Sushi Rolls στον Πειραιά

Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
0
Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
Από τη λίστα με τα maki rolls απολαύσαμε το Spicy Tuna (€6), με τα ρολά τόνου με τη βελούδινη υφή να απογειώνονται από την πικάντικη σος – γευστικό πυροτέχνημα. Από τα New Style rolls χαρήκαμε τη σύνθεση του Samba roll (€8,30) που περιλαμβάνει σολομό, τόνο, καβούρι, τυρί Φιλαδέλφεια, ταμπάσκο, αβοκάντο, τηγανητό κρεμμύδι και σος στρειδιού καλυμμένα με ρύζι.

Σε μια όμορφη γειτονιά του Πειραιά, με φόντο τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Νικολάου, θα βρεις το Sushi rolls, ένα sushi bar εστιατόριο που έχουν αγαπήσει οι Πειραιώτες. «Τυλιγμένο» σε γυαλί, χαρίζει την όμορφη αίσθηση ότι βρίσκεσαι έξω, κάτω από τις ανθισμένες νεραντζιές. Cozy χώρος με άφθονο ξύλο, διακοσμημένος με άνετα, κομψά καθίσματα. Κολακευτικό, μοντέρνο στυλ, που ταιριάζει με το νεανικό κοινό που τιμάει το φαγητό. Ανοιχτή κουζίνα που εκφράζει την ειλικρίνεια των υλικών και των τεχνικών.

Το μενού προσφέρει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές που καλύπτουν όχι μόνο τους εραστές της ασιατικής κουζίνας αλλά και όσους θέλουν να διασκεδάσουν, κάνοντας τα πρώτα τους αναγνωριστικά βήματα στην κουλτούρα του σούσι. Σε συστήνει με το New Style rolls (inside out) της ευρωπαϊκής και αμερικανικής σχολής, με το ρύζι απ' έξω και στην καρδιά τα υλικά. Μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες για κάθε γούστο. Η επιλογή κρίνεται δύσκολη. Επιλέξαμε την Crispy Duck (€7,80), όπου δροσερή πράσινη σαλάτα συνδυάζεται με τραγανή πάπια τεμπούρα που δένει όμορφα με το γήινο άρωμα του σουσαμιού και τη σάλτσα hoisin.

Από τη λίστα με τα maki rolls απολαύσαμε το Spicy Tuna (€6), με τα ρολά τόνου με τη βελούδινη υφή να απογειώνονται από την πικάντικη σος – γευστικό πυροτέχνημα. Από τα New Style rolls χαρήκαμε τη σύνθεση του Samba roll (€8,30) που περιλαμβάνει σολομό, τόνο, καβούρι, τυρί Φιλαδέλφεια, ταμπάσκο, αβοκάντο, τηγανητό κρεμμύδι και σος στρειδιού καλυμμένα με ρύζι. Αφήνει στο στόμα μια διάχυτη θαλασσινή νοστιμάδα. Στο ίδιο ευχάριστο γευστικό μήκος είναι και το Rainbow (€8), με αγγούρι, αβοκάντο, σολομό, τόνο, γαρίδα και λαβράκι. Η βάση του σούσι είναι η ποιότητα του ρυζιού και η φρεσκάδα του ψαριού. Το nigiri με την μπάλα ρυζιού που επάνω της θρονιάζεται φιλέτο σολομού ή φιλέτο βραστής γαρίδας (€5,80) είναι ευπρόσωπο. Καλοφτιαγμένα και με γευστική αρμονία έρχονται τα noodles με σοταρισμένα ψιλοκομμένα λαχανικά (λάχανο, κρεμμυδάκι φρέσκο, κόκκινη πιπεριά) και τρώγονται απνευστί (€5,30). Το Sushi Rolls προσφέρει τίμια γιαπωνέζικη κουζίνα σε ένα ανοιχτόκαρδο περιβάλλον με φιλόξενη διάθεση.

Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
Κολακευτικό, μοντέρνο στυλ, που ταιριάζει με το νεανικό κοινό που τιμάει το φαγητό. Ανοιχτή κουζίνα που εκφράζει την ειλικρίνεια των υλικών και των τεχνικών.

☛ Sushi Rolls, Αγ. Νικολάου 3, Πειραιάς, 210 4284439

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ