Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι

Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
0

Ασκήσεις ταϊλανδέζικης αρμονίας που ανεβάζουν σε υψηλό επίπεδο τη γευστική απόλαυση κάνει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Kong στην καυτή πιάτσα του Χαλανδρίου. Ευχάριστος χώρος, υπέροχος κήπος, νόστιμα πιάτα, λογικές τιμές, όμορφες μουσικές και πολύ καλό σέρβις μπαίνουν στο «σέικερ» του Kong, που στους δύο μήνες λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του. Δεν παραξενεύτηκα καθόλου όταν βράδυ καθημερινής που επισκέφθηκα το μαγαζί πολλές νεανικές παρέες απολάμβαναν το φαγητό και τα κοκτέιλ, αφού ο συνιδιοκτήτης Παύλος Πότσιος κατέχει τη συνταγή της επιτυχίας, έχοντας δημιουργήσει στο παρελθόν το γνωστό μπαρ «Soul» στην οδό Ευριπίδου.

Η γοητευτική μονοκατοικία όπου στεγάζεται το Kong έχει διακοσμηθεί με θερμό κόκκινο χρώμα, μαύρα τραπέζια, σκουρόχρωμο τουβλάκι και ψάθα στον τοίχο στολισμένη με πολύχρωμες πεταλούδες. Ο κήπος είναι μια καταπράσινη όαση, έτοιμος να σε υποδεχθεί μετά το Πάσχα. Το μενού προσφέρει ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις. «Έχουμε light ταϊλανδέζικη κουζίνα που μαγειρεύει η Βίλμα, η σεφ που ήταν και στην κουζίνα του Soul, και οι σαλάτες παίζουν λίγο πιο δυτικά» εξηγεί ο Παύλος, που κινείται ανάμεσα στα τραπέζια, σερβίρει, εξηγεί τα πιάτα και σκορπάει άφθονη φιλοξενία. Η σαλάτα μάνγκο με άισμπεργκ, baby καλαμπόκι, ντοματίνια, λεπτοκομμένο καρότο και κύβους μάνγκο ενισχύεται γευστικά με σάλτσα wasabi και τραγανά κάσιους (9). Αρωματική η κάθε μπουκιά, με τη φρεσκάδα και τη δροσιά της. Το μενού λοξοκοιτά στην Ιαπωνία, με μια σειρά από σούσι. Καλοφτιαγμένα ήρθαν, πάνω σε μαύρο πλακάκι, τα Spicy Tempura Rolls (8), που στην καρδιά τους ανακαλύπτεις τραγανή τεμπούρα γαρίδας, αγγούρι και spicy mayo tobiko green.

Αξίζει, όμως, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα Noodles Vermicelli (13) που είναι σαν διάφανες, γυαλιστερές χορδές κιθάρας και αν τα συνδυάσεις με ομελέτα, ανανά, λαχανικά, μια ιδέα κουρκουμά και κόκκινη πιπεριά είναι εκπληκτικά. Αφήνουν στον ουρανίσκο μια διάχυτη, φίνα, πικάντικη γεύση.

Τα χειροποίητα ορεκτικά προσφέρουν κλασικές ιδέες, αλλά θα σου τραβήξει την προσοχή και το πιάτο τεμπούρα γαρίδας με σάλτσα δαμάσκηνο. Την παράσταση κλέβουν τα φιλετίνια πάπιας που συνοδεύονται με μάνγκο, κρεμμύδι, κόκκινη πιπεριά και φασολάκια κομμένα σε κύβους και βασιλικό (14). Η σάρκα της πάπιας, ζουμερή, ντελικάτη και τραγανή απ' έξω, χαρίζει απίστευτη νοστιμιά. Μοσχοβολάει το πιάτο Laab kai (10) πριν ακόμη πάρει θέση στο τραπέζι. Η ευωδιά του σε τραβάει από τη μύτη και αδημονείς να δοκιμάσεις το ψιλοκομμένο κοτόπουλο που είναι περασμένο ελαφρά από την κατσαρόλα και συνοδεύεται με κρεμμύδι, φύλλα δυόσμου και μοσχολέμονο και του πάει πολύ η πινελιά του ρυζιού, ψημένου σε γουόκ και θρυμματισμένου σε σκόνη. Αξίζει, όμως, οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τα Noodles Vermicelli (13) που είναι σαν διάφανες, γυαλιστερές χορδές κιθάρας και αν τα συνδυάσεις με ομελέτα, ανανά, λαχανικά, μια ιδέα κουρκουμά και κόκκινη πιπεριά είναι εκπληκτικά. Αφήνουν στον ουρανίσκο μια διάχυτη, φίνα, πικάντικη γεύση.

Πιείτε ένα από τα υπέροχα κοκτέιλ που επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Πουλημένος με έμπνευση το σακέ, όπως το Okiya, που συνδυάζει σακέ, τσίλι, καρύδα, αρώματα εσπεριδοειδών και μοσχοκάρυδο. Μπορείς να το συνοδεύσεις και το φαγητό σου με αυτό.

Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Ευχάριστος χώρος, υπέροχος κήπος, νόστιμα πιάτα, λογικές τιμές, όμορφες μουσικές και πολύ καλό σέρβις μπαίνουν στο «σέικερ» του Kong, που στους δύο μήνες λειτουργίας του έχει ήδη αποκτήσει το κοινό του.
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Πιείτε ένα από τα υπέροχα κοκτέιλ που επιμελήθηκε ο Αχιλλέας Πουλημένος με έμπνευση το σακέ, όπως το Okiya, που συνδυάζει σακέ, τσίλι, καρύδα, αρώματα εσπεριδοειδών και μοσχοκάρυδο...
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Η γοητευτική μονοκατοικία όπου στεγάζεται το Kong έχει διακοσμηθεί με θερμό κόκκινο χρώμα, μαύρα τραπέζια, σκουρόχρωμο τουβλάκι και ψάθα στον τοίχο στολισμένη με πολύχρωμες πεταλούδες.
Το ταϊλανδέζικο Kong στο Χαλάνδρι Facebook Twitter
Τα χειροποίητα ορεκτικά προσφέρουν κλασικές ιδέες, αλλά θα σου τραβήξει την προσοχή και το πιάτο τεμπούρα γαρίδας με σάλτσα δαμάσκηνο...

☛ Kong, λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β' 34, Χαλάνδρι, 210 6835759

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ