Sushi Rolls στον Πειραιά

Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
0
Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
Από τη λίστα με τα maki rolls απολαύσαμε το Spicy Tuna (€6), με τα ρολά τόνου με τη βελούδινη υφή να απογειώνονται από την πικάντικη σος – γευστικό πυροτέχνημα. Από τα New Style rolls χαρήκαμε τη σύνθεση του Samba roll (€8,30) που περιλαμβάνει σολομό, τόνο, καβούρι, τυρί Φιλαδέλφεια, ταμπάσκο, αβοκάντο, τηγανητό κρεμμύδι και σος στρειδιού καλυμμένα με ρύζι.

Σε μια όμορφη γειτονιά του Πειραιά, με φόντο τον εντυπωσιακό ναό του Αγίου Νικολάου, θα βρεις το Sushi rolls, ένα sushi bar εστιατόριο που έχουν αγαπήσει οι Πειραιώτες. «Τυλιγμένο» σε γυαλί, χαρίζει την όμορφη αίσθηση ότι βρίσκεσαι έξω, κάτω από τις ανθισμένες νεραντζιές. Cozy χώρος με άφθονο ξύλο, διακοσμημένος με άνετα, κομψά καθίσματα. Κολακευτικό, μοντέρνο στυλ, που ταιριάζει με το νεανικό κοινό που τιμάει το φαγητό. Ανοιχτή κουζίνα που εκφράζει την ειλικρίνεια των υλικών και των τεχνικών.

Το μενού προσφέρει πολλές και ενδιαφέρουσες επιλογές που καλύπτουν όχι μόνο τους εραστές της ασιατικής κουζίνας αλλά και όσους θέλουν να διασκεδάσουν, κάνοντας τα πρώτα τους αναγνωριστικά βήματα στην κουλτούρα του σούσι. Σε συστήνει με το New Style rolls (inside out) της ευρωπαϊκής και αμερικανικής σχολής, με το ρύζι απ' έξω και στην καρδιά τα υλικά. Μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες για κάθε γούστο. Η επιλογή κρίνεται δύσκολη. Επιλέξαμε την Crispy Duck (€7,80), όπου δροσερή πράσινη σαλάτα συνδυάζεται με τραγανή πάπια τεμπούρα που δένει όμορφα με το γήινο άρωμα του σουσαμιού και τη σάλτσα hoisin.

Από τη λίστα με τα maki rolls απολαύσαμε το Spicy Tuna (€6), με τα ρολά τόνου με τη βελούδινη υφή να απογειώνονται από την πικάντικη σος – γευστικό πυροτέχνημα. Από τα New Style rolls χαρήκαμε τη σύνθεση του Samba roll (€8,30) που περιλαμβάνει σολομό, τόνο, καβούρι, τυρί Φιλαδέλφεια, ταμπάσκο, αβοκάντο, τηγανητό κρεμμύδι και σος στρειδιού καλυμμένα με ρύζι. Αφήνει στο στόμα μια διάχυτη θαλασσινή νοστιμάδα. Στο ίδιο ευχάριστο γευστικό μήκος είναι και το Rainbow (€8), με αγγούρι, αβοκάντο, σολομό, τόνο, γαρίδα και λαβράκι. Η βάση του σούσι είναι η ποιότητα του ρυζιού και η φρεσκάδα του ψαριού. Το nigiri με την μπάλα ρυζιού που επάνω της θρονιάζεται φιλέτο σολομού ή φιλέτο βραστής γαρίδας (€5,80) είναι ευπρόσωπο. Καλοφτιαγμένα και με γευστική αρμονία έρχονται τα noodles με σοταρισμένα ψιλοκομμένα λαχανικά (λάχανο, κρεμμυδάκι φρέσκο, κόκκινη πιπεριά) και τρώγονται απνευστί (€5,30). Το Sushi Rolls προσφέρει τίμια γιαπωνέζικη κουζίνα σε ένα ανοιχτόκαρδο περιβάλλον με φιλόξενη διάθεση.

Sushi Rolls στον Πειραιά Facebook Twitter
Κολακευτικό, μοντέρνο στυλ, που ταιριάζει με το νεανικό κοινό που τιμάει το φαγητό. Ανοιχτή κουζίνα που εκφράζει την ειλικρίνεια των υλικών και των τεχνικών.

☛ Sushi Rolls, Αγ. Νικολάου 3, Πειραιάς, 210 4284439

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT