Ένα μεσημέρι στο Cinco

Ένα μεσημέρι στο Cinco Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Το Cinco έχει καταφέρει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Το πετυχημένο concept του με τον εξαιρετικό συνδυασμό ενδιαφέρουσας κουζίνας και bar-restaurant έχει ταιριάξει σε πολλές διαθέσεις και διαφορετικές απαιτήσεις. Οι άνθρωποι που το υποστηρίζουν –πέντε φίλοι– έρχονται να ενισχύσουν την πετυχημένη συνταγή τους, προσφέροντας κάτι περισσότερο και παρουσιάζοντας το καινούργιο και ενδιαφέρον μεσημεριανό μενού. Τα beats και τα ποτά υποχωρούν και η γοητευτική σάλα του Cinco μεταμορφώνεται περισσότερο σε εστιατόριο και λιγότερο σε μπαρ. Το μεσημέρι θα έρθεις με την παρέα σου αλλά και μόνος σου, αν θέλεις να απολαύσεις ένα ωραίο και δημιουργικό πιάτο και να αισθανθείς φιλοξενούμενος. Ξεφυλλίζοντας το μενού με τον τίτλο «Street Food Feast» μπαίνεις αμέσως στο παιχνίδι της γιορτής της γεύσης.

Ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης υπηρετεί με τέχνη την κουζίνα JSP (Japan, Spain, Peru) σε προσιτές, street food παραλλαγές. Τα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι είναι σαν μικροί, ζωγραφικοί πίνακες. Η σαλάτα με κόκκινη κινόα ταιριάζει με τον καπνιστό σολομό, το αβοκάντο, τα τρυφερά λαχανικά και ένα υπέροχο ντρέσινγκ ταχίνι (€7,90). Σαν κήπος όπου έχεις τη χαρά να γεύεσαι το πάντρεμα των υλικών και τη δροσιά των τρυφερών λαχανικών που αγγίζει διακριτικά το «έξυπνο» ντρέσινγκ ταχίνι. Την καλή ποιότητα της πρώτης ύλης διαπιστώνεις με την πρώτη μπουκιά από το μοσχαρίσιο ταρτάρ Black angus-flap, που συνδυάζεται με τορτίγια καλαμποκιού και ντιζόν (€7,90). Το πιάτο Rock-Shrimp Tempura (€11,50) είναι πρόκληση. Οι τραγανές γαρίδες τεμπούρα συνδυάζονται απίστευτα με τσίλι μάγιο, καρύδια καραμελωμένα και γουασάμπι, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό παιχνίδι εναλλαγών της γεύσης. Διαπιστώνεις, καθώς δοκιμάζεις, ότι τα πιάτα είναι σοφά μελετημένα. Το crispy κοτόπουλο με κάσιους είναι σούπερ χορταστικό πιάτο, με ισπανική σάλτσα ρομέσκο με φουντούκι, ροκότο και μαύρη τσιαπάτα (€10,50). Μου έμεινε απωθημένο να δοκιμάσω το Skirt Steak με αυγό ποσέ και γουακαμόλε και μερικά άλλα, γι' αυτό υπολογίζω να ξαναπάω.

Ένα μεσημέρι στο Cinco Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ένα μεσημέρι στο Cinco Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

☛ Cinco, Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3643603

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ