Τι τρώνε και τι πίνουν αυτές τις ημέρες στις μακρινές γωνιές της γης, για περιπετειώδεις Έλληνες!

Τι τρώνε και τι πίνουν αυτές τις ημέρες στις μακρινές γωνιές της γης, για περιπετειώδεις Έλληνες! Facebook Twitter
0




Χιλή

Ponche a la romana 

1 μπουκάλι σαμπάνια, 1 μπουκάλι λευκό κρασί, μια κονσέρβα ανανά, 1 ποτήρι κονιάκ, παγωτό ανανά

Ο ανανάς στην κονσέρβα πρέπει να στραγγιστεί και να γίνει πολτός σε μπλέντερ πριν ανακατευτεί με τα υπόλοιπα υλικά, ώστε το μίγμα να γίνει ομογενές. Το παγωτό μπαίνει σε κάθε ποτήρι, πάνω από το ποτό.

 

 

Kούβα

Moros y Cristianos  

Moros είναι τα μαύρα φασόλια και οι Χριστιανοί είναι το ρύζι. πρόκειται για άλλη μία  εκδοχή του πιο βασικού φαγητού της λατινικής Αμερικής.

Πρώτα τα φασόλια βράζουν σε νερό, ενώ το ρύζι σε άλλη κατσαρόλα ξεχωριστά, με λίγο από το νερό των φασολιών. Κρεμμύδια, σκόρδο, πιπεριά, ρίγανη και δάφνη σοτάρονται ξεχωριστά ψιλοκομμένα σε λάδι και προστίθενται στο τέλος μαζί με τα φασόλια και το ρύζι.

 

Τσεχία

Πατατοσαλάτα!

Η χριστουγεννιάτικη πατατοσαλάτα στην Τσεχία διαφέρει από οικογένεια σε οικογένεια, αλλά σίγουρα περιέχει βραστές πατάτες με τη φλούδα, αρακά, κρεμμύδια, βραστά καρότα, μαϊντανό και σέλινο, πίκλες, βραστά αβγά και μαγιονέζα – σα να λέμε «ρώσικη σαλάτα» (που δεν υπάρχει στη Ρωσία). Μερικοί βάζουν και μήλα σε φέτες ή σαλάμι. Παραδοσιακά ετοιμάζεται την παραμονή και μένει μια μέρα για να δέσει καλύτερα.

 

Ισλανδία

Hangikjöt

Από τη παγωμένη χώρα με την εξωγήινη γλώσσα, ένα γιορτινό φαγητό από αρνί.

Συνήθως είναι βραστό και σερβίρεται ζεστό ή κρύο σε φέτες, με πατάτες σε μπεσαμέλ και αρακά.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές όμως και τα τελευταία χρόνια το κρέας είναι καπνιστό σε ισλανδική σημύδα.

 

 

Πουέρτο Ρίκο

Ensalada de pulpo

Μια γεύση που μοιάζει φτιαγμένη στην Ελλάδα. Σαλάτα με χταπόδι!

Αφού βράσει, ψιλοκόβεται και σερβίρεται με μαύρες ελιές, ρίγανη, σκόρδο, ελαιόλαδο, κόλιανδρο, πιπεριά, κόκκινο κρεμμύδι, χυμό λεμονιού και ξίδι από κόκκινο κρασί. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ