Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό

Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό Facebook Twitter
Η συνέργεια με μικρούς παραγωγούς και η συνεχής αναζήτηση νέων καλλιεργητών βρίσκονται στο επίκεντρο του καινοτόμου μοντέλου «Refarming Greece» που παρουσιάζει η AgriFarm με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών.
0

H AgriFarm αποτελεί μοντέλο για το πώς η βιώσιμη επιστροφή στην τοπική αγροτική παραγωγή γίνεται πράξη. «Κάθε καλοκαίρι, νέοι αγρότες από μικρά χωριά σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Μακεδονία συλλέγουν τη σοδειά τους με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι, αποκλειστικά από επιλεγμένα οικογενειακά αγροκτήματα». Ακούγεται σαν την αρχή ενός παραμυθιού. Σαν αυτό το «μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας αγρότης»... Κι όμως, πρόκειται για μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή, που αφηγείται η AgriFarm μέσα από το επιχειρηματικό μοντέλο με πρωταγωνιστές ομάδες νέων αγροτών που καλλιεργούν σε μικρά χωριά με ιδιαίτερα μικροκλίματα ξεχωριστές ποικιλίες οσπρίων και ρυζιού.


Η συνέργεια με μικρούς παραγωγούς και η συνεχής αναζήτηση νέων καλλιεργητών βρίσκονται στο επίκεντρο του καινοτόμου μοντέλου «Refarming Greece» που παρουσιάζει η AgriFarm με στόχο την ανάδειξη των ελληνικών ποικιλιών αλλά και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, προτείνοντας τεχνολογίες στις οποίες αποφεύγεται η εκτεταμένη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Όλα καλλιεργούνται κυρίως από νέους αγρότες στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, όπου και επιστρέφει μέρος των εσόδων της AgriFarm μέσα από την πρωτοβουλία της «Refarming Greece», με σκοπό να ενισχυθούν οι κοινότητες και να εξελίσσονται οι παραγωγές τους.


Σημαντικό κομμάτι της πρωτοβουλίας αποτελεί η δημιουργία μιας συσκευασίας που, εκτός από το εντυπωσιακό δημιουργικό, έχει να προτείνει μια εναλλακτική, οικολογική λύση packaging, η οποία αντλεί έμπνευση από το παρελθόν. Από τότε που οι γιαγιάδες αποθήκευαν τα ζυμαρικά και τα όσπρια σε παλιές μαξιλαροθήκες, για να τα κρατήσουν φρέσκα και προφυλαγμένα. Τότε που το πλαστικό δεν είχε εξελιχθεί σε περιβαλλοντικό εφιάλτη και το τρόφιμο, ως ύψιστο αγαθό, δεχόταν όλη τη φροντίδα της νοικοκυράς. Αυτή η φιλοσοφία βρίσκει εφαρμογή στις ξεχωριστές συσκευασίες της AgriFarm από 100% βαμβακερό υλικό, με πλήρη απουσία πλαστικού, οι οποίες διηγούνται μια μικρή ιστορία και κέρδισαν το 2014 το δεύτερο βραβείο στα European Design Awards.

Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό Facebook Twitter
Η Agrifarm ιδρύθηκε το 2014 από τον Δημήτρη Γκρεμυλογιάννη

Εξάλλου, η μείωση της κατανάλωσης του νερού κατά 40% στην καλλιέργεια των οσπρίων, η συνεχής μελέτη και η εκπαίδευση των αγροτών σε μεθόδους φιλικές προς το περιβάλλον είναι το αποτύπωμα που αφήνει η AgriFarm μέσα από το πρόγραμμά της.

Ένα αποτύπωμα που περιλαμβάνει ακόμα και δωρεάν συμβουλευτική για καλλιεργητές, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες με τρόπο που να ευνοεί τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους. Στόχος δεν είναι μόνο η υποστήριξη των παραγωγών αλλά και των τόπων τους. Αυτών των πανέμορφων χωριών που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με την ευλογημένη γη που χαρίζει απλόχερα ποικιλίες που ξεχωρίζουν: φάβα κομμένη από λαθούρι,φασόλια μέτρια ή γίγαντες, ρεβίθια μικρά, φακές ψιλές, ρύζι Καρολίνα και νυχάκι ή ακατέργαστο.

Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό Facebook Twitter
Οι πρώτες φυσικές συσκευασίες χωρίς πλαστικό


Όλα καλλιεργούνται κυρίως από νέους αγρότες στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας, όπου και επιστρέφει μέρος των εσόδων της AgriFarm μέσα από την πρωτοβουλία της «Refarming Greece», με σκοπό να ενισχυθούν οι κοινότητες και να εξελίσσονται οι παραγωγές τους. Όσο για τα προϊόντα, έχουν τοποθετηθεί ήδη στο Λονδίνο και έχουν αποκτήσει παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ από το 2018 μπορείς να τα βρεις σε επιλεγμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν στην Ελλάδα.

Τα βραβευμένα προϊόντα Agrifarm έχουν τις πρώτες στην Ελλάδα φυσικές συσκευασίες χωρίς καθόλου πλαστικό Facebook Twitter


Άλλωστε, είναι σίγουρο πως μόλις δεις τη συσκευασία, θα την ξεχωρίσεις, γιατί θα σου θυμίσει κάτι από την αγνότητα παλιότερων εποχών, τότε που η γεύση είχε όλη την αυθεντικότητα της φύσης.

www.agrifarm.gr

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Γεύση / Περπατώντας στη φάρμα του Ναρλή, εκεί όπου φύεται η σιφναίικη γαστρονομία

Σε ένα αγρόκτημα που καλλιεργείται άνυδρα τα τελευταία εκατό χρόνια και σήμερα τροφοδοτεί ένα από τα γαστρονομικά εστιατόρια του νησιού μπορείτε να αγγίξετε, να μυρίσετε, να δοκιμάσετε και να μαγειρέψετε όσα έχουν κάνουν τη λιτή κουζίνα της Σίφνου ξακουστή.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
(Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Γεύση / (Ξανα)βγαίνουμε στο Παγκράτι

Η πιο σταθερή πιάτσα εξόδου στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας έχει πολλά και πολύ ενδιαφέροντα νέα. Μια καινούργια σπριτζερία, μια abstract μπάρα που σερβίρει την καλύτερη διαφορετική μαργαρίτα της πόλης, ένας χώρος όπου κάτω τρώμε cinnamon buns και αυγά, ενώ πάνω κάποιοι κουρεύονται, και ένα new age ζαχαροπλαστείο που διπλοφουρνίζει τέλεια κρουασάν, ενώ παίζει ΛΕΞ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Γεύση / Πιάτα ιδανικά για «παπάρα»

Ιωδιούχοι χυμοί και πικάντικες σάλτσες, αυγά όπως τα κάνουν στον Λίβανο και στον Βοτανικό, λαδερά, κάρι, σαγανάκια θαλασσινών και κρύες σούπες. Η εθνική μας μπουκιά έχει την τιμητική της το καλοκαίρι, γι’ αυτό συγκεντρώσαμε πιάτα που μας κάνουν να αφήνουμε το πιρούνι στην άκρη και να τα «καθαρίζουμε» με ψωμί.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Μικροπράγματα / Μπουγατσάν: Η ιστορία του πρώτου ελληνικού food viral

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για το πολυσυζητημένο γλυκό που πόλωσε, στηλιτεύτηκε απ' τη Λιάνα Κανέλλη και τον Ριζοσπάστη, ένωσε τον Καραμανλή με τον Φλωρινιώτη κι έκανε δημοφιλές το brunch στην Ελλάδα.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Φαγητό και σινεμά

Pulp Fiction / Φαγητό και σινεμά: Το μεγάλο φαγοπότι

Στην αυλαία του αφιερώματος για τη γαστριμαργική επιρροή στον κινηματογράφο, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος θυμάται ταινίες όπου το φαγητό καταλαμβάνει όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά μεγάλο χώρο στην οθόνη, με την απολαυστική συντροφιά της Fischer.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΡΙΤΗ ΤΣΕΚ Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δύο συνταγές για να το γνωρίσετε καλύτερα

Γεύση / Το ΠΟΠ κελυφωτό φιστίκι Μεγάρων και δυο συνταγές που το αναδεικνύουν

Ο Μεγαρίτης Πάνος Κόλλιαλης καλλιεργεί κελυφωτό φιστίκι υψηλής ποιότητας και δημιουργεί προϊόντα για να το εντάξουμε στην καθημερινή μας διατροφή και να κάνουμε ακόμα πιο νόστιμη τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική μας.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ