Εδώ τα καλά γεμιστά!

Εδώ τα καλά γεμιστά! Facebook Twitter
0

Ελιά

Μ. Γερουλάνου 85, Αργυρούπολη, 210 9960100

Ο Στέλιος Κουτρουβέλης, σεφ και ιδιοκτήτης της Ελιάς, ακολουθεί πιστά τη συνταγή της Πολίτισσας γιαγιάς του και μαγειρεύει τις γεμιστές ντομάτες έτσι όπως τις θυμάται από τα παιδικά του χρόνια. Ντομάτα, κρεμμύδι, δυόσμος, κουκουνάρι, σταφίδα. Ο ίδιος λέει πως το ρύζι είναι το μεγάλο μυστικό σε ένα καλό γεμιστό.

Το καλωσόρισμα του Αντώνη

Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, 210 8017869

Οι σπιτικές γεμιστές ντομάτες του Αντώνη Ρούσσου είναι φημισμένες. Κλασική συνταγή με μπόλικα μυριστικά, ρύζι και άφθονο καλό ελαιόλαδο. Στο ταψί μπαίνουν και πατάτες κομμένες που συνοδεύουν το πιάτο.

Ροζαλία

Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, 210 3302933

Η Ροζαλία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου είναι κλασική αξία. Εδώ καλύπτεις την καθημερινή σου έξοδο για φαγητό, αν δεν έχεις μαγειρέψει κι έχεις πεθυμήσει σπιτική κουζίνα. Τα γεμιστά ψήνονται σε άφθονο ελαιόλαδο με ρύζι ή και με κιμά, χωρίς να τσιγκουνεύονται τα μυριστικά, όπως τους πρέπει, εκφράζοντας την καταγωγή των λαδερών πιάτων της καλοκαιρινής κουζίνας.

Ζωοδόχος Πηγή

Iωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια, Πειραιάς, 210 4814438

Το παραδοσιακό οινομαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή διατηρεί αυθεντική την εικόνα του και μαζί την κουζίνα του. Ο Αλέξανδρος Τσώτσης αποφάσισε να συνεχίσει την παράδοση και να σερβίρει τα λαδερά φαγητά που μαγείρευε η γιαγιά του Μαρία. Τα γεμιστά είναι νοστιμότατα. Αριστοτεχνικά ψημένα, με ρύζι, μυριστικά και τη γλυκιά γεύση που χαρίζει το άφθονο κρεμμύδι.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ