Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Xορταστικό carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας...
0

Ο John Montagu, 4ος κόμης του Sandwich, που έζησε το 18ο αιώνα, ο εμπνευστής του σάντουιτς, θα ένοιωθε απογοητευμένος αν διαπίστωνε πόσο κακοποιείται κάποιες φορές η εξαιρετική έμπνευση του. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι θα ένιωθε περήφανος αν δοκίμαζε τις δημιουργίες άξιων επιγόνων του όπως είναι οι άνθρωποι που έφτιαξαν το Metropolis Sandwich στην οδό Βουλής.


Το γεγονός ότι το σάντουιτς καταναλώνεται γρήγορα και στο πόδι δεν πρέπει να δίνει άλλοθι σε ευκαιριακές προσεγγίσεις.

Η ιδέα να κόβονται τα υλικά και να ετοιμάζονται όλα μπροστά στα μάτια σου είναι πολύ ελκυστική. Πίνεις τον καφέ ή τον φρέσκο χυμό σου και χαζεύεις τις ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του σεφ την στιγμή που ετοιμάζει τα σάντουιτς.

Ωστόσο η ομοιομορφία, η επανάληψη και η προκατασκευασμένη προσέγγιση τείνει να γίνει ο κανόνας. Όμως οι εραστές αυτού το τόσου απλού στη σύλληψη αλλά και απαιτητικού στην ποιοτική εκτέλεση εδέσματος, αναζητούν με φανατισμό σάντουιτς με αέρα ποιότητας που θα σου δώσουν ωραίες γευστικές ιδέες, όχι μόνο για να καταλαγιάσουν στα γρήγορα την πείνα σου αλλά και να σε τέρψουν πραγματικά.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Εδώ, θα βρεις και τα Metropolis Burgers...


Το Metropolis Sandwich είναι ολοκαίνουργιο και σε υποδέχεται στην καρδιά του κέντρου τη Αθήνας μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά. Μια αγκαλιά. Στην πραγματικότητα σε κάθε γωνιά της πόλης θα ανακαλύψεις και κάποιο στέκι για γρήγορο φαγητό. Τυροπιτάδικα, μπουγατσάδικα, σουβλατζίδικα, σαντουιτσάδικα όλα συμμετέχουν στο παιχνίδι του φαγητού στο χέρι. Το Metropolis sandwich όμως έκανε ένα βήμα παραπέρα «Θέλαμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Σάντουιτς καλής ποιότητας, ντελικατέσεν», λέει ο Φίλιππος Κολόκας, ο ένας εκ των ιδιοκτητών και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο. Όλα φτιάχνονται την στιγμή της παραγγελίας». Στο έμπα φιγουράρουν τα αλλαντικά και τα τυριά στο ψυγείο δηλώνοντας με την πρώτη ματιά την ευγενική τους καταγωγή. Στις προθήκες βρίσκονται μια μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα καθώς και μια λιμπιστική ποικιλία από 15 διαφορετικά είδη ψωμιών. Πάνω στο μεγάλο ξύλινο πάγκο ο σεφ αναλαμβάνει να σε καθοδηγήσει να φτιάξεις το σάντουιτς που τραβάει η όρεξη σου. Υλικά φρέσκα, ποιοτικά. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα προϊόντα της εγχώριας αγοράς» λέει ο Φίλιππος Κολόκας και προσθέτει με πάθος: «Το 80% των προϊόντων είναι ελληνικά και 20% ιταλικά. Όλα κόβονται εδώ, μπροστά στον πελάτη». Δαγκώνεις το σάντουιτς με παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου, μια λεπτοκομμένη φέτα πράσινο μήλο και σάλτσα Horseradish (3,80Ε) που αγκαλιάζουν φέτες ζεστού ψωμιού και αισθάνεσαι οτι κάθε μπουκιά σε κάνει σεργιάνι στους επτά ουρανούς νοστιμιάς.


«Η φιλοσοφία του Metropolis Sandwich αναδεικνύει την άμεση διάδραση και συμμετοχή του πελάτη» συμπληρώνει ο Λεωνίδας Τοπιντζής, ο έτερος συνεταίρος, στον οποίο οφείλεται και το όνομα του μαγαζιού αφού είναι εκείνος που είχε δημιουργήσει τα γνωστά δισκάδικα Metropolis. Όλα χειροποίητα όπως και η όμορφη διακόσμηση του μικρού χώρου. «Handmade, είναι το μαγαζί. Το στήσαμε μόνοι μας επιλέγοντας αντικείμενα που μας άρεσαν», λέει πρόσχαρα ο Λεωνίδας. Το Metropolis Sandwich είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος στις αποχρώσεις του γκρι και μόλις ανέβεις τις σκάλες στο δεύτερο επίπεδο ανακαλύπτεις μια υπέροχη γωνιά. Καναπές τριθέσιος, μεγάλο ορθογώνιο τραπέζι, στρογγυλός καθρέπτης και απαλός φωτισμός συνθέτουν ένα ευχάριστο σκηνικό που παραπέμπει σε σαλόνι σπιτιού. Ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις ή για παρέες που θέλουν να τσιμπολογήσουν μετά το γραφείο. Ο εξωτερικός χώρος με το άφθονο πράσινο και τα μαύρα ψηλά τραπέζια και καρέκλες συγκεντρώνει όλους όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας και αναζητούν ένα ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό γεύμα. Η ιδέα να κόβονται τα υλικά και να ετοιμάζονται όλα μπροστά στα μάτια σου είναι πολύ ελκυστική. Πίνεις τον καφέ ή τον φρέσκο χυμό σου και χαζεύεις τις ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του σεφ την στιγμή που ετοιμάζει τα σάντουιτς.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Στο δεύτερο επίπεδο ανακαλύπτεις μια υπέροχη γωνιά...


Το πληθωρικό ζυμωτό ψωμί κόβεται σε μεγάλες φέτες και τρεις στρώσεις δέχονται ανάμεσα τους λεπτοκομμένο rib eye ψημένο αέρινα, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ντομάτα, ρόκα και σε σωστή δόση σάλτσα εστραγκόν(5,90€). Βόμβα νοστιμιάς. Εξαιρετικό και αυτό με χοιρινό ψητό, γραβιέρα Τήνου, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σος μουστάρδα (3,80€). Από τα ανοιχτά σάντουιτς ελκυστικό αποδεικνύεται αυτό με τον σπιτικό μαριναρισμένο σολομό με σάλτσα γιαούρτι και ξυνόγαλο, με αγγούρι και άνηθο πάνω σε φρυγανισμένο ζυμωτό πολύσπορο ψωμί (5,80€) αλλά και το χορταστικό carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας (4,50€). Για τις ημέρες της νηστείας θα υπάρχουν και σάντουιτς νηστίσιμα όπως με μους φάβας και καρπάτσιο χταποδιού. Εδώ, θα βρεις και τα Metropolis Burgers με κοτόπουλο και σάλτσα Savora (4,90€) και με μοσχαρίσιο κιμά με καπνιστή πανσέτα και κασέρι Βόλου(5,90€).


Το Metropolis Sandwich έχει σκοπό να μας συντροφεύει γευστικά πολλές ώρες του 24ώρου. Πέρα από το δεκατιανό και το μεσημεριανό ετοιμάζονται εξίσου ποιοτικές προτάσεις για το πρωί και το βράδυ. Για το breakfast λοιπόν θα σερβίρεται ζυμωτό ψωμί με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας και μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες μαρμελάδες. Το βράδυ, τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών θα συνοδεύουν προτάσεις με κρασί σε ποτήρι ή ελληνικές μπύρες. Εδώ στο Metropolis φαίνεται να ξέρουν καλά ότι το σάντουιτς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αντιμετωπίσεις ευκαιριακά και αυτό το αναγνωρίζουν όσοι το βάζουν στη λίστα με τα αγαπημένα τους.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Το Metropolis Sandwich είναι ολοκαίνουργιο και σε υποδέχεται στην καρδιά του κέντρου τη Αθήνας...

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Το βράδυ, τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών θα συνοδεύουν προτάσεις με κρασί σε ποτήρι ή ελληνικές μπύρες.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Φαίνεται να ξέρουν καλά ότι το σάντουιτς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση...

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Ο εξωτερικός χώρος με το άφθονο πράσινο και τα μαύρα ψηλά τραπέζια και καρέκλες συγκεντρώνει όλους όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας...


Metropolis Sandwich, Βουλής 9-11, Σύνταγμα, Τηλ. 210-3222122

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έθιμο του Κλήδονα και το αμίλητο νερό

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / Το έθιμο του Κλήδονα και το «αμίλητο νερό» στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, η ηθοποιός Νεκταρία Γιαννουδάκη συζητά με τον μουσικό Κωνσταντίνο Μπουντούνη για το έθιμο του Κλήδονα και το «αμίλητο νερό» που αναβιώνει στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αλλά και με τη σεφ και καθηγήτρια Γαστρονομίας Γιάννα Μπαλαφούτη για την παραδοσιακή κουζίνα των περιοχών αυτών.
THE LIFO TEAM
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Δέκα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Ris Project: Tο νέο καφέ του Παγκρατίου είναι “human friendly”

Γεύση / Tο πρώτο καφέ για σκύλους άνοιξε στο Παγκράτι

Από εκεί που κάποιοι Αθηναίοι έψαχναν τα φιλικά προς τα ζώα μέρη για να πιουν τον καφέ τους ή να εργαστούν εκτός σπιτιού, πλέον υπάρχει ένα μαγαζί που ετοιμάζει γλυκά χωρίς ζάχαρη και υγιεινά treats για σκύλους, ενώ φροντίζει να έχει κάτι και για εμάς.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Καμήλας

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Καμήλας στη Θεσσαλία

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Eλλάς, ο σεφ Ανδρέας Λαγός συζητά με τον μουσικό Θωμά Κωνσταντίνου για το έθιμο της Καμήλας που συναντάμε στη Θεσσαλία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά και με τον σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Γεύση / Wine is Fine: Για κρασί στον δρόμο των πομολάδικων

Δύο Παριζιάνοι, ένας Έλληνας σεφ με νομαδικές τάσεις, φυσικά κρασιά, φαγητό με επιρροές από διαφορετικές εθνικές κουζίνες, μουσική που ξεκινάει από την ιαπωνική funk και φτάνει στην Aaliyah. Αυτή είναι μια σύγχρονη cave à manger που περιμένει με ανυπομονησία η hip Αθήνα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Γεύση / «Κανείς μας δεν το περίμενε»: Ο Α. Τραστέλης θα διεκδικήσει ξανά το αστέρι Michelin που έχασε η Σπονδή

Ο restaurateur που κατείχε επί δεκαπέντε χρόνια την υψηλότερη διάκριση που έχει δει ποτέ η εγχώρια γαστρονομική σκηνή μιλά μετά την τελευταία αξιολόγηση του αναγνωρισμένου οδηγού που δεν είχε τα καλύτερα νέα για ένα εκ των σημαντικότερων εστιατορίων της Ελλάδας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Γεύση / Dear Manouka: To νέο wine bar-restaurant του Παγκρατίου ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Η όψη ενός νεοκλασικού σπιτιού του 1890 στον πεζόδρομο της Ηρώνδα δεν μαρτυρά με τίποτα όσα θα συναντήσετε στο εσωτερικό: fusion επιλογές, προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα και κλασικά κοκτέιλ με απρόβλεπτες ανατροπές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
To έθιμο της Αρσαλής

Γεύσεις της δικής μας παράδοσης / To έθιμο της Αρσαλής στη Στερεά Ελλάδα

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς podcasts «Γεύσεις της δικής μας παράδοσης», εμπνευσμένης από τα προϊόντα «Nώμα» της Lidl Ελλάς, ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης συζητά με την τραγουδίστρια Δέσποινα Ραφαήλ για το έθιμο της Αρσαλής που αναβιώνει στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Αλεξάνδρα Κοκολοπούλου για την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ