Τo καλύτερο brunch της πόλης!

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κεντρικό feel στο χώρο είναι ο μεγάλος μαυροπίνακας πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Όλα όσα θα φας είναι γραμμένα εκεί.
0

Το New York Sandwiches το αγάπησα φέτος από απόσταση. Ήταν το αγαπημένο μας delivery τον χειμώνα που πέρασε. Τα σάντουιτς με παστράμι που σερβίρει έσωσαν πολλές βραδιές κλεισίματος τεύχους, όπως και τα μπέργκερς του. Για το κυριακάτικο brunch του είχα ακούσει από πολλούς πως είναι το καλύτερο της πόλης. Το δοκίμασα και σας το επιβεβαιώνω. Εξαιρετικά αυγά, σωστά φτιαγμένα πιάτα και υπερπλήρης κατάλογος με ολα τα βασικά που θα ήθελες να έχει ένα ιδανικό brunch. Σαν κι αυτά που βλέπεις πως κάνουν στο εξωτερικό. Χθες πήγα να δω τη φίλη μου τη Μαριλένα Παντάκη (legendary food blogger madameginger.com )να διοικεί με απόλυτο serenity tην κουζίνα της, το πανέμορφο προσωπικό της να σερβίρει αμέριμνα και με φουλ χαμόγελο τα φανταστικά πιάτα. Κοίτα τί φάγαμε και πώς περάσαμε εγώ κι ο Τάσος. Μadame Ginger ευχαριστούμε!

 

1.

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ωραίος και ο ατομικός κατάλογος με σύγχρονο γραφισμό, μεγάλα γράμματα. Τί μπορείς να φας; Αυγά, ομελέττες, scrabled eggs, αυγά Μπένεντικτ, αμερικανικά pancakes, bagels με διάφορα fillings, μπέργκερς και πολλά ακόμα. Μόλις κάτσεις θα σου σερβίρουν καφέ φίλτρου.

2.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ο Τάσος παρήγγειλε κλασικά αυγά Μπένεντικτ. Ένα μάφιν κομμένο στα δύο, μια φέτα ζαμπόν, αυγό ποσέ όλα περιχυμένα με σάλτσα Ολαντέζ που ήταν εξαιρετικά εκτελεσμένη, ολοζώντανη και sharp όσο χρειάζεται για ένα τέτοιο πιάτο.

3.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πήρα κι εγώ αυγά Μπένεντικτ. Με σπαράγγια όμως. Υπέροχα. Ψημένα στο γκριλ, αντικατέστησαν το ζαμπόν άψογα. Φαγώθηκαν σε τριάντα δευτερόλεπτα.

4.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Όσο τρώγαμε το προσωπικό δούλευε πυρετωδώς, πήγαινε - έλα με τα πιάτα, στην κουζίνα αναβρασμός. Ησυχία, ηρεμία και χαμόγελα παρόλα αυτά!

5.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Επίθεση στα αυγά.

6.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Η Μαριλένα μας έστειλε αμερικάνικα pancakes με maple syrup.

7.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Και ένα bagel ολικής άλεσης με ένα αυγό τηγανητό και τραγανό μπέηκον.

8.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κατασπάραξα τα pancakes με άπειρο maple syrup και την προσθήκη τραγανού μπέηκον από το δίπλα πιάτο.

9.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πίσω μας ο κόσμος καθόταν στα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια. Kαφεδάκι, mimosa, χαλαρό πρωινό, και αυγά. Εγώ έφαγα μέχρι και ένα bagel με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα. Ήρθε η Μαριλένα για αναμνηστική φωτό!

10.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Το New York Sandwiches βρίσκεται στη Σινώπης 3 πίσω από τον Πύργο Αθηνών. www.nys.gr

11.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα 70's

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM