Ένα μεσημέρι στο Cinco

Ένα μεσημέρι στο Cinco Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Το Cinco έχει καταφέρει να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Το πετυχημένο concept του με τον εξαιρετικό συνδυασμό ενδιαφέρουσας κουζίνας και bar-restaurant έχει ταιριάξει σε πολλές διαθέσεις και διαφορετικές απαιτήσεις. Οι άνθρωποι που το υποστηρίζουν –πέντε φίλοι– έρχονται να ενισχύσουν την πετυχημένη συνταγή τους, προσφέροντας κάτι περισσότερο και παρουσιάζοντας το καινούργιο και ενδιαφέρον μεσημεριανό μενού. Τα beats και τα ποτά υποχωρούν και η γοητευτική σάλα του Cinco μεταμορφώνεται περισσότερο σε εστιατόριο και λιγότερο σε μπαρ. Το μεσημέρι θα έρθεις με την παρέα σου αλλά και μόνος σου, αν θέλεις να απολαύσεις ένα ωραίο και δημιουργικό πιάτο και να αισθανθείς φιλοξενούμενος. Ξεφυλλίζοντας το μενού με τον τίτλο «Street Food Feast» μπαίνεις αμέσως στο παιχνίδι της γιορτής της γεύσης.

Ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης υπηρετεί με τέχνη την κουζίνα JSP (Japan, Spain, Peru) σε προσιτές, street food παραλλαγές. Τα πιάτα που έρχονται στο τραπέζι είναι σαν μικροί, ζωγραφικοί πίνακες. Η σαλάτα με κόκκινη κινόα ταιριάζει με τον καπνιστό σολομό, το αβοκάντο, τα τρυφερά λαχανικά και ένα υπέροχο ντρέσινγκ ταχίνι (€7,90). Σαν κήπος όπου έχεις τη χαρά να γεύεσαι το πάντρεμα των υλικών και τη δροσιά των τρυφερών λαχανικών που αγγίζει διακριτικά το «έξυπνο» ντρέσινγκ ταχίνι. Την καλή ποιότητα της πρώτης ύλης διαπιστώνεις με την πρώτη μπουκιά από το μοσχαρίσιο ταρτάρ Black angus-flap, που συνδυάζεται με τορτίγια καλαμποκιού και ντιζόν (€7,90). Το πιάτο Rock-Shrimp Tempura (€11,50) είναι πρόκληση. Οι τραγανές γαρίδες τεμπούρα συνδυάζονται απίστευτα με τσίλι μάγιο, καρύδια καραμελωμένα και γουασάμπι, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό παιχνίδι εναλλαγών της γεύσης. Διαπιστώνεις, καθώς δοκιμάζεις, ότι τα πιάτα είναι σοφά μελετημένα. Το crispy κοτόπουλο με κάσιους είναι σούπερ χορταστικό πιάτο, με ισπανική σάλτσα ρομέσκο με φουντούκι, ροκότο και μαύρη τσιαπάτα (€10,50). Μου έμεινε απωθημένο να δοκιμάσω το Skirt Steak με αυγό ποσέ και γουακαμόλε και μερικά άλλα, γι' αυτό υπολογίζω να ξαναπάω.

Ένα μεσημέρι στο Cinco Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Ένα μεσημέρι στο Cinco Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

☛ Cinco, Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3643603

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ