Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Ο σύμβουλος γαστρονομίας Θέμης Παπαδόπουλος και ο executive chef Μιχάλης Μπίρτσιος δημιούργησαν ένα μενού που εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα, με έντονες επιρροές από τη γαλλική, ενώ δεν λείπουν οι πινελιές από την ιαπωνική fusion...
0

Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στο νέο εστιατόριο Modern Rooftop Dining που είναι σκαρφαλωμένο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Athenswas, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μαγική η θέα στον βράχο της Ακρόπολης, που λαμπυρίζει μέσα στον νυχτερινό αττικό ουρανό. Και πόσο έχει ταιριάξει η γοητεία της με τον προνομιακό χώρο του εστιατορίου, με τη δωρική διακόσμηση και τις ήσυχες αποχρώσεις.

Ο Σταύρος Παπαγιάννης και το Stage Design Office που επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό του εστιατορίου δημιούργησαν ένα μαγικό σύμπαν με τη γυάλινη οροφή που επιτρέπει στο βλέμμα να ταξιδεύει απρόσκοπτα στον ουρανό. Η βεράντα με τον ευωδιαστό κήπο με τα μυριστικά συμπληρώνει όμορφα το σκηνικό. Το κίνημα του μοντερνισμού αλλά και η θέση του σε αυτή την ιστορική γωνιά της πόλης χάρισε την έμπνευση για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου και του εστιατορίου του. Υπάρχει φροντίδα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Καθισμένη αναπαυτικά, αφήνω το βλέμμα να ταξιδέψει στον Παρθενώνα, στη φινετσάτη art de la table, με τη σκέψη ότι κάθε μορφή τέχνης αφήνει το αποτύπωμά της, ενώ η μαγειρική τέχνη είναι εφήμερη.

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Τα μεσημέρια μπορείς να τσιμπολογήσεις ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κροκέτα από σαλάχι, ταραμά, ρόκα και ντοματίνια, πλούσιες σαλάτες, ριζότο οστρακοειδών και λιμπιστικά επιδόρπια...

Το μενού είναι σοφά μελετημένο, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του χώρου. Ο σύμβουλος γαστρονομίας Θέμης Παπαδόπουλος και ο executive chef Μιχάλης Μπίρτσιος δημιούργησαν ένα μενού που εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα, με έντονες επιρροές από τη γαλλική, ενώ δεν λείπουν οι πινελιές από την ιαπωνική fusion. Το καλωσόρισμα του σεφ είναι σολομός μαριναρισμένος σε βατόμουρο και σος από κουρκουμά, μια καλοδεχούμενη γευστική μπουκιά. Υποδειγματική είναι η σούπα με πράσινα σπαράγγια, τυρί ταλαγάνι και αυγό ποσέ (€12). Απολαυστικές μπουκιές χαρίζουν τα χτένια σοτέ με κρούστα φουντουκιού πάνω βελούδινο πουρέ σελινόρριζας που απογειώνεται από αφρό νεροκάρδαμου (€16). Η γνώση, η φαντασία και η σωστή τεχνική της καλής πρώτης ύλης είναι τα βασικά «εργαλεία» του μάγειρα. Το διαπιστώνεις στο πιάτο με το καρπάτσιο λαβράκι, που η απαλή σάρκα του αναδεικνύεται από ξύσμα εσπεριδοειδών, condiment λεμόνι και μοσχοβολιστό πέστο βασιλικού (€16). Από τα κυρίως, ανάλαφρο έρχεται το λαβράκι με φινόκιο σε ζωμό καρότου, που συνδυάζεται με ρίζα γκαλάνκαλ της ταϊλάνδέζικης κουζίνας, lemongrass και πινελιές σαφράν (€24).

Ο σεφ Θέμης Παπαδόπουλος αξιοποιεί τα παραδοσιακά υλικά του τόπου μας σε πιάτα που έχουν κάτι ελληνικό στον χαρακτήρα τους αλλά εκφράζονται στο πνεύμα της εποχής μας, όπως το γουρουνόπουλο με άσπρα σπαράγγια, μανιτάρια, φρέσκο αρακά, ψητό κρεμμύδι και αφρό μανιταριών. Τα μεσημέρια μπορείς να τσιμπολογήσεις ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κροκέτα από σαλάχι, ταραμά, ρόκα και ντοματίνια, πλούσιες σαλάτες, ριζότο οστρακοειδών και λιμπιστικά επιδόρπια. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Στο Modern Rooftop θα απολαύσεις τη φιλοξενία και την ωραιότερη θέα της πόλης.

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Μαγική η θέα στον βράχο της Ακρόπολης, που λαμπυρίζει μέσα στον νυχτερινό αττικό ουρανό. Και πόσο έχει ταιριάξει η γοητεία της με τον προνομιακό χώρο του εστιατορίου, με τη δωρική διακόσμηση και τις ήσυχες αποχρώσεις.

☛ Modern Rooftop Dining, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, ξενοδοχείο Athenswas, 210 9200240


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM