Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο

Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Το μπιφτέκι είναι ζυμωμένο από πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά και στεφανώνεται με καραμελωμένα πράσα, κοκκινοπίπερο και λιωμένο τυρί Μετσοβόνε μέσα σε φέτες χωριάτικου ψωμιού...
0

Στις Μαγικές Κατσαρόλες, στο Παλαιό Φάληρο, ο Σήφης και η Βάνα ζώνονται τις μακριές ποδιές τους και μπαίνουν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν... Ελλάδα. Τη σκυτάλη στα θεματικά αφιερώματα στις τοπικές κουζίνες αναλαμβάνουν τα «burgers à la grecque που ετοιμάζουμε, μπουκιές ελληνικές από εκλεκτά κρέατα, τυριά και τοπικά προϊόντα, ανάμεσα σε δυο ψωμάκια» λέει ο Σήφης Καραδάκης, που η ανανεωτική διάθεσή του περνάει και στα μπέργκερ, τα οποία συνοδεύονται από κολασμένες τηγανητές πατάτες Νάξου και χειροποίητη κέτσαπ από πελτέ Σαντορίνης. Πληθωρικό ήρθε το Μπέργκερ Κερκίνη, με μπιφτέκι βουβαλίσιο, ψητό λεπτοκομμένο μπέικον από μαύρο χοίρο, ψητά μανιτάρια, ώριμη γραβιέρα και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα Χολομώντα μέσα σε προζυμένο ψωμί (€16). Καλοφτιαγμένο, μαστόρικα ψημένο, ξεχείλιζε βαθιά νοστιμιά κάθε μπουκιά.

Εξίσου γευστικό αποδείχθηκε και το μπέργκερ που είναι εμπνευσμένο από τα μετσοβίτικα υλικά. Το μπιφτέκι είναι ζυμωμένο από πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά και στεφανώνεται με καραμελωμένα πράσα, κοκκινοπίπερο και λιωμένο τυρί Μετσοβόνε μέσα σε φέτες χωριάτικου ψωμιού (€13). Αν δοκιμάσεις τα ορεκτικά, θα βρεις κρυφές αγάπες της ελληνικής κουζίνας και θα υποκύψεις στα μοσχοβολιστά μπουρεκάκια με καυκαλήθρες, μυρώνια και καλαθάκι Λήμνου (€6), στα μελωμένα σιφναίικα ρεβίθια μαγειρεμένα στη γάστρα με δεντρολίβανο (€6) αλλά και στο σαγανάκι με κεφαλοτύρι Πάρου παναρισμένο με αμύγδαλα, που συνδυάζεται με μια υπέροχη μαρμελάδα ντομάτας, της οποίας ζητήσαμε τη συνταγή. Στις Μαγικές Κατσαρόλες η οικογένεια Καραδάκη είναι ευαισθητοποιημένη ως προς τα τοπικά προϊόντα και προσπαθεί να προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την γεύση τους. Θα αισθανθείτε οικεία και θα σας περιποιηθούν με την καρδιά τους.

Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Πληθωρικό ήρθε το Μπέργκερ Κερκίνη, με μπιφτέκι βουβαλίσιο, ψητό λεπτοκομμένο μπέικον από μαύρο χοίρο, ψητά μανιτάρια, ώριμη γραβιέρα και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα Χολομώντα μέσα σε προζυμένο ψωμί..

☛ Μαγικές Κατσαρόλες, Ζησιμοπούλου 47, 210 9418821


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ