Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Xορταστικό carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας...
0

Ο John Montagu, 4ος κόμης του Sandwich, που έζησε το 18ο αιώνα, ο εμπνευστής του σάντουιτς, θα ένοιωθε απογοητευμένος αν διαπίστωνε πόσο κακοποιείται κάποιες φορές η εξαιρετική έμπνευση του. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι θα ένιωθε περήφανος αν δοκίμαζε τις δημιουργίες άξιων επιγόνων του όπως είναι οι άνθρωποι που έφτιαξαν το Metropolis Sandwich στην οδό Βουλής.


Το γεγονός ότι το σάντουιτς καταναλώνεται γρήγορα και στο πόδι δεν πρέπει να δίνει άλλοθι σε ευκαιριακές προσεγγίσεις.

Η ιδέα να κόβονται τα υλικά και να ετοιμάζονται όλα μπροστά στα μάτια σου είναι πολύ ελκυστική. Πίνεις τον καφέ ή τον φρέσκο χυμό σου και χαζεύεις τις ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του σεφ την στιγμή που ετοιμάζει τα σάντουιτς.

Ωστόσο η ομοιομορφία, η επανάληψη και η προκατασκευασμένη προσέγγιση τείνει να γίνει ο κανόνας. Όμως οι εραστές αυτού το τόσου απλού στη σύλληψη αλλά και απαιτητικού στην ποιοτική εκτέλεση εδέσματος, αναζητούν με φανατισμό σάντουιτς με αέρα ποιότητας που θα σου δώσουν ωραίες γευστικές ιδέες, όχι μόνο για να καταλαγιάσουν στα γρήγορα την πείνα σου αλλά και να σε τέρψουν πραγματικά.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Εδώ, θα βρεις και τα Metropolis Burgers...


Το Metropolis Sandwich είναι ολοκαίνουργιο και σε υποδέχεται στην καρδιά του κέντρου τη Αθήνας μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά. Μια αγκαλιά. Στην πραγματικότητα σε κάθε γωνιά της πόλης θα ανακαλύψεις και κάποιο στέκι για γρήγορο φαγητό. Τυροπιτάδικα, μπουγατσάδικα, σουβλατζίδικα, σαντουιτσάδικα όλα συμμετέχουν στο παιχνίδι του φαγητού στο χέρι. Το Metropolis sandwich όμως έκανε ένα βήμα παραπέρα «Θέλαμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Σάντουιτς καλής ποιότητας, ντελικατέσεν», λέει ο Φίλιππος Κολόκας, ο ένας εκ των ιδιοκτητών και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο. Όλα φτιάχνονται την στιγμή της παραγγελίας». Στο έμπα φιγουράρουν τα αλλαντικά και τα τυριά στο ψυγείο δηλώνοντας με την πρώτη ματιά την ευγενική τους καταγωγή. Στις προθήκες βρίσκονται μια μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα καθώς και μια λιμπιστική ποικιλία από 15 διαφορετικά είδη ψωμιών. Πάνω στο μεγάλο ξύλινο πάγκο ο σεφ αναλαμβάνει να σε καθοδηγήσει να φτιάξεις το σάντουιτς που τραβάει η όρεξη σου. Υλικά φρέσκα, ποιοτικά. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα προϊόντα της εγχώριας αγοράς» λέει ο Φίλιππος Κολόκας και προσθέτει με πάθος: «Το 80% των προϊόντων είναι ελληνικά και 20% ιταλικά. Όλα κόβονται εδώ, μπροστά στον πελάτη». Δαγκώνεις το σάντουιτς με παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου, μια λεπτοκομμένη φέτα πράσινο μήλο και σάλτσα Horseradish (3,80Ε) που αγκαλιάζουν φέτες ζεστού ψωμιού και αισθάνεσαι οτι κάθε μπουκιά σε κάνει σεργιάνι στους επτά ουρανούς νοστιμιάς.


«Η φιλοσοφία του Metropolis Sandwich αναδεικνύει την άμεση διάδραση και συμμετοχή του πελάτη» συμπληρώνει ο Λεωνίδας Τοπιντζής, ο έτερος συνεταίρος, στον οποίο οφείλεται και το όνομα του μαγαζιού αφού είναι εκείνος που είχε δημιουργήσει τα γνωστά δισκάδικα Metropolis. Όλα χειροποίητα όπως και η όμορφη διακόσμηση του μικρού χώρου. «Handmade, είναι το μαγαζί. Το στήσαμε μόνοι μας επιλέγοντας αντικείμενα που μας άρεσαν», λέει πρόσχαρα ο Λεωνίδας. Το Metropolis Sandwich είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος στις αποχρώσεις του γκρι και μόλις ανέβεις τις σκάλες στο δεύτερο επίπεδο ανακαλύπτεις μια υπέροχη γωνιά. Καναπές τριθέσιος, μεγάλο ορθογώνιο τραπέζι, στρογγυλός καθρέπτης και απαλός φωτισμός συνθέτουν ένα ευχάριστο σκηνικό που παραπέμπει σε σαλόνι σπιτιού. Ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις ή για παρέες που θέλουν να τσιμπολογήσουν μετά το γραφείο. Ο εξωτερικός χώρος με το άφθονο πράσινο και τα μαύρα ψηλά τραπέζια και καρέκλες συγκεντρώνει όλους όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας και αναζητούν ένα ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό γεύμα. Η ιδέα να κόβονται τα υλικά και να ετοιμάζονται όλα μπροστά στα μάτια σου είναι πολύ ελκυστική. Πίνεις τον καφέ ή τον φρέσκο χυμό σου και χαζεύεις τις ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του σεφ την στιγμή που ετοιμάζει τα σάντουιτς.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Στο δεύτερο επίπεδο ανακαλύπτεις μια υπέροχη γωνιά...


Το πληθωρικό ζυμωτό ψωμί κόβεται σε μεγάλες φέτες και τρεις στρώσεις δέχονται ανάμεσα τους λεπτοκομμένο rib eye ψημένο αέρινα, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ντομάτα, ρόκα και σε σωστή δόση σάλτσα εστραγκόν(5,90€). Βόμβα νοστιμιάς. Εξαιρετικό και αυτό με χοιρινό ψητό, γραβιέρα Τήνου, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σος μουστάρδα (3,80€). Από τα ανοιχτά σάντουιτς ελκυστικό αποδεικνύεται αυτό με τον σπιτικό μαριναρισμένο σολομό με σάλτσα γιαούρτι και ξυνόγαλο, με αγγούρι και άνηθο πάνω σε φρυγανισμένο ζυμωτό πολύσπορο ψωμί (5,80€) αλλά και το χορταστικό carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας (4,50€). Για τις ημέρες της νηστείας θα υπάρχουν και σάντουιτς νηστίσιμα όπως με μους φάβας και καρπάτσιο χταποδιού. Εδώ, θα βρεις και τα Metropolis Burgers με κοτόπουλο και σάλτσα Savora (4,90€) και με μοσχαρίσιο κιμά με καπνιστή πανσέτα και κασέρι Βόλου(5,90€).


Το Metropolis Sandwich έχει σκοπό να μας συντροφεύει γευστικά πολλές ώρες του 24ώρου. Πέρα από το δεκατιανό και το μεσημεριανό ετοιμάζονται εξίσου ποιοτικές προτάσεις για το πρωί και το βράδυ. Για το breakfast λοιπόν θα σερβίρεται ζυμωτό ψωμί με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας και μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες μαρμελάδες. Το βράδυ, τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών θα συνοδεύουν προτάσεις με κρασί σε ποτήρι ή ελληνικές μπύρες. Εδώ στο Metropolis φαίνεται να ξέρουν καλά ότι το σάντουιτς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αντιμετωπίσεις ευκαιριακά και αυτό το αναγνωρίζουν όσοι το βάζουν στη λίστα με τα αγαπημένα τους.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Το Metropolis Sandwich είναι ολοκαίνουργιο και σε υποδέχεται στην καρδιά του κέντρου τη Αθήνας...
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Το βράδυ, τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών θα συνοδεύουν προτάσεις με κρασί σε ποτήρι ή ελληνικές μπύρες.
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Φαίνεται να ξέρουν καλά ότι το σάντουιτς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση...
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Ο εξωτερικός χώρος με το άφθονο πράσινο και τα μαύρα ψηλά τραπέζια και καρέκλες συγκεντρώνει όλους όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας...


Metropolis Sandwich, Βουλής 9-11, Σύνταγμα, Τηλ. 210-3222122

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ
Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ