Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Ο σύμβουλος γαστρονομίας Θέμης Παπαδόπουλος και ο executive chef Μιχάλης Μπίρτσιος δημιούργησαν ένα μενού που εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα, με έντονες επιρροές από τη γαλλική, ενώ δεν λείπουν οι πινελιές από την ιαπωνική fusion...
0

Ραντεβού με την κομψότητα δίνεις στο νέο εστιατόριο Modern Rooftop Dining που είναι σκαρφαλωμένο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Athenswas, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μαγική η θέα στον βράχο της Ακρόπολης, που λαμπυρίζει μέσα στον νυχτερινό αττικό ουρανό. Και πόσο έχει ταιριάξει η γοητεία της με τον προνομιακό χώρο του εστιατορίου, με τη δωρική διακόσμηση και τις ήσυχες αποχρώσεις.

Ο Σταύρος Παπαγιάννης και το Stage Design Office που επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό του εστιατορίου δημιούργησαν ένα μαγικό σύμπαν με τη γυάλινη οροφή που επιτρέπει στο βλέμμα να ταξιδεύει απρόσκοπτα στον ουρανό. Η βεράντα με τον ευωδιαστό κήπο με τα μυριστικά συμπληρώνει όμορφα το σκηνικό. Το κίνημα του μοντερνισμού αλλά και η θέση του σε αυτή την ιστορική γωνιά της πόλης χάρισε την έμπνευση για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου και του εστιατορίου του. Υπάρχει φροντίδα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Καθισμένη αναπαυτικά, αφήνω το βλέμμα να ταξιδέψει στον Παρθενώνα, στη φινετσάτη art de la table, με τη σκέψη ότι κάθε μορφή τέχνης αφήνει το αποτύπωμά της, ενώ η μαγειρική τέχνη είναι εφήμερη.

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Τα μεσημέρια μπορείς να τσιμπολογήσεις ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κροκέτα από σαλάχι, ταραμά, ρόκα και ντοματίνια, πλούσιες σαλάτες, ριζότο οστρακοειδών και λιμπιστικά επιδόρπια...

Το μενού είναι σοφά μελετημένο, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του χώρου. Ο σύμβουλος γαστρονομίας Θέμης Παπαδόπουλος και ο executive chef Μιχάλης Μπίρτσιος δημιούργησαν ένα μενού που εμπνέεται από την ελληνική κουζίνα, με έντονες επιρροές από τη γαλλική, ενώ δεν λείπουν οι πινελιές από την ιαπωνική fusion. Το καλωσόρισμα του σεφ είναι σολομός μαριναρισμένος σε βατόμουρο και σος από κουρκουμά, μια καλοδεχούμενη γευστική μπουκιά. Υποδειγματική είναι η σούπα με πράσινα σπαράγγια, τυρί ταλαγάνι και αυγό ποσέ (€12). Απολαυστικές μπουκιές χαρίζουν τα χτένια σοτέ με κρούστα φουντουκιού πάνω βελούδινο πουρέ σελινόρριζας που απογειώνεται από αφρό νεροκάρδαμου (€16). Η γνώση, η φαντασία και η σωστή τεχνική της καλής πρώτης ύλης είναι τα βασικά «εργαλεία» του μάγειρα. Το διαπιστώνεις στο πιάτο με το καρπάτσιο λαβράκι, που η απαλή σάρκα του αναδεικνύεται από ξύσμα εσπεριδοειδών, condiment λεμόνι και μοσχοβολιστό πέστο βασιλικού (€16). Από τα κυρίως, ανάλαφρο έρχεται το λαβράκι με φινόκιο σε ζωμό καρότου, που συνδυάζεται με ρίζα γκαλάνκαλ της ταϊλάνδέζικης κουζίνας, lemongrass και πινελιές σαφράν (€24).

Ο σεφ Θέμης Παπαδόπουλος αξιοποιεί τα παραδοσιακά υλικά του τόπου μας σε πιάτα που έχουν κάτι ελληνικό στον χαρακτήρα τους αλλά εκφράζονται στο πνεύμα της εποχής μας, όπως το γουρουνόπουλο με άσπρα σπαράγγια, μανιτάρια, φρέσκο αρακά, ψητό κρεμμύδι και αφρό μανιταριών. Τα μεσημέρια μπορείς να τσιμπολογήσεις ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κροκέτα από σαλάχι, ταραμά, ρόκα και ντοματίνια, πλούσιες σαλάτες, ριζότο οστρακοειδών και λιμπιστικά επιδόρπια. Η κάρτα των κρασιών προσφέρει επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Στο Modern Rooftop θα απολαύσεις τη φιλοξενία και την ωραιότερη θέα της πόλης.

Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Modern Rooftop Dining στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου Facebook Twitter
Μαγική η θέα στον βράχο της Ακρόπολης, που λαμπυρίζει μέσα στον νυχτερινό αττικό ουρανό. Και πόσο έχει ταιριάξει η γοητεία της με τον προνομιακό χώρο του εστιατορίου, με τη δωρική διακόσμηση και τις ήσυχες αποχρώσεις.

☛ Modern Rooftop Dining, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, ξενοδοχείο Athenswas, 210 9200240


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ
Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ