Τo καλύτερο brunch της πόλης!

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κεντρικό feel στο χώρο είναι ο μεγάλος μαυροπίνακας πάνω από την ανοιχτή κουζίνα. Όλα όσα θα φας είναι γραμμένα εκεί.
0

Το New York Sandwiches το αγάπησα φέτος από απόσταση. Ήταν το αγαπημένο μας delivery τον χειμώνα που πέρασε. Τα σάντουιτς με παστράμι που σερβίρει έσωσαν πολλές βραδιές κλεισίματος τεύχους, όπως και τα μπέργκερς του. Για το κυριακάτικο brunch του είχα ακούσει από πολλούς πως είναι το καλύτερο της πόλης. Το δοκίμασα και σας το επιβεβαιώνω. Εξαιρετικά αυγά, σωστά φτιαγμένα πιάτα και υπερπλήρης κατάλογος με ολα τα βασικά που θα ήθελες να έχει ένα ιδανικό brunch. Σαν κι αυτά που βλέπεις πως κάνουν στο εξωτερικό. Χθες πήγα να δω τη φίλη μου τη Μαριλένα Παντάκη (legendary food blogger madameginger.com )να διοικεί με απόλυτο serenity tην κουζίνα της, το πανέμορφο προσωπικό της να σερβίρει αμέριμνα και με φουλ χαμόγελο τα φανταστικά πιάτα. Κοίτα τί φάγαμε και πώς περάσαμε εγώ κι ο Τάσος. Μadame Ginger ευχαριστούμε!

 

1.

Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ωραίος και ο ατομικός κατάλογος με σύγχρονο γραφισμό, μεγάλα γράμματα. Τί μπορείς να φας; Αυγά, ομελέττες, scrabled eggs, αυγά Μπένεντικτ, αμερικανικά pancakes, bagels με διάφορα fillings, μπέργκερς και πολλά ακόμα. Μόλις κάτσεις θα σου σερβίρουν καφέ φίλτρου.

2.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Ο Τάσος παρήγγειλε κλασικά αυγά Μπένεντικτ. Ένα μάφιν κομμένο στα δύο, μια φέτα ζαμπόν, αυγό ποσέ όλα περιχυμένα με σάλτσα Ολαντέζ που ήταν εξαιρετικά εκτελεσμένη, ολοζώντανη και sharp όσο χρειάζεται για ένα τέτοιο πιάτο.

3.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πήρα κι εγώ αυγά Μπένεντικτ. Με σπαράγγια όμως. Υπέροχα. Ψημένα στο γκριλ, αντικατέστησαν το ζαμπόν άψογα. Φαγώθηκαν σε τριάντα δευτερόλεπτα.

4.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Όσο τρώγαμε το προσωπικό δούλευε πυρετωδώς, πήγαινε - έλα με τα πιάτα, στην κουζίνα αναβρασμός. Ησυχία, ηρεμία και χαμόγελα παρόλα αυτά!

5.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Επίθεση στα αυγά.

6.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Η Μαριλένα μας έστειλε αμερικάνικα pancakes με maple syrup.

7.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Και ένα bagel ολικής άλεσης με ένα αυγό τηγανητό και τραγανό μπέηκον.

8.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Κατασπάραξα τα pancakes με άπειρο maple syrup και την προσθήκη τραγανού μπέηκον από το δίπλα πιάτο.

9.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Πίσω μας ο κόσμος καθόταν στα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια. Kαφεδάκι, mimosa, χαλαρό πρωινό, και αυγά. Εγώ έφαγα μέχρι και ένα bagel με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα. Ήρθε η Μαριλένα για αναμνηστική φωτό!

10.
Τo καλύτερο brunch της πόλης! Facebook Twitter
Το New York Sandwiches βρίσκεται στη Σινώπης 3 πίσω από τον Πύργο Αθηνών. www.nys.gr

11.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ