Βγές έξω επιτελους!

Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter
0
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

 

  • Τα νόστιμα του ήλιου. Φαγάκι νοστιμότατο σερβίρεται με κέφι στο κουκλίστικο οινομαγειρείο Ηλιόγευστον που υποστηρίζεται με τον καλύτερο τρόπο από τρεις νέες και δυναμικές γυναίκες. Η Βάσια και η Τέτα είχαν την ιδέα να το στήσουν και η σεφ Έλενα Μπαρμπέα υλοποιεί στην κουζίνα με αγάπη συνταγές με άρωμα ελληνικό. Τα νέα είναι νόστιμα. Τα καινούργια πιάτα έχουν σουξέ. Κολοκυθοκορφάδες γεμιστοί με ρύζι που συνοδεύονται με γιαούρτι (€6,5), μπουκιά και συχώριο! Κροκέτες αθερίνας (€6) που θα κάνουν τέλεια παρέα με το ούζο. Η άφταστη μαγείρισσα εμπνέεται από τη μανιάτικη καταγωγή της και προσφέρει τη δική της εκδοχή στο πιάτο «τραβηχτή» (€7,5). Πρόκειται για ζυμάρι αφράτο που ανοίγεται με το χέρι σε λεπτά φύλλα πριν μπει στο τηγάνι. Εδώ, σερβίρεται με χοιρινές μπουκιές, μαγειρεμένες με πιπεριές, και δροσίζεται με γιαούρτι – μια διαφορετική και πιο ανάλαφρη εκδοχή του γιαουρτλού. Για πιο πληθωρική γεύση, θα αναζητήσεις την τηγανίτα με μοσχαράκι κανέλας σε τέσσερις στρώσεις και «καπέλο» ξερή μυζήθρα (€8). Χώρος όμορφος, καλή διάθεση, κέφι και τιμές που δεν φοβίζουν. ☛ Ηλιόγευστον, Παπαφλέσσα 18, Γαλάτσι, 210 2910822.
  • Ελληνο-ιταλικές ανταλλαγές. Ελλάς - Ιταλία αρμονία! Πού; Στο Il Tramonto. Ο νέος σεφ Αλέξανδρος Χούσος μαγειρεύει πιάτα με ιταλική καταγωγή. Κάθε Τετάρτη οι βραδιές βαφτίζονται «Vino Divino» και το μενού 4 πιάτων παντρεύεται με κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα. ☛ Astir Palace Resort, ξενοδ. Arion, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8902000.
  • Στον κήπο με τις εκπλήξεις. Καλοκαιρινές βραδιές μέσα στο πράσινο υπόσχεται για το φετινό καλοκαίρι το Fuga, το εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής. Με καλοκαιρινή διάθεση, χωρίς τυπικότητες, το εστιατόριο γίνεται Fuga Secret Garden, δίνοντας ευκαιρία όχι μόνο για φαγητό αλλά και για καφέ, ποτό, ακόμα και για πικνίκ. Νέος σεφ του εστιατορίου είναι ο Γιώργος Βενιέρης, ο οποίος ετοίμασε ένα μενού που αξιοποιεί πρώτες ύλες μικρών παραγωγών από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει «παιχνιδιάρικο, διαδραστικό, globe-trekking». Σε αυτό το ταξίδι, λοιπόν, μπορείς να βρεις sliders (mini-burger με τυρί Νάξου), broken cheese pie με σύγκλινο και φέτα, salumi με αλμυρούς λουκουμάδες από ζύμη πίτσας, ριζότο μιλανέζ με σαφράν και ζωμό μοσχαριού γάλακτος, ριγκατόνι αματριτσιάνα με πανσέτα, ντομάτα και κρέμα πεκορίνο. Βεβαίως, υπάρχει μια πλούσια γκάμα από πρωτότυπα κοκτέιλ και χυμούς. ☛ Fuga Secret Garden στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, Κόκκαλη 1, 210 7242979.
  • Καλό φαγητό δίπλα στο κύμα. Στο Εν Πλω στη Βουλιαγμένη ο σεφ Κώστας Ζέππος, με καταγωγή από τη Σάμο, επιμένει στις καλές φρέσκιες πρώτες ύλες και μαγειρεύει με αγάπη. Για αρχή μου άρεσε το λαδοτύρι στο σαγανάκι (€6,5) με ωραία μαρμελάδα σύκου και η καλοφτιαγμένη μελιτζανοσαλάτα με καρύδια (€5) που είχε διακριτικό κάπνισμα. Εξαιρετικά ήταν τα αχνιστά μύδια (€8), αρωματισμένα με ζαφορά. Το χταπόδι στη σχάρα, ψημένο με οξύμελι (€11), δεν έβγαζε τη γευστική ένταση που υποσχόταν. Ο τηγανητός γαύρος με αρωματικό πασπάλι (€7) τρώγεται απνευστί. Στο μενού υπάρχουν προτάσεις με παραδοσιακά ζυμαρικά και ένα ριζότο γαρίδας αλλά και τέσσερα πιάτα που καλύπτουν τις ανάγκες των κρεατολάγνων. Το φεγγάρι καθρεφτίζεται στη θάλασσα και το σκηνικό καλύπτει τους ρομαντικούς. Εδώ, στο Εν Πλω, μπορείς να χαλαρώσεις από το πρωί με καφέ, κουβεντούλα και περιποίηση από το ευγενικό προσωπικό.
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

Εν Πλω, Λ. Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770-2.

  • Πήγαμε στη Stoffa! Μια Στόφα με ιστορία. Άλλωστε η στόφα –κουζίνα για μαγείρεμα με ξύλο– έχει παράδοση πολλών χρόνων και η ονομασία ταίριαξε με τον χώρο, που παλαιότερα στέγαζε οικογενειακή ταβέρνα και αργότερα το μεζεδοπωλείο Το Μπέρδεμα. Εδώ, το μενού είναι απλό, καθημερινό. Υπάρχει χαρούμενη διάθεση που εκφράζεται και στα πρόσωπα των θαμώνων, που είναι κυρίως νέοι. Μοιράζονται μία από τις πίτσες του μενού. Δοκίμασα την κλασική πίτσα μαργαρίτα (€9) με σάλτσα ντομάτας σε ιδανική αναλογία, μοτσαρέλα και βασιλικό. Ωραία, λεπτή, τραγανή η ζύμη, σε καλή ισορροπία με τα υλικά, τρώγεται ευχάριστα. Από τα ορεκτικά, η αλμυρή τούρτα (€6) είναι μία σύγχρονη εκδοχή του γνωστού ντάκου, που εδώ τρίβεται και ζυμώνεται με ελαιόλαδο κι επάνω του παίρνουν θέση μια ανάλαφρη μους από ελληνικά τυριά και μια ενδιαφέρουσα μαρμελάδα ντομάτας που γλυκίζει αρκετά και δεν κοντράρει με το αλμυρό των τυριών. Η μοσχαρίσια ταλιάτα (€16) ήρθε ωραία ψημένη και συνοδευόταν από τραγανά φύλλα ρόκας, ραντισμένα με λάδι τρούφας. Το μπανόφι με παγωτό (€6,5) είναι ωραίο για να κλείσεις γλυκά τη βραδιά.
Βγές έξω επιτελους! Facebook Twitter

☛ Stoffa, Βασ. Αμαλίας 20, Κηφισιά, 210 8013853.

  • Μη φοβάσαι τα ροζέ κρασιά. Τα ροζέ κρασιά είναι εδώ όλο αρώματα, χρώματα και δροσερές γεύσεις. Το Drink Pink 2013 προτείνει 12 ελληνικά ροζέ κρασιά που αξίζει να αφεθείς στη δίνη τους: Αβαντίς Ροζέ, Ακακίες – Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Άκρες – Κτήμα Σκούρα, Από Δυο Χωριά – Οινοποιείο Καραμήτρου, Δρυόπη Ροζέ, ΕΑΝ – Κτήμα Σιγάλα, Kanenas Ροζέ – Tsantali, Μέγα Σπήλαιο Ροζέ, Μικρός Βοριάς – Οινοφόρος, Ορεινός Ήλιος – Σεμέλη, Ροζέ Κτήμα Χατζημιχάλη, Σημείο Στίξης Ροζέ – Boutari. Εως τις 14 Ιουλίου τα wine bars και wine restaurants της Αθήνας Bottega, Cucina Povera, Heteroclito, Fabrica de Vino, Mama Roux και Osterman θα φιλοξενούν τα 12 ροζέ κρασιά της Pink Team που είναι σε προσφορά three for two: για κάθε δύο φιάλες της ίδιας ετικέτας που θα πληρώνετε, θα παίρνετε την τρίτη δωρεάν – για επιτόπου κατανάλωση ή για το σπίτι! Το ίδιο θα ισχύει και για την κατανάλωση σε ποτήρι: στα δύο ίδια κρασιά, το τρίτο δωρεάν.
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Radio Lifo / «Πειράζει να βάλουμε αβοκάντο στη χωριάτικη;»

Μπορούμε να μιλάμε για ελληνικότητα στην κουζίνα χωρίς να γινόμαστε φολκλόρ; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συζητά με τον πολυταξιδεμένο μάγειρα Γιώργο Βενιέρη που, μεταξύ άλλων, ερευνά την κουζίνα των «πειρατών του Αιγαίου» και εμπνέεται από το fusion.
THE LIFO TEAM
«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ