικά, σορμπέ ρόδι και άρωμα μέντας αλλά και ένα θεαματικό ψαρονέφρι για κυρίως.

Ο σεφ Χρήστος Ελευθερίου στο Culto(Λασκαράτου 13, Άνω Πατήσια, 210 2288441) ετοίμασε ένα μενού με πολύ ερωτικές τροφές...

Για έθνικ έρωτες, ανάψτε φωτιές με μια βόλτα στο Kosebasi(Zησιμοπούλου 7β & Λαζαράκη 45 Γλυφάδα 210 8940170). Δοκιμάστε όλες τις σαλάτες και τα πρώτα. Θα σας μεταφέρουν αυτόματα κάπου στο Βόσπορο. Και μετά, καυτερά κεμπάμπ. Το τελειότερο στο τούρκικο φαγητό.

Αν πάλι είστε fan της ασιατικής κουζίνας, τότε στο AsiaFresh(Μ. Αλεξάνδρου 2-6, Πλ. Καραϊσκάκη, 210 5201600. Στο Ξενοδοχείο Athens Imperial) θα βρείτε το απόλυτα hip/Asian φαγητό και περιβάλλον.

Για τάπας στο Salero(Βαλτετσίου 51, 210 3813358). Με μικρά μεζεδάκια από την Ισπανία θα τα πείτε όλα για την αγάπη που σας δένει...

Για πιο multi culti έρωτες, το Caminito(M. Aλεξάνδρου 30 & Πέρδικα 2, Μεταξουργείο, 210 5244661) είναι η καλύτερη επιλογή!

ΤοTirbuson(Κωνσταντινουπόλεως 104, 210 3410107) είναι σούπερ για τους ερωτευμένους. Υπέροχο ελληνικό φαγητό και πολύ καλά κρασιά. Όλοι μιλάνε γι' αυτό το τηγανόψωμο πάντως...

ΣτοJacksonHall(Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616098) αν κάνει καλό καιρό να καθίσετε στον πεζόδρομο. Να βλέπουν όλοι πόσο ερωτευμένοι είστε, την ώρα που της δίνεις μια μπουκιά από το American cheeseburger σου!

Πηγαίνετε στον Κατσούρμπο(Αμύντα 2, Παγκράτι, 210 7222167) για masterclass στην κρητική κουζίνα με σκηνικό μια από τις πιο ρομαντικές πλατείες της Αθήνας.

ΣτοPastaLaVista(Βουτάδων 58, Γκάζι 210 3462092) μοιραστείτε μια μακαρονάδα όπως η Λαίδη κι ο Αλήτης στο πασίγνωστο καρτούν της Ντίσνεϊ. Και επίσης πάρτε όλα τα starters από τον κατάλογο. Είναι σούπερ.

ΤοUrban(Βουτάδων 50, Γκάζι 210 3417606) έχει τέλεια κοκτέιλ εκτός από το πολύ καλό φαγητό του. Το ντεκόρ είναι πραγματικά cool.

Για τους λάτρεις του κρασιού το WhispersOfWine(Αγίου Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι, 210 6179051) έχει την απόλυτη κάβα. Και το ανάλογο μενού για ένα τέτοιο wine bar.

ΤοΑθήρι(Πλαταιών 15, 210 3462983) με τις μαγευτικές γευστικές προτάσεις του κυρίου Καρδάση θα είναι η έκπληξη της χρονιάς, ακόμα και για τους ερωτευμένους.

Cippolino(Δερβενίων 4 & Ασκληπίου, 210 3632780), Dalproffessore(Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι, 210 6149000) και IlPostino(Γριβαίων 3, Κολωνάκι 210 3641414), για αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και μια εγγυημένα όμορφη βραδιά.

Στο θερμαινόμενο κήπο της Ροζαλίας(Βαλτετσίου 59, 210 3821685) δοκιμάστε τα απίθανα κρέατα του φημισμένου εξαρχειώτικου μαγαζιού.

ΣτοΑυγολέμονο(Παρασκευοπούλου 74, Ν. Σμύρνη, 210 9401401) λιγωθείτε με τα σπουδαία πολίτικα γλυκά. Όχι ότι η ελληνική κουζίνα του πάει πίσω...

ΣτηνΑνεμώσσα(Εθν. Αντιστάσεως 71, Πλ. Καισσαριανής, 210 7234209) θα περάσετε τέλεια με ωραία μεζεδάκια και ζωντανή μουσική.

ΗΜάσα(Εθνικής Αντιστάσεως 240-244, 210 7236177) με το επιβλητικό της ντεκόρ και το μεγάλο ενυδρείο θα σας χαρίσει μια όμορφη βραδιά.

ΤοΕπί της Πανόρμου(Πανόρμου 115, Αμπελόκηποι, 210 6928719) είναι το κατάλληλο μέρος για όλους εσάς τους Αθηναίους bohemians που ζείτε στην περιοχή.

Για τους ερωτευμένους της Αθήνας του Βορρά,LaCassalinga(Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 210 6800200) καιRenovoPappas(Λ. Κηφισίας 222, Κηφισιά, 210 8018463). Και τα δύο μαγαζιά θα έχουν κάτι τέλειο να προτείνουν για couples ή singles που θέλουν να βγουν αυτή την παράξενη βραδιά.

Άλλες επιλογές για το βράδι των ερωτευμένων: Το Αρχοντικό(Έβρου 40, Αμπελόκηποι, 210 7776096) για μαθήματα σπιτικού φαγητού στη μέλλουσα σύζυγο. Στο Περί Ψυρρή(Τάκη 19, Ψυρρή, 210 3211995) θα φάτε καλά. Στην ταβέρνα του Μπύρη(Αλιμουσίων 14-16, Άνω Πετράλωνα, 210 3472471) παιδάκια βαρελίσιο κρασί και κόκκινα μάγουλα μετά στο κρύο! Η Μάνια(Αιγαίου 67 & Κυζίκου, Νέα Σμύρνη, 210 9315016). Αν παραγγείλετε γαμοπίλαφο, ξέρετε τι θα γίνει μετά!

ΟιSingles(Πλ. Αγίας Ειρήνης 4) θα κάνουν μια εξαίρεση το βράδυ των ερωτευμένων και θα φιλοξενούν couples αποκλειστικά!

Happy Valentine's Day!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ