Τι τρώνε οι ερωτευμένοι;

Τι τρώνε οι ερωτευμένοι; Facebook Twitter
0

ΤοT-Palaceστην πλατεία Συντάγματος (Β. Γεωργίου 3, 210 3222210, στο ισόγειο του ξενοδοχείου King George). Hip περιβάλλον, οι πίνακες του Κακανιά και η πολύ ωραία μουσική είναι το τέλειο setting για τα glamorous ζευγάρια.

ΤοPecoraNera(Σεβαστουπόλεως 158, Αμπελόκηποι, 210 6914183) είναι σταθερή αξία στους Αμπελόκηπους και δεν είναι μόνο για τα μαύρα πρόβατα. Χωράει και αγαπημένα ζευγάρια...

Στην Πειραιώς 80, το Βαρούλκοέχει το καλύτερο ψάρι μαζί με το Milosστο Χίλτον. Αν είστε στα παράλια προτιμήστε την Καλντέρα(Λεωφ. Ποσειδώνος 54, Π. Φάληρο, 210 9839636), το αιγαιοπελαγίτικο ντεκόρ θα σας θυμίσει τις διακοπές στην Πάρο το καλοκαίρι. Ζητήστε όστρακα, κυδώνια και σαμπάνια.

Όστρακα, και πιο συγκεκριμένα μύδια, θα βρείτε στο κατεξοχήν μέρος γι' αυτά στην Αθήνα: το Avalon(Λεωκορίου 20 & Σαρρή 210 3310572). Είναι η καταλληλότερη μέρα του κόσμου γι' αυτό!

Όσο θα είστε στο Hilton, σπουδαίες επιλογές σας περιμένουν και στο εστιατόριο Βυζαντινόμε άφθονη σαμπάνια και «εκρηκτικές» γευστικές προτάσεις που επιφυλάσσει για εκείνη τη νύχτα ο chef Andreas Scheuregger, όπως γαρίδες με σάλτσα γλυκού τσίλι, σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, σολομό με πολέντα και σάλτσα αστακού, μύδια με σάλτσα κάρι. Στο μπουφέ γλυκών η σοκολάτα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο: brownies, κέικ, τρούφες, τάρτες αλλά και ποικιλία φρούτων σε συντριβάνι σοκολάτας!

ΣτοEl Bandoneon(Β. Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου 210 5224346) ερωτευτείτε χορεύοντας ταγκό στο πιο σέξι μέρος της Αθήνας.

ΣτηΝοστιμιά(Αμφικτύωνος 18 & Βασίλης, 210 3450091) σας περιμένουν γεμιστά ζυμαρικά, σορμπέ ρόδι και άρωμα μέντας αλλά και ένα θεαματικό ψαρονέφρι για κυρίως.

Ο σεφ Χρήστος Ελευθερίου στο Culto(Λασκαράτου 13, Άνω Πατήσια, 210 2288441) ετοίμασε ένα μενού με πολύ ερωτικές τροφές...

Για έθνικ έρωτες, ανάψτε φωτιές με μια βόλτα στο Kosebasi(Zησιμοπούλου 7β & Λαζαράκη 45 Γλυφάδα 210 8940170). Δοκιμάστε όλες τις σαλάτες και τα πρώτα. Θα σας μεταφέρουν αυτόματα κάπου στο Βόσπορο. Και μετά, καυτερά κεμπάμπ. Το τελειότερο στο τούρκικο φαγητό.

Αν πάλι είστε fan της ασιατικής κουζίνας, τότε στο AsiaFresh(Μ. Αλεξάνδρου 2-6, Πλ. Καραϊσκάκη, 210 5201600. Στο Ξενοδοχείο Athens Imperial) θα βρείτε το απόλυτα hip/Asian φαγητό και περιβάλλον.

Για τάπας στο Salero(Βαλτετσίου 51, 210 3813358). Με μικρά μεζεδάκια από την Ισπανία θα τα πείτε όλα για την αγάπη που σας δένει...

Για πιο multi culti έρωτες, το Caminito(M. Aλεξάνδρου 30 & Πέρδικα 2, Μεταξουργείο, 210 5244661) είναι η καλύτερη επιλογή!

ΤοTirbuson(Κωνσταντινουπόλεως 104, 210 3410107) είναι σούπερ για τους ερωτευμένους. Υπέροχο ελληνικό φαγητό και πολύ καλά κρασιά. Όλοι μιλάνε γι' αυτό το τηγανόψωμο πάντως...

ΣτοJacksonHall(Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, 210 3616098) αν κάνει καλό καιρό να καθίσετε στον πεζόδρομο. Να βλέπουν όλοι πόσο ερωτευμένοι είστε, την ώρα που της δίνεις μια μπουκιά από το American cheeseburger σου!

Πηγαίνετε στον Κατσούρμπο(Αμύντα 2, Παγκράτι, 210 7222167) για masterclass στην κρητική κουζίνα με σκηνικό μια από τις πιο ρομαντικές πλατείες της Αθήνας.

ΣτοPastaLaVista(Βουτάδων 58, Γκάζι 210 3462092) μοιραστείτε μια μακαρονάδα όπως η Λαίδη κι ο Αλήτης στο πασίγνωστο καρτούν της Ντίσνεϊ. Και επίσης πάρτε όλα τα starters από τον κατάλογο. Είναι σούπερ.

ΤοUrban(Βουτάδων 50, Γκάζι 210 3417606) έχει τέλεια κοκτέιλ εκτός από το πολύ καλό φαγητό του. Το ντεκόρ είναι πραγματικά cool.

Για τους λάτρεις του κρασιού το WhispersOfWine(Αγίου Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι, 210 6179051) έχει την απόλυτη κάβα. Και το ανάλογο μενού για ένα τέτοιο wine bar.

ΤοΑθήρι(Πλαταιών 15, 210 3462983) με τις μαγευτικές γευστικές προτάσεις του κυρίου Καρδάση θα είναι η έκπληξη της χρονιάς, ακόμα και για τους ερωτευμένους.

Cippolino(Δερβενίων 4 & Ασκληπίου, 210 3632780), Dalproffessore(Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου 22, Μαρούσι, 210 6149000) και IlPostino(Γριβαίων 3, Κολωνάκι 210 3641414), για αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και μια εγγυημένα όμορφη βραδιά.

Στο θερμαινόμενο κήπο της Ροζαλίας(Βαλτετσίου 59, 210 3821685) δοκιμάστε τα απίθανα κρέατα του φημισμένου εξαρχειώτικου μαγαζιού.

ΣτοΑυγολέμονο(Παρασκευοπούλου 74, Ν. Σμύρνη, 210 9401401) λιγωθείτε με τα σπουδαία πολίτικα γλυκά. Όχι ότι η ελληνική κουζίνα του πάει πίσω...

ΣτηνΑνεμώσσα(Εθν. Αντιστάσεως 71, Πλ. Καισσαριανής, 210 7234209) θα περάσετε τέλεια με ωραία μεζεδάκια και ζωντανή μουσική.

ΗΜάσα(Εθνικής Αντιστάσεως 240-244, 210 7236177) με το επιβλητικό της ντεκόρ και το μεγάλο ενυδρείο θα σας χαρίσει μια όμορφη βραδιά.

ΤοΕπί της Πανόρμου(Πανόρμου 115, Αμπελόκηποι, 210 6928719) είναι το κατάλληλο μέρος για όλους εσάς τους Αθηναίους bohemians που ζείτε στην περιοχή.

Για τους ερωτευμένους της Αθήνας του Βορρά,LaCassalinga(Καποδιστρίου 64, Φιλοθέη, 210 6800200) καιRenovoPappas(Λ. Κηφισίας 222, Κηφισιά, 210 8018463). Και τα δύο μαγαζιά θα έχουν κάτι τέλειο να προτείνουν για couples ή singles που θέλουν να βγουν αυτή την παράξενη βραδιά.

Άλλες επιλογές για το βράδι των ερωτευμένων: Το Αρχοντικό(Έβρου 40, Αμπελόκηποι, 210 7776096) για μαθήματα σπιτικού φαγητού στη μέλλουσα σύζυγο. Στο Περί Ψυρρή(Τάκη 19, Ψυρρή, 210 3211995) θα φάτε καλά. Στην ταβέρνα του Μπύρη(Αλιμουσίων 14-16, Άνω Πετράλωνα, 210 3472471) παιδάκια βαρελίσιο κρασί και κόκκινα μάγουλα μετά στο κρύο! Η Μάνια(Αιγαίου 67 & Κυζίκου, Νέα Σμύρνη, 210 9315016). Αν παραγγείλετε γαμοπίλαφο, ξέρετε τι θα γίνει μετά!

ΟιSingles(Πλ. Αγίας Ειρήνης 4) θα κάνουν μια εξαίρεση το βράδυ των ερωτευμένων και θα φιλοξενούν couples αποκλειστικά!

Happy Valentine's Day!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ