Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Xορταστικό carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας...
0

Ο John Montagu, 4ος κόμης του Sandwich, που έζησε το 18ο αιώνα, ο εμπνευστής του σάντουιτς, θα ένοιωθε απογοητευμένος αν διαπίστωνε πόσο κακοποιείται κάποιες φορές η εξαιρετική έμπνευση του. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι θα ένιωθε περήφανος αν δοκίμαζε τις δημιουργίες άξιων επιγόνων του όπως είναι οι άνθρωποι που έφτιαξαν το Metropolis Sandwich στην οδό Βουλής.


Το γεγονός ότι το σάντουιτς καταναλώνεται γρήγορα και στο πόδι δεν πρέπει να δίνει άλλοθι σε ευκαιριακές προσεγγίσεις.

Η ιδέα να κόβονται τα υλικά και να ετοιμάζονται όλα μπροστά στα μάτια σου είναι πολύ ελκυστική. Πίνεις τον καφέ ή τον φρέσκο χυμό σου και χαζεύεις τις ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του σεφ την στιγμή που ετοιμάζει τα σάντουιτς.

Ωστόσο η ομοιομορφία, η επανάληψη και η προκατασκευασμένη προσέγγιση τείνει να γίνει ο κανόνας. Όμως οι εραστές αυτού το τόσου απλού στη σύλληψη αλλά και απαιτητικού στην ποιοτική εκτέλεση εδέσματος, αναζητούν με φανατισμό σάντουιτς με αέρα ποιότητας που θα σου δώσουν ωραίες γευστικές ιδέες, όχι μόνο για να καταλαγιάσουν στα γρήγορα την πείνα σου αλλά και να σε τέρψουν πραγματικά.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Εδώ, θα βρεις και τα Metropolis Burgers...


Το Metropolis Sandwich είναι ολοκαίνουργιο και σε υποδέχεται στην καρδιά του κέντρου τη Αθήνας μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά. Μια αγκαλιά. Στην πραγματικότητα σε κάθε γωνιά της πόλης θα ανακαλύψεις και κάποιο στέκι για γρήγορο φαγητό. Τυροπιτάδικα, μπουγατσάδικα, σουβλατζίδικα, σαντουιτσάδικα όλα συμμετέχουν στο παιχνίδι του φαγητού στο χέρι. Το Metropolis sandwich όμως έκανε ένα βήμα παραπέρα «Θέλαμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Σάντουιτς καλής ποιότητας, ντελικατέσεν», λέει ο Φίλιππος Κολόκας, ο ένας εκ των ιδιοκτητών και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο. Όλα φτιάχνονται την στιγμή της παραγγελίας». Στο έμπα φιγουράρουν τα αλλαντικά και τα τυριά στο ψυγείο δηλώνοντας με την πρώτη ματιά την ευγενική τους καταγωγή. Στις προθήκες βρίσκονται μια μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα καθώς και μια λιμπιστική ποικιλία από 15 διαφορετικά είδη ψωμιών. Πάνω στο μεγάλο ξύλινο πάγκο ο σεφ αναλαμβάνει να σε καθοδηγήσει να φτιάξεις το σάντουιτς που τραβάει η όρεξη σου. Υλικά φρέσκα, ποιοτικά. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα προϊόντα της εγχώριας αγοράς» λέει ο Φίλιππος Κολόκας και προσθέτει με πάθος: «Το 80% των προϊόντων είναι ελληνικά και 20% ιταλικά. Όλα κόβονται εδώ, μπροστά στον πελάτη». Δαγκώνεις το σάντουιτς με παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου, μια λεπτοκομμένη φέτα πράσινο μήλο και σάλτσα Horseradish (3,80Ε) που αγκαλιάζουν φέτες ζεστού ψωμιού και αισθάνεσαι οτι κάθε μπουκιά σε κάνει σεργιάνι στους επτά ουρανούς νοστιμιάς.


«Η φιλοσοφία του Metropolis Sandwich αναδεικνύει την άμεση διάδραση και συμμετοχή του πελάτη» συμπληρώνει ο Λεωνίδας Τοπιντζής, ο έτερος συνεταίρος, στον οποίο οφείλεται και το όνομα του μαγαζιού αφού είναι εκείνος που είχε δημιουργήσει τα γνωστά δισκάδικα Metropolis. Όλα χειροποίητα όπως και η όμορφη διακόσμηση του μικρού χώρου. «Handmade, είναι το μαγαζί. Το στήσαμε μόνοι μας επιλέγοντας αντικείμενα που μας άρεσαν», λέει πρόσχαρα ο Λεωνίδας. Το Metropolis Sandwich είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος στις αποχρώσεις του γκρι και μόλις ανέβεις τις σκάλες στο δεύτερο επίπεδο ανακαλύπτεις μια υπέροχη γωνιά. Καναπές τριθέσιος, μεγάλο ορθογώνιο τραπέζι, στρογγυλός καθρέπτης και απαλός φωτισμός συνθέτουν ένα ευχάριστο σκηνικό που παραπέμπει σε σαλόνι σπιτιού. Ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις ή για παρέες που θέλουν να τσιμπολογήσουν μετά το γραφείο. Ο εξωτερικός χώρος με το άφθονο πράσινο και τα μαύρα ψηλά τραπέζια και καρέκλες συγκεντρώνει όλους όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας και αναζητούν ένα ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό γεύμα. Η ιδέα να κόβονται τα υλικά και να ετοιμάζονται όλα μπροστά στα μάτια σου είναι πολύ ελκυστική. Πίνεις τον καφέ ή τον φρέσκο χυμό σου και χαζεύεις τις ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του σεφ την στιγμή που ετοιμάζει τα σάντουιτς.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Στο δεύτερο επίπεδο ανακαλύπτεις μια υπέροχη γωνιά...


Το πληθωρικό ζυμωτό ψωμί κόβεται σε μεγάλες φέτες και τρεις στρώσεις δέχονται ανάμεσα τους λεπτοκομμένο rib eye ψημένο αέρινα, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ντομάτα, ρόκα και σε σωστή δόση σάλτσα εστραγκόν(5,90€). Βόμβα νοστιμιάς. Εξαιρετικό και αυτό με χοιρινό ψητό, γραβιέρα Τήνου, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σος μουστάρδα (3,80€). Από τα ανοιχτά σάντουιτς ελκυστικό αποδεικνύεται αυτό με τον σπιτικό μαριναρισμένο σολομό με σάλτσα γιαούρτι και ξυνόγαλο, με αγγούρι και άνηθο πάνω σε φρυγανισμένο ζυμωτό πολύσπορο ψωμί (5,80€) αλλά και το χορταστικό carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας (4,50€). Για τις ημέρες της νηστείας θα υπάρχουν και σάντουιτς νηστίσιμα όπως με μους φάβας και καρπάτσιο χταποδιού. Εδώ, θα βρεις και τα Metropolis Burgers με κοτόπουλο και σάλτσα Savora (4,90€) και με μοσχαρίσιο κιμά με καπνιστή πανσέτα και κασέρι Βόλου(5,90€).


Το Metropolis Sandwich έχει σκοπό να μας συντροφεύει γευστικά πολλές ώρες του 24ώρου. Πέρα από το δεκατιανό και το μεσημεριανό ετοιμάζονται εξίσου ποιοτικές προτάσεις για το πρωί και το βράδυ. Για το breakfast λοιπόν θα σερβίρεται ζυμωτό ψωμί με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας και μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες μαρμελάδες. Το βράδυ, τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών θα συνοδεύουν προτάσεις με κρασί σε ποτήρι ή ελληνικές μπύρες. Εδώ στο Metropolis φαίνεται να ξέρουν καλά ότι το σάντουιτς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αντιμετωπίσεις ευκαιριακά και αυτό το αναγνωρίζουν όσοι το βάζουν στη λίστα με τα αγαπημένα τους.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Το Metropolis Sandwich είναι ολοκαίνουργιο και σε υποδέχεται στην καρδιά του κέντρου τη Αθήνας...
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Το βράδυ, τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών θα συνοδεύουν προτάσεις με κρασί σε ποτήρι ή ελληνικές μπύρες.
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Φαίνεται να ξέρουν καλά ότι το σάντουιτς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση...
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Ο εξωτερικός χώρος με το άφθονο πράσινο και τα μαύρα ψηλά τραπέζια και καρέκλες συγκεντρώνει όλους όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας...


Metropolis Sandwich, Βουλής 9-11, Σύνταγμα, Τηλ. 210-3222122

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Four Ηands: Το νέο μπέργκερ της Αθήνας έχει την υπογραφή δυο διπλά μισελενάτων σεφ

Γεύση / Four Ηands: Το νέο μπέργκερ της Αθήνας έχει την υπογραφή δυο μισελενάτων σεφ

Αφού έχουν κάνει πρωταθλητισμό στην υψηλή γαστρονομία, ο Θάνος Φέσκος και ο Γιώργος Παπαζαχαρίας παρουσιάζουν τη street food πρότασή τους σε έναν χώρο παρεΐστικο, που θυμίζει φεστιβάλ φαγητού.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Είναι η Λημνιώνα η ποικιλία που θα αντέξει την κλιματική αλλαγή;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Λημνιώνα η ποικιλία που θα αντέξει την κλιματική αλλαγή;

Η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και o Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τον οινοποιό και οινολόγο Χρήστο Ζαφειράκη για τη Λημνιώνα, την κομψή ερυθρή ελληνική ποικιλία με το διεθνές και σύγχρονο προφίλ.
THE LIFO TEAM
Δύο εστιατόρια-έκπληξη στην Πάρο, μακριά από την πολυκοσμία

Γεύση / Δύο εστιατόρια-έκπληξη στην Πάρο, μακριά από την πολυκοσμία

Στο Parōn, ο μισελενάτος Θάνος Φέσκος δείχνει τον πιο comfort εαυτό του και σερβίρει κορυφαία ταραμοσαλάτα. Στο Parostia, o Γιάννης Κιόρογλου προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό μενού και πιάτα για βούτες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Cannelait

Γεύση / Ο Κωνσταντίνος φτιάχνει τάρτα σοκολάτας με παριανή κάππαρη

Σε ένα μικρό εργαστήριο στη Νάουσα της Πάρου ο νεαρός ζαχαροπλάστης Κωνσταντίνος Κασιδόπουλος «ευλογεί» έναν ελληνογαλλικό γάμο υλικών και τεχνικών με αποτέλεσμα ενδιαφέρον όσο και αναπάντεχο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ο Δημήτρης Λίεμ φτιάχνει το πιο εθιστικό kimchi

Radio Lifo / Ο Δημήτρης Λίεμ φτιάχνει το πιο εθιστικό kimchi στο λιμάνι του Πειραιά

Ο Ελληνοϊνδονήσιος σεφ, που μεγάλωσε μέσα στο karaoke μπαρ των γονιών του στην Τρούμπα, φτιάχνει σήμερα το πιο νόστιμο ασιατικό fusion στην πόλη στο Kitschen bar, ένα μικρό dim sum bar στο μεγάλο λιμάνι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Στο Ζohós για εκλεπτυσμένους μεζέδες από τον Σάκη Βενέτη και τον Χάρη Αντωνόπουλο

Γεύση / Στο Ζohós για εκλεπτυσμένους μεζέδες από τον Σάκη Βενέτη και τον Χάρη Αντωνόπουλο

Στο φετινό Around the table θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη γευστική μας κληρονομιά…αλλιώς, θα βρούμε και την τέλεια αφορμή για να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι με τους φίλους μας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ρωμέικο Orange de Noir, η ανάμνηση από τα Χανιά

Γεύση / Ρωμέικο Orange de Noir: Ένα κρασί - εμπειρία από τα Χανιά

Δεν είναι ένα κλασικό, τυπικό κρασί, φτιάχνεται χωρίς βιασύνη και άγχος. Είναι όμως προσιτό, και έκανε έναν τριάστερο σεφ να κλείσει τα μάτια και να πει πως έχει φανταστεί το πιάτο που θα του ταίριαζε.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Ασημάκης Χανιώτης

Γεύση / Ασημάκης Χανιώτης: Ο νεότερος σεφ που κατέκτησε αστέρι Michelin στο Λονδίνο έχει σχέδια

Αφήνει την κουζίνα του Pied à Terre για μια νέα προσπάθεια, για να στήσει το δικό του εστιατόριο με το όνομα «Myrtos», και μια και τον συναντήσαμε στο Terre στην Κεφαλονιά, μοιράστηκε μαζί μας τρεις συνταγές που αναδίδουν άρωμα από το νησί.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM