Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο

Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Το μπιφτέκι είναι ζυμωμένο από πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά και στεφανώνεται με καραμελωμένα πράσα, κοκκινοπίπερο και λιωμένο τυρί Μετσοβόνε μέσα σε φέτες χωριάτικου ψωμιού...
0

Στις Μαγικές Κατσαρόλες, στο Παλαιό Φάληρο, ο Σήφης και η Βάνα ζώνονται τις μακριές ποδιές τους και μπαίνουν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν... Ελλάδα. Τη σκυτάλη στα θεματικά αφιερώματα στις τοπικές κουζίνες αναλαμβάνουν τα «burgers à la grecque που ετοιμάζουμε, μπουκιές ελληνικές από εκλεκτά κρέατα, τυριά και τοπικά προϊόντα, ανάμεσα σε δυο ψωμάκια» λέει ο Σήφης Καραδάκης, που η ανανεωτική διάθεσή του περνάει και στα μπέργκερ, τα οποία συνοδεύονται από κολασμένες τηγανητές πατάτες Νάξου και χειροποίητη κέτσαπ από πελτέ Σαντορίνης. Πληθωρικό ήρθε το Μπέργκερ Κερκίνη, με μπιφτέκι βουβαλίσιο, ψητό λεπτοκομμένο μπέικον από μαύρο χοίρο, ψητά μανιτάρια, ώριμη γραβιέρα και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα Χολομώντα μέσα σε προζυμένο ψωμί (€16). Καλοφτιαγμένο, μαστόρικα ψημένο, ξεχείλιζε βαθιά νοστιμιά κάθε μπουκιά.

Εξίσου γευστικό αποδείχθηκε και το μπέργκερ που είναι εμπνευσμένο από τα μετσοβίτικα υλικά. Το μπιφτέκι είναι ζυμωμένο από πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά και στεφανώνεται με καραμελωμένα πράσα, κοκκινοπίπερο και λιωμένο τυρί Μετσοβόνε μέσα σε φέτες χωριάτικου ψωμιού (€13). Αν δοκιμάσεις τα ορεκτικά, θα βρεις κρυφές αγάπες της ελληνικής κουζίνας και θα υποκύψεις στα μοσχοβολιστά μπουρεκάκια με καυκαλήθρες, μυρώνια και καλαθάκι Λήμνου (€6), στα μελωμένα σιφναίικα ρεβίθια μαγειρεμένα στη γάστρα με δεντρολίβανο (€6) αλλά και στο σαγανάκι με κεφαλοτύρι Πάρου παναρισμένο με αμύγδαλα, που συνδυάζεται με μια υπέροχη μαρμελάδα ντομάτας, της οποίας ζητήσαμε τη συνταγή. Στις Μαγικές Κατσαρόλες η οικογένεια Καραδάκη είναι ευαισθητοποιημένη ως προς τα τοπικά προϊόντα και προσπαθεί να προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την γεύση τους. Θα αισθανθείτε οικεία και θα σας περιποιηθούν με την καρδιά τους.

Μαγικές Κατσαρόλες στο Παλαιό Φάληρο Facebook Twitter
Πληθωρικό ήρθε το Μπέργκερ Κερκίνη, με μπιφτέκι βουβαλίσιο, ψητό λεπτοκομμένο μπέικον από μαύρο χοίρο, ψητά μανιτάρια, ώριμη γραβιέρα και μαγιονέζα αρωματισμένη με μαύρη τρούφα Χολομώντα μέσα σε προζυμένο ψωμί..

☛ Μαγικές Κατσαρόλες, Ζησιμοπούλου 47, 210 9418821


Το άρθρο είναι από την έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ