Εδώ τα καλά γεμιστά!

Εδώ τα καλά γεμιστά! Facebook Twitter
0

Ελιά

Μ. Γερουλάνου 85, Αργυρούπολη, 210 9960100

Ο Στέλιος Κουτρουβέλης, σεφ και ιδιοκτήτης της Ελιάς, ακολουθεί πιστά τη συνταγή της Πολίτισσας γιαγιάς του και μαγειρεύει τις γεμιστές ντομάτες έτσι όπως τις θυμάται από τα παιδικά του χρόνια. Ντομάτα, κρεμμύδι, δυόσμος, κουκουνάρι, σταφίδα. Ο ίδιος λέει πως το ρύζι είναι το μεγάλο μυστικό σε ένα καλό γεμιστό.

Το καλωσόρισμα του Αντώνη

Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, 210 8017869

Οι σπιτικές γεμιστές ντομάτες του Αντώνη Ρούσσου είναι φημισμένες. Κλασική συνταγή με μπόλικα μυριστικά, ρύζι και άφθονο καλό ελαιόλαδο. Στο ταψί μπαίνουν και πατάτες κομμένες που συνοδεύουν το πιάτο.

Ροζαλία

Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, 210 3302933

Η Ροζαλία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου είναι κλασική αξία. Εδώ καλύπτεις την καθημερινή σου έξοδο για φαγητό, αν δεν έχεις μαγειρέψει κι έχεις πεθυμήσει σπιτική κουζίνα. Τα γεμιστά ψήνονται σε άφθονο ελαιόλαδο με ρύζι ή και με κιμά, χωρίς να τσιγκουνεύονται τα μυριστικά, όπως τους πρέπει, εκφράζοντας την καταγωγή των λαδερών πιάτων της καλοκαιρινής κουζίνας.

Ζωοδόχος Πηγή

Iωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια, Πειραιάς, 210 4814438

Το παραδοσιακό οινομαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή διατηρεί αυθεντική την εικόνα του και μαζί την κουζίνα του. Ο Αλέξανδρος Τσώτσης αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση και να σερβίρει τα λαδερά φαγητά που μαγείρευε η γιαγιά του Μαρία. Τα γεμιστά είναι νοστιμότατα. Αριστοτεχνικά ψημένα, με ρύζι, μυριστικά και τη γλυκιά γεύση που χαρίζει το άφθονο κρεμμύδι.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Ποιος μισεί τα μακαρόνια με κιμά;

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν δοκιμάζεις κάτι που είχες καιρό στο μυαλό σου, συχνά απογοητεύεσαι. Εκτός κι αν πρόκειται για ένα ζυγούρι με χυλοπίτες που θα μπορούσε να τρώει και αποκλεισμένος με χιονοθύελλα σε βουνό, και να μην τον νοιάζει.
ΡΕΜΙ