To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο

To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
0

Ένα «νεράντζι» φύτρωσε στη Μητροπόλεως. Για την ακρίβεια, ένα καινούργιο εστιατόριο, το Νεράντζι, άνοιξε τις λουσάτες πύλες του στο νεοκλασικό κτίριο που τις περασμένες δεκαετίες στέγαζε τους νεωτερισμούς Παπασπυρόπουλου, απ' όπου έχουν παρελάσει όλες οι καλές κυρίες της εποχής για να διαλέξουν δαντέλες, κομπινεζόν, γάντια. Το κομψό κτίριο ανανεώθηκε και η ευρύχωρη σάλα του διατήρησε τις όμορφες λεπτομέρειες με τα λευκά γύψινα, τις τοιχογραφίες, τα υπέροχα βιτρό, το δαντελωτό εσωτερικό μπαλκόνι – άρωμα μιας Αθήνας που δεν υφίσταται πλέον. Η ανοιχτή κουζίνα είναι τεράστια και εντυπωσιακή, ντυμένη με χαλκό και μαύρο μάρμαρο. Διαφορετικού ύφους τραπεζαρίες από περασμένες δεκαετίες συνθέτουν ένα οικείο σύμπαν για συνεύρεση φίλων. Ο χώρος καταφέρνει έναν στυλάτο συνδυασμό άνεσης, άπλας και φιλόξενης θέρμης. Μπορείς να γευτείς από ομελέτα με ρόδι και πιπεριά, μέχρι στραπατσάδα και club σάντουιτς για πρωινό. Τη σκυτάλη παίρνουν ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, μαγειρευτά και πίτσες που βγαίνουν από τον ξυλόφουρνο, πιτάκια και ψάρια.

Ο σεφ με τη σαμιώτικη καταγωγή αγκαλιάζει την παράδοση, σερβίροντας ελληνικά πιάτα που υμνούν τη γενναιόδωρη απλότητα της φύσης, όπως τα μοσχομυριστά γεμιστά.

Ο σεφ Κώστας Ζέπος μαγειρεύει με εμπειρία και αγάπη μια κουζίνα που ακτινοβολεί φρεσκάδα και νοστιμιά. Η ανάλαφρη ταραμοσαλάτα συνδυάζεται με χταπόδι καρπάτσιο (€6) και δίνει την έναρξη για ωραίο τσιμπολόγημα. Εξαιρετική η σαλάτα με φαγόπυρο και μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλο που κάνει ωραία παρέα με καραμελωμένο τζίντζερ και τσάτνεϊ νεραντζιού (€8,50). Συνέχεια σε άλλη συχνότητα, με πίτσα Di Buffala (€7) που φτιάχνεται τη στιγμή που θα την παραγγείλεις και μπορείς να χαζεύεις τον πιτσαγιόλο όταν πετάει το ζυμάρι στον αέρα. Καλοφτιαγμένη η πίτσα, με λεπτή, νόστιμη ζύμη, μοτσαρέλα, σάλτσας φρέσκιας ντομάτας και βασιλικό. Ο σεφ με τη σαμιώτικη καταγωγή αγκαλιάζει την παράδοση, σερβίροντας ελληνικά πιάτα που υμνούν τη γενναιόδωρη απλότητα της φύσης, όπως τα μοσχομυριστά γεμιστά. Τα αφράτα κεφτεδάκια με τις τηγανητές πατάτες (€7) που τα λούζει σάλτσα ντομάτας είναι πιάτο λαχταριστό, με τη γεύση του να μένει έντονα στη μνήμη. Νόστιμο είναι και το γεμιστό κατσικάκι (€9) που συνοδεύεται με πατάτες σαν λουκουμάδες.

Το σέρβις από νέους, ευγενικούς περιποιητές είναι συνώνυμο της φιλοξενίας. Θα σας ξελογιάσει το πολίτικο εκμέκ με βάση από τσουρέκι, κρέμα, σαντιγί και στην κορυφή βύσσινο, αλλά και ο ανατολίτικος μπακλαβάς με ολόκληρα φιστίκια Αιγίνης και τραγανό φύλλο.

To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
Ένα καινούργιο εστιατόριο, το Νεράντζι, άνοιξε τις λουσάτες πύλες του στο νεοκλασικό κτίριο που τις περασμένες δεκαετίες στέγαζε τους νεωτερισμούς Παπασπυρόπουλου, απ' όπου έχουν παρελάσει όλες οι καλές κυρίες της εποχής για να διαλέξουν δαντέλες, κομπινεζόν, γάντια.Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
Διαφορετικού ύφους τραπεζαρίες από περασμένες δεκαετίες συνθέτουν ένα οικείο σύμπαν για συνεύρεση φίλων. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
Το κομψό κτίριο ανανεώθηκε και η ευρύχωρη σάλα του διατήρησε τις όμορφες λεπτομέρειες με τα λευκά γύψινα, τις τοιχογραφίες, τα υπέροχα βιτρό, το δαντελωτό εσωτερικό μπαλκόνι – άρωμα μιας Αθήνας που δεν υφίσταται πλέον...
To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
To Νεράντζι στη Μητροπόλεως είναι άλλος ένας λόγος για να κατέβεις στο κέντρο Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

☛ Νεράντζι, Μητροπόλεως 72, 210 3315882


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Γεύση / Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο δημοφιλές προφίλ του στο Instagram έχει στόχο να καταγράψει το ελληνικό σουβλάκι σε κάθε μέρος της γης, διασώζοντας μέρος της γαστρονομικής ιστορίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και όπου ζουν Έλληνες.
M. HULOT
Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ