Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter
0

Το Borough Market βρίσκεται στην περιοχή Southwork από το 1014 και θεωρείται η πιο ιστορική αγορά τροφίμων του Λονδίνου. Ημιυπαίθρια με γυάλινο σκέπαστρο, συγκεντρώνει κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από το πρωί μέχρι το απόγευμα, περί τους εκατό πάγκους οικογενειακών και ατομικών επιχειρήσεων κι έχει αποκτήσει τη φήμη της εκλεκτότερης αγοράς γκουρμέ για επαγγελματίες και ερασιτέχνες σεφ.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Μια ολόκληρη κοινότητα παραγωγών, οικοτεχνιών και εισαγωγέων, με ζητούμενο την παράδοση, την προώθηση της τοπικής παραγωγής και την υγιεινή διατροφή. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα ελέγχονται για την ποιότητα, τη γεύση και την προέλευση τους από ειδική επιτροπή.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Ένα σύμπλεγμα τριών διαφορετικών αγορών, τις Green Market, Jubilee Market και Middle Market, όπου εκτός από ζαρζαβατικά, φρούτα, κρέατα και ψάρια, κυρίως Βρετανικής αλλά και ευρωπαϊκής προέλευσης, βρίσκει κανείς τα πλέον σπάνια φαγώσιμα.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Παραγωγοί που καταφθάνουν ακόμα και από απομακρυσμένες επαρχίες, έμποροι που φέρνουν τυριά από τα πιο απίθανα σημεία της Γαλλίας, αλατισμένα βούτυρα, φουά γκρα, πατέ, τρούφα όταν είναι η εποχή της, ζαμπόν κάθε λογής, από την Ιταλία παρμεζάνες, σαλάμια, λάδι. Επίσης ελληνικό παρθένο λάδι ψυχρής εμφιάλωσης από τη Λακωνία που φέρνει η Μαριάνα Κολοκοτρώνη και η εταιρία της Oliveology, από κτήματα έξω από την Σπάρτη, όπως και μέλι της περιοχής.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter

Πουλερικά μαγειρεμένα με γαλλικές συνταγές, αλλαντικά αγριογούρουνου, δημητριακά και λιναρόσπορος για διαβητικούς, βιολογικά κάθε λογής. Οικοτεχνίες που έχουν ανοίξει σ' ολόκληρη την αγγλική επαρχία που εκμεταλλεύονται οικογενειακές συνταγές και πουλούν εξαιρετικά αρτοποιήματα, τάρτες, μαρμελάδες, γλυκά, σοκολάτες, μουστάρδες, καζολέ, αυθεντικά από μανάδες και γιαγιάδες σε υπέροχα αμπαλάζ στην Μπάροου Μάρκετ. 'Όλοι ειδικεύονται σε κάτι και αποδεικνύονται ασυναγώνιστοι. Κρασιά από τα Απέννινα Όρη, από τη Βουργουνδία, την Τοσκάνη και την Καλαβρία, από τον Λίβανο και την Νέα Ζηλανδία, μπίρες απ' όλο τον κόσμο. Μια γαστρονομική πανδαισία όπου όλοι προσφέρουν το καλύτερο και δεν φείδονται συμβουλών μαγειρέματος. Μια οργανωμένη μικροκοινωνία φιλικής συμπεριφοράς αλλά και αλληλεγγύης.

Μπόροου Μάρκετ, μία από τις ωραιότερες λαϊκές του κόσμου Facebook Twitter
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM