Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Xορταστικό carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας...
0

Ο John Montagu, 4ος κόμης του Sandwich, που έζησε το 18ο αιώνα, ο εμπνευστής του σάντουιτς, θα ένοιωθε απογοητευμένος αν διαπίστωνε πόσο κακοποιείται κάποιες φορές η εξαιρετική έμπνευση του. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο ότι θα ένιωθε περήφανος αν δοκίμαζε τις δημιουργίες άξιων επιγόνων του όπως είναι οι άνθρωποι που έφτιαξαν το Metropolis Sandwich στην οδό Βουλής.


Το γεγονός ότι το σάντουιτς καταναλώνεται γρήγορα και στο πόδι δεν πρέπει να δίνει άλλοθι σε ευκαιριακές προσεγγίσεις.

Η ιδέα να κόβονται τα υλικά και να ετοιμάζονται όλα μπροστά στα μάτια σου είναι πολύ ελκυστική. Πίνεις τον καφέ ή τον φρέσκο χυμό σου και χαζεύεις τις ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του σεφ την στιγμή που ετοιμάζει τα σάντουιτς.

Ωστόσο η ομοιομορφία, η επανάληψη και η προκατασκευασμένη προσέγγιση τείνει να γίνει ο κανόνας. Όμως οι εραστές αυτού το τόσου απλού στη σύλληψη αλλά και απαιτητικού στην ποιοτική εκτέλεση εδέσματος, αναζητούν με φανατισμό σάντουιτς με αέρα ποιότητας που θα σου δώσουν ωραίες γευστικές ιδέες, όχι μόνο για να καταλαγιάσουν στα γρήγορα την πείνα σου αλλά και να σε τέρψουν πραγματικά.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Εδώ, θα βρεις και τα Metropolis Burgers...


Το Metropolis Sandwich είναι ολοκαίνουργιο και σε υποδέχεται στην καρδιά του κέντρου τη Αθήνας μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά. Μια αγκαλιά. Στην πραγματικότητα σε κάθε γωνιά της πόλης θα ανακαλύψεις και κάποιο στέκι για γρήγορο φαγητό. Τυροπιτάδικα, μπουγατσάδικα, σουβλατζίδικα, σαντουιτσάδικα όλα συμμετέχουν στο παιχνίδι του φαγητού στο χέρι. Το Metropolis sandwich όμως έκανε ένα βήμα παραπέρα «Θέλαμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Σάντουιτς καλής ποιότητας, ντελικατέσεν», λέει ο Φίλιππος Κολόκας, ο ένας εκ των ιδιοκτητών και συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει τίποτα έτοιμο. Όλα φτιάχνονται την στιγμή της παραγγελίας». Στο έμπα φιγουράρουν τα αλλαντικά και τα τυριά στο ψυγείο δηλώνοντας με την πρώτη ματιά την ευγενική τους καταγωγή. Στις προθήκες βρίσκονται μια μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα καθώς και μια λιμπιστική ποικιλία από 15 διαφορετικά είδη ψωμιών. Πάνω στο μεγάλο ξύλινο πάγκο ο σεφ αναλαμβάνει να σε καθοδηγήσει να φτιάξεις το σάντουιτς που τραβάει η όρεξη σου. Υλικά φρέσκα, ποιοτικά. «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τα προϊόντα της εγχώριας αγοράς» λέει ο Φίλιππος Κολόκας και προσθέτει με πάθος: «Το 80% των προϊόντων είναι ελληνικά και 20% ιταλικά. Όλα κόβονται εδώ, μπροστά στον πελάτη». Δαγκώνεις το σάντουιτς με παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου, μια λεπτοκομμένη φέτα πράσινο μήλο και σάλτσα Horseradish (3,80Ε) που αγκαλιάζουν φέτες ζεστού ψωμιού και αισθάνεσαι οτι κάθε μπουκιά σε κάνει σεργιάνι στους επτά ουρανούς νοστιμιάς.


«Η φιλοσοφία του Metropolis Sandwich αναδεικνύει την άμεση διάδραση και συμμετοχή του πελάτη» συμπληρώνει ο Λεωνίδας Τοπιντζής, ο έτερος συνεταίρος, στον οποίο οφείλεται και το όνομα του μαγαζιού αφού είναι εκείνος που είχε δημιουργήσει τα γνωστά δισκάδικα Metropolis. Όλα χειροποίητα όπως και η όμορφη διακόσμηση του μικρού χώρου. «Handmade, είναι το μαγαζί. Το στήσαμε μόνοι μας επιλέγοντας αντικείμενα που μας άρεσαν», λέει πρόσχαρα ο Λεωνίδας. Το Metropolis Sandwich είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος στις αποχρώσεις του γκρι και μόλις ανέβεις τις σκάλες στο δεύτερο επίπεδο ανακαλύπτεις μια υπέροχη γωνιά. Καναπές τριθέσιος, μεγάλο ορθογώνιο τραπέζι, στρογγυλός καθρέπτης και απαλός φωτισμός συνθέτουν ένα ευχάριστο σκηνικό που παραπέμπει σε σαλόνι σπιτιού. Ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις ή για παρέες που θέλουν να τσιμπολογήσουν μετά το γραφείο. Ο εξωτερικός χώρος με το άφθονο πράσινο και τα μαύρα ψηλά τραπέζια και καρέκλες συγκεντρώνει όλους όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας και αναζητούν ένα ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό γεύμα. Η ιδέα να κόβονται τα υλικά και να ετοιμάζονται όλα μπροστά στα μάτια σου είναι πολύ ελκυστική. Πίνεις τον καφέ ή τον φρέσκο χυμό σου και χαζεύεις τις ταχυδακτυλουργικές κινήσεις του σεφ την στιγμή που ετοιμάζει τα σάντουιτς.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Στο δεύτερο επίπεδο ανακαλύπτεις μια υπέροχη γωνιά...


Το πληθωρικό ζυμωτό ψωμί κόβεται σε μεγάλες φέτες και τρεις στρώσεις δέχονται ανάμεσα τους λεπτοκομμένο rib eye ψημένο αέρινα, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ντομάτα, ρόκα και σε σωστή δόση σάλτσα εστραγκόν(5,90€). Βόμβα νοστιμιάς. Εξαιρετικό και αυτό με χοιρινό ψητό, γραβιέρα Τήνου, πράσινη σαλάτα, ντομάτα και σος μουστάρδα (3,80€). Από τα ανοιχτά σάντουιτς ελκυστικό αποδεικνύεται αυτό με τον σπιτικό μαριναρισμένο σολομό με σάλτσα γιαούρτι και ξυνόγαλο, με αγγούρι και άνηθο πάνω σε φρυγανισμένο ζυμωτό πολύσπορο ψωμί (5,80€) αλλά και το χορταστικό carpaccio από entrecote σε φρυγανισμένο ψωμί με άρωμα λευκής τρούφας (4,50€). Για τις ημέρες της νηστείας θα υπάρχουν και σάντουιτς νηστίσιμα όπως με μους φάβας και καρπάτσιο χταποδιού. Εδώ, θα βρεις και τα Metropolis Burgers με κοτόπουλο και σάλτσα Savora (4,90€) και με μοσχαρίσιο κιμά με καπνιστή πανσέτα και κασέρι Βόλου(5,90€).


Το Metropolis Sandwich έχει σκοπό να μας συντροφεύει γευστικά πολλές ώρες του 24ώρου. Πέρα από το δεκατιανό και το μεσημεριανό ετοιμάζονται εξίσου ποιοτικές προτάσεις για το πρωί και το βράδυ. Για το breakfast λοιπόν θα σερβίρεται ζυμωτό ψωμί με φρέσκο βούτυρο Κερκύρας και μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητες μαρμελάδες. Το βράδυ, τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών θα συνοδεύουν προτάσεις με κρασί σε ποτήρι ή ελληνικές μπύρες. Εδώ στο Metropolis φαίνεται να ξέρουν καλά ότι το σάντουιτς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το αντιμετωπίσεις ευκαιριακά και αυτό το αναγνωρίζουν όσοι το βάζουν στη λίστα με τα αγαπημένα τους.

Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Το Metropolis Sandwich είναι ολοκαίνουργιο και σε υποδέχεται στην καρδιά του κέντρου τη Αθήνας...
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Το βράδυ, τις ποικιλίες αλλαντικών και τυριών θα συνοδεύουν προτάσεις με κρασί σε ποτήρι ή ελληνικές μπύρες.
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Φαίνεται να ξέρουν καλά ότι το σάντουιτς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση...
Metropolis Sandwich: Στο νέο ντελικατέσεν σαντουιτσάδικο του κέντρου όλα φτιάχνονται μπροστά σου Facebook Twitter
Ο εξωτερικός χώρος με το άφθονο πράσινο και τα μαύρα ψηλά τραπέζια και καρέκλες συγκεντρώνει όλους όσους κινούνται και εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας...


Metropolis Sandwich, Βουλής 9-11, Σύνταγμα, Τηλ. 210-3222122

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ