Υπερβολική αντίδραση

 

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί δυσκολεύονται να αγοράσουν το καθημερινό τους φαγητό. Αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για τα σούπερ μάρκετ αλλά παραδόξως αυξήσεις για τις αλυσίδες φαστ φουντ. Παραδόξως; Μάλλον όχι και τόσο, αφού το πραγματικά κακό φαγητό είναι πιο φτηνό από τα φρέσκα προϊόντα.

 

Κάποιες αλυσίδες βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν λίγο ακόμα τα έσοδα, βομβαρδίζοντας τους οικονομικά ασθενέστερους με «προσφορές» που είναι αδύνατον να αρνηθούν. Φαίνεται ότι το κατώτατο όριο είναι τα 2 δολάρια, αφού ήδη 3 εταιρίες προσφέρουν γρήγορο φαγητό σε απίστευτα χαμηλή τιμή (και απίστευτα ανώνυμο περιεχόμενο).

 

Μία από αυτές συμμετείχε στην αγορά με σάντουιτς 6 ιντσών (15,2 εκ) με κεφτεδάκια προς 2 δολάρια, μια προσφορά που κράτησε όλο το Νοέμβριο σε περιορισμένα καταστήματα προκαλώντας ρίγη αγαλλίασης. Πλέον η προσφορά έχει επανέλθει στα 5 δολάρια – όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.

 

Οι περισσότεροι το δέχτηκαν ψύχραιμα, εκτός από έναν πελάτη της αλυσίδας στη Φλόριντα: στις 3 Δεκεμβρίου, ένας άντρας μπήκε σε υποκατάστημα και ζήτησε το σάντουιτς των 2 δολαρίων. Οι υπάλληλοι του είπαν ότι δεν υπάρχει πια. Αυτός έβγαλε πιστόλι και τους ζήτησε τα λεφτά του ταμείου. Αυτοί του είπαν να πάρει ό,τι θέλει από το ταμείο και να φύγει. Αυτός τους πυροβόλησε και τους σκότωσε. Έφυγε χωρίς να πάρει τίποτα.

 

 

Τι να αγοράσεις σε κάποιον που τα έχει όλα; (ή: ας φάνε κάρβουνο)

 

Ο βέλγος chocolatier Paul Wittamer και ο κοσμηματοπώλης Fabienne από την Αυστραλία συνεργάστηκαν προκειμένου να παρασκευάσουν την πιο ακριβή σοκολάτα του κόσμου, καθώς φαίνεται πως ήταν ένα κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Το αποτέλεσμα κοστίζει 220 χιλιάδες ευρώ και περιορίζεται σε ένα σοκολατάκι.

 

Είναι γεμιστό με πραλίνα, γκανάς, καραμέλα, τζίντζερ και με ένα κομματάκι χρυσού. Πιθανότατα να έχει και πολύ καλή σοκολάτα. Ακόμα κι αν η σοκολάτα προερχόταν από αρχαίο τάφο των Μάγιας η τιμή δε θα ήταν τόση. Εκεί προστέθηκε ο κοσμηματοπώλης, βάζοντας από πάνω κι ένα διαμάντι 3.3 καρατίων.

 

Αν δεν σας περισσεύουν 220 χιλιάδες υπάρχει και η φτηνή έκδοση με ζιργκόν, η οποία κάνει μόλις 26 ευρώ, μόνο που πρέπει να πάτε στο Βέλγιο.