Συνταγή για γεμιστά ροδάκινα με Μαυροδάφνη

Συνταγή για γεμιστά ροδάκινα με Μαυροδάφνη Facebook Twitter
0
Συνταγή για γεμιστά ροδάκινα με Μαυροδάφνη Facebook Twitter
Ο έρωτας με το απαλό βελούδινο ροδάκινο είναι καλοκαιρινός. Δυνατός, αλλά σύντομος. Φλερτάρετε, λοιπόν, με το εξαιρετικό αυτό καλοκαιρινό φρούτο όσο είναι καιρός.

Ο έρωτας με το απαλό βελούδινο ροδάκινο είναι καλοκαιρινός. Δυνατός, αλλά σύντομος. Ας μην ξεχνάμε το περίφημο γλυκό Ρeche Melba. Την καρδιά του δημιουργού του, που ήταν ο διάσημος σεφ Auguste Escoffier, έκλεψε η σαγηνευτική ερμηνεία της τραγουδίστριας Nellie Melba και η έμπνευσή του τον οδήγησε στο ροδάκινο για να φτιάξει το έδεσμα που πήρε άξια τη θέση του στην ιστορία της μαγειρικής.


Εμείς θα κινηθούμε σε περισσότερο ελληνικά μονοπάτια με το ροδάκινο. Θα του χαρίσουμε το άρωμα και τη μεστή γεύση της Μαυροδάφνης. Ένα γλυκό εύκολο και γρήγορο, καλοκαιρινό και ανάλαφρο. 


Υλικά για 6 άτομα

6 ροδάκινα

3 εργολάβοι (αμυγδαλωτά) ή μακαρόν

1 αυγό

1 κουταλιά ζάχαρη κρυσταλλική

1 ποτήρι γλυκό κρασί Μαυροδάφνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Διαλέγουμε τα φρούτα να είναι σφιχτά και ώριμα. Τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε το κουκούτσι και αδειάζουμε λίγο ακόμα από τη σάρκα τους προσεχτικά.


Ανακατεύουμε τη σάρκα, ψιλοκομμένη, με τους εργολάβους τριμμένους, τη ζάχαρη, το αυγό ελαφρά χτυπημένο και 6 κουταλιές από τη Μαυροδάφνη. Γεμίζουμε με το μείγμα τα ροδάκινα και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά.


Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα και τα συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό ροδάκινο ή βανίλια και λίγα φύλλα βασιλικού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ