24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Eν όψει της εορταστικής εξαντλητικής κρεατοκατάνυξης, μπορείς να απαρνηθείς τις χαρές που σου δίνουν τα παϊδάκια και οι σπαλομπριζόλες και να εντρυφήσεις στις νοστιμιές που βγάζει η θάλασσα. Φωτο: Freddie F./LIFO
1

Αυτή την περίοδο έχεις αρκετούς λόγους να αναζητήσεις μια παραδοσιακή ψαροταβέρνα ή ένα ουζερί.

Πρώτον, τις μέρες πριν από το Πάσχα, και εν όψει της εορταστικής εξαντλητικής κρεατοκατάνυξης, μπορείς να απαρνηθείς τις χαρές που σου δίνουν τα παϊδάκια και οι σπαλομπριζόλες και να εντρυφήσεις στις νοστιμιές που βγάζει η θάλασσα.


Δεύτερον, η άνοιξη φέρνει το καλοκαίρι και το καλοκαίρι φέρνει εξορμήσεις σε μέρη παρά θίν' αλός. Χρειάζεσαι, λοιπόν, λίγη γευστική προπόνηση σε όσα σε περιμένουν στα νησάκια που θα κάνεις τις διακοπές σου.

Πριν από αυτό όμως, Αθήνα και Πειραιάς έχουν να σου προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για να ευφρανθείς με τον παραδοσιακό, θαλασσινό τρόπο.

H άνοιξη φέρνει το καλοκαίρι και το καλοκαίρι φέρνει εξορμήσεις σε μέρη παρά θίν' αλός. Χρειάζεσαι, λοιπόν, λίγη γευστική προπόνηση σε όσα σε περιμένουν στα νησάκια που θα κάνεις τις διακοπές σου.


Στο Καπηλειό του Ζάχου διατηρείται η παραδοσιακή αύρα με τα παλιά βαρέλια και τα τραπέζια καφενείου. Ζεστή, οικεία και συντροφική ατμόσφαιρα.

Η κουζίνα του είναι απλή και ειλικρινής, με πρωταγωνίστριες έξι γυναίκες που μαγειρεύουν νόστιμο σπιτικό φαγητό και το σερβίρουν στα τραπέζια.


Κάτω από τα κρασοβάρελα θα παρελάσουν πιάτα με θαλασσινούς μεζέδες, όπως καλαμαράκι γόνος, σαρδέλες ψητές αλλά και ωραιότατα φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα με κρεμμυδάκι, φάβα και φρεσκοτηγανισμένες χρυσαφιές πατάτες.

Γεύσεις απλές και ξεκάθαρες, πρώτης τάξεως μεζέδες για να συνοδεύσεις το κρασί ή το ούζο σου, να τσουγκρίσεις το ποτήρι και να μοιραστείς μπουκιές χαράς και αγαλλίασης.

Καπηλειό του Ζάχου, Κομοτηνής 37, Καμίνια, 210 4813325

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Καθόλου τυχαίο που τα τραπέζια του Τριαντάφυλλου είναι πάντα γεμάτα φανατικούς θαμώνες. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Ο Τριαντάφυλλος στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου, σε μια στοά στην οδό Λέκκα, επιμένει να σερβίρει φαγητό αληθινό. Καθόλου τυχαίο που τα τραπέζια του είναι πάντα γεμάτα φανατικούς θαμώνες.

Τα πάθος για την καλή πρώτη ύλη χαρακτηρίζει τον ιδιοκτήτη, που χαίρεται τα πιάτα που σερβίρει να μοσχοβολούν φρεσκάδα. Θα τιμήσεις την τραγανή αθερίνα από το τηγάνι που τρώγεται σαν στραγάλι, την ψητή σαρδελίτσα που βγαίνει ωραία ψημένη από τα κάρβουνα και τις ζουμερές, όλο γλύκα, κουτσομούρες.

Τριαντάφυλλος, Λέκκα 22, Σύνταγμα, 210 3227298

Η απέριττη ταβέρνα του Ηλία στον Πειραιά διατηρεί εδώ και χρόνια μια σταθερή ποιότητα. Φαγητό χωρίς φιοριτούρες, με φρεσκάδα που μιλάει στην ψυχή. Το πιρούνι καρφώνει τις ζουμερές τηγανητές γαρίδες, υψώνεις το ποτήρι με το ούζο και χαίρεσαι τη ζωή.

Στο τραπέζι παίρνουν θέση καλοφτιαγμένη φάβα με κοκκινοπίπερο, καλαμάρι σχάρας ζουμερό και καραβίδες ψητές να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.

Ηλίας, λεωφ. Χατζηκυριάκου 104, Πειραιάς, 210 4511261

Κλασική αξία είναι το ψητό χταπόδι που σερβίρει η Στοά στην οδό Θεμιστοκλέους. Μαγαζί με αύρα άλλης εποχής, που σερβίρει μεζέδες απλούς και νόστιμους. Ουζάκι, ψαράκι και καλή παρέα, αυτή είναι η αθάνατη συνταγή.

Λακέρδα χειροποίητη, ζεστά χόρτα εποχής με ελαιόλαδο και μοσχοβολιστό λεμόνι, καλαμαράκια τηγανητά, νοστιμότατος μπακαλιάρος με ελαφριά σκορδαλιά και μύδια αχνιστά.

Ουζερί-καφενές Η στοά, Θεμιστοκλέους 11 (εντός στοάς), 210 3825961

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Μυδοπίλαφο στην Ψιψίνα.

Στη Ψιψίνα σε κερδίζουν οι ψαρομεζέδες, και μάλιστα σε εξαιρετική μορφή, είτε βγαίνουν από τη σχάρα, το τηγάνι, την κατσαρόλα ή τον φούρνο.

Στην όμορφη σάλα της, που παραπέμπει σε σπιτική αστική τραπεζαρία με ξύλινα έπιπλα της δεκαετίας του '50, θα γευτείς χειροποίητα ντολμαδάκια γιαλαντζί, ολόφρεσκες φιλεταρισμένες ψητές σαρδέλες, φρέσκο καλαμάρι περασμένο ελάχιστα από το τηγάνι, και κριθαρότο με γαρίδες.

Ψιψίνα, Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, 210 9819072

Με εμπειρία πάνω από 25 χρόνια, ο Θανάσης στις Τζιτζιφιές, διαλέγει ό,τι πιο φρέσκο βγάζει η θάλασσα από τοπικούς ψαράδες.

Σε ένα περιβάλλον φιλικό θα δοκιμάσεις θαλασσινούς μεζέδες μαστόρικα ψημένους, από φρέσκια σαρδέλα ψημένη στα κάρβουνα και ωραίο ζουμερό καλαμάρι ψητό μέχρι χταποδάκι σαλάτα. Θα τιμήσεις τον κλασικό γαλέο με σκορδαλιά, τα αχνιστά μύδια και τις γαρίδες σαγανάκι.

Ο Θανάσης, Πεισιστράτου 4, Τζιτζιφιές, Καλλιθέα, 210 9429317

Την όμορφη θέα στον Σαρωνικό και στα πλοία που μπαίνουν στο λιμάνι του Πειραιά θα χαρείς στο φροντισμένο οικογενειακό ψαρομάγαζο.

Το αγκυροβόλι του Σωτήρη που σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Νόστιμες ψητές σαρδέλες, ταραμοσαλάτα χειροποίητη, τηγανητά καλαμαράκια και σκαθάρια ψητά.

Το αγκυροβόλι του Σωτήρη, Ακτή Θεμιστοκλέους 324, Πειραιάς, 210 4511231

Ολόφρεσκα κυδώνια και γυαλιστερές που μοσχοβολούν θάλασσα, αθερίνα τραγανή, χταποδάκι ψητό, τηγανητή καραβιδόψιχα με σπιτική μαγιονέζα, συγκλονιστικές ουρές πεσκανδρίτσας στη σχάρα και τηγανητό φρέσκο καλαμάρι.

Αυτούς και άλλους καλοφτιαγμένους ψαρομεζέδες θα απολαύσεις στην ταβέρνα Παράμαλο που γνωρίζει καλά από φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Αυθεντική ψαροφαγία.

Παράμαλο, Πάρνηθος 13, Νέα Κηφισιά, 210 6205927

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Αχινοσαλάτα στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας.

Στην ψαροταβέρνα Ε/Γ Ταξιδεύοντας υπάρχει άποψη και η κουζίνα τιμάει ό,τι πιο φρέσκο βγάζει η ελληνική θάλασσα. Οι ασημένιες σαρδέλες ψήνονται μαστόρικα στα κάρβουνα και τρώγονται με το χέρι, το ίδιο και το άπαιχτο μαστιχωτό ψητό χταπόδι.

Τσουγκρίζεις τα ποτήρια με το ούζο και τσιμπάς τον καλοφτιαγμένο φιλεταρισμένο γαύρο. Δύσκολο να αντισταθείς στα αριστοτεχνικά τηγανισμένα μπαρμπουνάκια.

Ε/Γ Ταξιδεύοντας, Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 210 4324368

Για ψιλό ψαράκι και καλό τηγάνι θα πάτε σε μια ήσυχη γειτονιά του Ταύρου, στην ψαροταβέρνα του Μόσχου. Ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Κουζίνα σπιτική με φρέσκα, καλοτηγανισμένα, μικρά, ταπεινά ψάρια που βγαίνουν από το τηγάνι της κυρα-Βάγιας.

Τραγανή έρχεται η αθερίνα, ωραιότατη η κουτσομούρα και λαχταριστά τα φρέσκα τηγανητά μπακαλιαράκια. Από δίπλα ταιριάζουν τα σωστά βρασμένα χόρτα.

Μόσχος, λεωφ. Ειρήνης και Ελένης, Ταύρος, 210 3466355

Ο Πεζούλας στις Τζιτζιφιές είναι γνωστό στέκι, του οποίου η ιστορία κρατά από τις αρχές της δεκαετίας του '50. Στον μικρό, απλό χώρο του με αύρα άλλης εποχής θα δοκιμάσεις ό,τι φρέσκο βγάζει η θάλασσα.

Θα ξεκινήσεις με συγκλονιστική ψαρόσουπα και θα συνεχίσεις για τσιμπολόγημα με ταραμοσαλάτα, φάβα με καπνιστό χέλι, χταποδάκι, υπέροχα μύδια αχνιστά και μπαρμπουνάκια τηγανητά.

Πεζούλας, Πεισιστράτου 11, Τζιτζιφιές, 210 9422684

Σε έναν νησιώτικο χώρο με παραδοσιακή κατεύθυνση οι Βαρκούλες σερβίρουν ψαρομεζέδες που μοσχοβολούν φρεσκάδα. Για μερακλήδες είναι το καπνιστό σκουμπρί και η πολίτικη λακέρδα.

Θα δοκιμάσεις χταποδοκεφτέ, φρέσκο γαριδάκι τηγανητό και θα τιμήσεις το αχνιστό σαλάχι και τη νόστιμη τηγανητή πεσκανδρίτσα.

Βαρκούλες, Αλάιας 2, Ν. Ιωνία, 210 0358767

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Στον αυθεντικό χώρο του Ουζερί του Λάκη σε περιμένει μια πλούσια λίστα από ούζα και τσίπουρα που θα συνοδεύσεις με μια σειρά από μερακλίδικους μεζέδες.

Γαύρος μαρινάτος, σαρδελίτσα ψητή, σαλάχι αχνιστό με πικάντικες πινελιές, γαρίδες σαγανάκι με πλούσια σάλτσα και άπαιχτη τηγανητή κουτσομούρα.

Ουζερί του Λάκη, Ελπίδος 16, πλ. Βικτωρίας, 210 8213776

Το Υπερωκεάνιον είναι γνωστό πειραιώτικο στέκι με γοητευτικό περιβάλλον, νοσταλγική διακόσμηση και μια γωνιά που θυμίζει παλιό μπακάλικο. Μεζέδες μερακλίδικοι ταιριαστοί για ούζο, τσίπουρο και κρασί.

Το τηγάνι βγάζει τσιτσιριστά τα ψιλά ψαράκια, τα τηγανητά μύδια με το κουρκούτι συνοδεύει σάλτσα σκορδάτη και το τηγανητό χταπόδι είναι λιμπιστικός μεζές. Βάλτε πλώρη!

Υπερωκεάνιον, Μ. Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς, 210 4180030

Εδώ και 13 χρόνια η κουζίνα της ψαροταβέρνας Το Παραγάδι βγάζει φαγητό που εμπνέεται από τη θάλασσα. Στο φιλόξενο περιβάλλον θα πάρεις θέση για να συνοδεύσεις το τσιπουράκι σου με ψητό χταπόδι, μύδια αχνιστά, καλαμάρι ψητό, νοστιμότατη σαρδελίτσα αλλά και τηγανητή κουτσομούρα που ευωδιάζει θάλασσα.

Το Παραγάδι, Σαλαμίνος 66, Καλλιθέα, 210 9593402

Στη Λαγουδέρα με τη θαλασσινή ατμόσφαιρα θα πας για να γευτείς φρέσκα όστρακα που μοσχοβολούν θάλασσα, ψητό χταπόδι, λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο και φρέσκα ψαράκια.

Τσουγκρίζεις τα ποτήρια με το ούζο και αφήνεις το βλέμμα να ταξιδεύει στα πλοία που φεύγουν για Σαλαμίνα.

Λαγουδέρα, λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα, 210 4414154

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Η Λαγουδέρα στο Πέραμα. Φωτο: Κώστας Αγριγιάννης

Στο κέντρο του Πειραιά ένα φιλικό, μικρό ταβερνάκι, το Ρεφενέ, σερβίρει πιάτα της ελληνικής κουζίνας και μεζέδες που θα απολαύσεις παρέα με τους φίλους σου.

Για το ούζο και το τσίπουρο θα επιλέξεις χειροποίητη μελιτζανοσάλατα, μανιτάρια ψητά, φάβα παντρεμένη, μύδια σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας, καλαμαράκια τηγανητά αλλά και γαρίδες ψητές.

Ρεφενέ, Νοταρά 30, Πειραιά, 211 4100053

Τον παλιό χώρο που διατηρούσε εδώ και χρόνια ο Λευτέρης Χουλιάρας και σέρβιρε μεζέδες για τσίπουρο στους μαρμαράδες της Τήνου ανέλαβαν νέοι ιδιοκτήτες που συνεχίζουν την παράδοση.

Στο Τηνιακό λίγοι μεζέδες νηστίσιμοι, όπως γαύρος μαρινάτος, πατατοσαλάτα, ντάκος με ντομάτα, λάδι και ρίγανη, θα κρατήσουν συντροφιά στο καραφάκι με το τσίπουρο.

Το Τηνιακό, λεωφ. Αλεξάνδρας 50, Αθήνα. 210 8235659

Φιλόξενος χώρος, ευχάριστος για να πιεις το ουζάκι σου που θα συνοδεύσεις με νόστιμα μεζεδάκια είναι το Μεζεδοπωλείο 100.

Δοκιμάστε από κλασική φάβα με κρεμμύδι και κάππαρη, βελούδινη ταραμοσάλατα, φτιαγμένη με λευκό ταραμά, γαριδάκι συμιακό και χόρτα βραστά μέχρι τηγανητά μπαρμπουνάκια.

Μεζεδοπωλείο 100, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 100, Ηλιούπολη, 210 9945933

Μια ψαροταβέρνα με χαλαρό, κατάλευκο περιβάλλον που προσφέρει ψαροφαγία για κάθε όρεξη είναι η Αθερίνα. Τσιμπολογάς από λευκή ταραμοσαλάτα, γαύρο μαρινάτο, μύδια καπνιστά μέχρι σουπιά ψητή.

Από τα κάρβουνα βγαίνουν ψημένες και ζουμερές οι φιλεταρισμένες ασημένιες σαρδέλες που συνοδεύει ντομάτα ψιλοκομμένη και κρεμμύδι.

Αθερίνα, Χαρ. Τρικούπη 162, Ν. Ερυθραία, 210 6200089

24 ουζερί και μεζεδοπωλεία που αξίζει να τιμήσετε Facebook Twitter
Μια ψαροταβέρνα με χαλαρό, κατάλευκο περιβάλλον που προσφέρει ψαροφαγία για κάθε όρεξη είναι η Αθερίνα.

Με ιστορία πάνω από πενήντα χρόνια, ο Καπετάν Μιχάλης, το κλασικό αυτό στέκι της Φειδίου, διατηρεί αναλλοίωτη την παράδοσή του. Από τα τραπεζάκια του έχει παρελάσει πλήθος κόσμου, από φοιτητές μέχρι καλλιτέχνες, για καλό μεζέ και ούζο.

Σερβίρει φάβα, ρεβίθια, ταραμοσάλατα, ρεβιθοκεφτέδες αλλά και καλαμαράκια και μπακαλιάρο, μεζεδάκια που θα συντροφεύσουν την καλή παρέα.

Καπετάν Μιχάλης, Φειδίου 3, Αθήνα, 210 3820073

Μαρμάρινα τραπεζάκια, καρέκλες καφενείου και φωτογραφίες ασπρόμαυρες από ελληνικές ταινίες με τον Διονύση Παπαγιανόπουλο που ήταν φανατικός θαμώνας του συνθέτουν τη διακόσμηση του τσιπουράδικου του Λόλου που έχει πάνω από μισό αιώνα παρουσία στο Κουκάκι.

Μυρωδιές από τα μεζεκλίκια σε τραβούν από τη μύτη και είναι δύσκολο να αντισταθείς στους καλομαγειρεμένους γίγαντες, στη νόστιμη φάβα, στον δυνατό μπακαλιάρο που συνοδεύεται από σκορδαλιά αλλά και στην τηγανητή κουτσομούρα που θα ταιριάξουν με το ούζο.

Τσιπουράδικο του Λόλου, Γ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, 210 9217266

Στην Τραπεζαρία θα πας το μεσημέρι για να γευτείς φαγητό αληθινό της ελληνικής κουζίνας, από μελωμένους γίγαντες στο φούρνο, ντολμαδάκια γιαλαντζί και καλαμαράκια μέχρι τις ταπεινές σαρδελίτσες.

Τραπεζαρία, Χαροκόπου 11, Καλλιθέα, 210 9516800

Το ουζερί Η Λέσβος στην καρδιά της Αθήνας είναι ένα στέκι κλασικό με ιστορία πολλών χρόνων.

Χώρος απλός, καφενείου, που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ούζων της Λέσβου τα οποία συνοδεύουν μεζέδες λαχταριστοί, από γαριδάκι τηγανητό και χταπόδι ψητό μέχρι κουτσομούρα.

Η Λέσβος, Εμμ. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, 210 3814525

 

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούν να μας ταΐσουν οι σεφ

Γεύση / «Αχ, τα φασολάκια»: Όσα ανυπομονούμε να μας ταΐσουν οι σεφ

Πήραμε τηλέφωνο τις αγαπημένες μας μαγείρισσες και τους μάγειρες της Αθήνας (και όχι μόνο), τους πετύχαμε στη λαϊκή, τους ρωτήσαμε τι βρήκαν ωραίο, τι ήταν μάπα και τι καλό θα μας μαγειρέψουν τους επόμενους μήνες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Μοsel: Γιατί βγαίνουν εκεί τα καλύτερα Riesling στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET «ταξιδεύει» τον Παναγιώτη Ορφανίδη σε μια από τις πιο αγαπημένες της οινοπαραγωγικές περιοχές, μοιράζεται ιστορίες από το τελευταίο της ταξίδι εκεί και εξηγεί με απλά λόγια τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Με το λούπινο από τις μοβ ισλανδικές πεδιάδες μέχρι τα χωράφια της Μεσσηνίας

Nothing Days / Το λούπινο που άλλαξε το τοπίο της Ισλανδίας και σχεδόν εξαφανίστηκε από τα χωράφια της Μεσσηνίας

Το όσπριο που οι Νοτιοαμερικανοί κάνουν vegan σεβίτσε και έθρεψε γενιές Ελλήνων έχει βγει πια από τη διατροφή μας. Οι πεδιάδες της Ισλανδίας γίνονται ένα απέραντο μοβ από αυτό, είναι η μόνη χώρα που το έχει σε αφθονία και δεν το τρώει.
M. HULOT
Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Γεύση / Η αναβίωση της Παλιάς Αγοράς της Ερμούπολης

Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης μετατράπηκε σε ένα «σκηνικό θεάτρου», όπου οι σημερινοί επαγγελματίες της αγοράς και της γαστρονομίας αναπαρήγαγαν την αγορά των προγόνων τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΚΑΝΙΑ
Τα παραδοσιακά παριανά γλυκά του Πάσχα

Γεύση / Τα πασχαλινά και τυρένια γλυκά της Πάρου

Τρεις Παριανές μπήκαν στην κουζίνα και μας ετοίμασαν παραδοσιακά γλυκά με μυζήθρα που κρατούν ακόμα τα σκήπτρα στα τραπέζια του νησιού, μας έδωσαν τις συνταγές για τα ραφιόλια, τα μελιτίνια και μια γλυκιά μυζηθρόπιτα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ