Fournos Theophilos: Ο Γιώργος Κορρές άνοιξε έναν κομψό, παραδοσιακό ελληνικό φούρνο στην καρδιά του Μανχάταν

Fournos Theophilos: Ο Γιώργος Κορρές άνοιξε έναν κομψό, παραδοσιακό ελληνικό φούρνο στην καρδιά του Μανχάταν Facebook Twitter
0

Στην καρδιά της Νέας Υόρκης, άνοιξε χθες ο «Φούρνος Θεόφιλος» ένας γαστρονομικός προορισμός που υμνεί τον πλούσιο πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις της Ελλάδας μέσω της κουζίνας και της λαογραφίας.

Το πρότζεκτ αυτό είναι έμπνευση και δημιουργία του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Κορρέ και του Νικόλα Πασχαλάκη ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Oι New York Times, το νεοϋορκέζικο eater.com και αρκετά αμερικανικά μίντια έχουν υποδεχθεί ήδη τον «Θεόφιλο» γράφοντας για την άφιξη του.

Το μενού του Fournos Theophilos που είναι εκτός από εστιατόριο και μπακάλικο έχουν επιμεληθεί οι σεφ  Γιάννης Τσιάκος και Διονύσης Λιακόπουλος.

Fournos Theophilos: Ο Γιώργος Κορρές άνοιξε έναν κομψό, παραδοσιακό ελληνικό φούρνο στην καρδιά του Μανχάταν Facebook Twitter
Fournos Theophilos: Ο Γιώργος Κορρές άνοιξε έναν κομψό, παραδοσιακό ελληνικό φούρνο στην καρδιά του Μανχάταν Facebook Twitter

Το εσωτερικό εμπνέεται από τα ελληνικά αρτοποιεία με λευκό κεραμίδι, φυσικό ξύλο και διακόσμηση από μαύρο μέταλλο.

Το διώροφο εστιατόριο θα προσφέρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.

Πρωταγωνιστές του μενού είναι σίγουρα οι ελληνικές πίτες, όπως η σπανακόπιτα με σπανάκι, κρεμμύδι και άνηθο αλλά και κάποιες αποδομημένες εκδοχές τους.

Fournos Theophilos: Ο Γιώργος Κορρές άνοιξε έναν κομψό, παραδοσιακό ελληνικό φούρνο στην καρδιά του Μανχάταν Facebook Twitter
Fournos Theophilos: Ο Γιώργος Κορρές άνοιξε έναν κομψό, παραδοσιακό ελληνικό φούρνο στην καρδιά του Μανχάταν Facebook Twitter

Πολλά γλυκά, αλλά και παραδοσιακά πιάτα θεωρούνται ήδη τοπ επιλογές.

Στις ευχάριστες εκπλήξεις είναι σίγουρα και το ότι κανένα πιάτο δεν κοστίζει πάνω από 12 δολάρια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#giannakis #greek #basketball #legend #drakos @fournostheophilos #nyc @korres.skincare @giorgoskorres #opening

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikolas Smyrlakis (@nsmyrlakis) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Straight from Greece, Fournos Theophilos has landed in NYC. Join us at our all-day Greek culinary destination this Thursday the 4th.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fournos Theophilos (@fournostheophilos) στις


0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM