1.

Το T-shirt Collectiva Noir

Μαίρη Ρετσίνα: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς...»

 

Νομίζω ότι έχω φτάσει σε τέτοιο βαθμό εξάρτησης από αυτό το T-shirt, αλλά και από όλα τα ρούχα αυτού του ελληνικού brand, που θα χρειαστεί κάποιος να τα βγάλει με εγχείρηση από πάνω μου.


2.

Το lip balm της Jowae

Μαίρη Ρετσίνα: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς...»

 

Το έχω κάθε μέρα μαζί μου, δεν αφήνει ασπράδια, δεν βασανίζομαι πλέον από σκασμένα χείλη και ξεφλουδίσματα, έχει υπέροχη υφή, θρέφει, προστατεύει τα χείλη, διαθέτει έλαια καμέλιας και διακριτικό άρωμα.

 

3.

H ταξιδιωτική αποσκευή Eastpak Andy Warhol

Μαίρη Ρετσίνα: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς...»

 

Η αποσκευή με μοτίβο ντοματοσουπέ του Andy Warhol, που της έμελλε να κουβαλάει για πάντα ισλανδικό χώμα και λάσπη, βροχή, αέρα, μουτζούρες αυτοκινήτου, γκριζάδες από χαλίκια και λεκέ από κέτσαπ χοτ-ντογκ κάποιου τυχαίου βενζινάδικου στη μέση του πουθενά. Η μοίρα της είναι να μην πλυθεί ποτέ στον αιώνα τον άπαντα, αφού αποτελεί το καλύτερο σουβενίρ που θα μπορούσα να έχω από αυτό το ταξίδι.


4.

To βινύλιο του Τζον Λένον «Double Fantasy»

Μαίρη Ρετσίνα: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς...»

 

Αν μπορούσα να κουβαλάω αυτό το βυνίλιο παντού μαζί μου, θα το έκανα. Γρεζάρει όσο πρέπει από τη χρήση και συνοδεύει όλα τα πρωινά Κυριακής στο σπίτι. Μιλάει για την επιστροφή στις ρίζες του βαθύτερου εαυτού μας, που μένει παρών στη στιγμή, χωρίς να κυνηγάει τα εφήμερα, αλλά τα ουσιαστικά.


5.

Live From New York: The complete, uncensored history of Saturday Night Live as told by its stars, writers and guests

Μαίρη Ρετσίνα: «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς...»

 

Έχω εμμονή με το SNL και μετά το τέλος κάθε επεισοδίου φαντασιώνομαι πώς θα ήταν η ζωή αν έκανα παρέα με τους Μπελούσι, Φέρελ, Γουίγκ, Σάμπεργκ, Μπέιερς και τα λοιπά μέλη του καστ. Ακούγεται θλιβερό, αλλά εγώ τα έχω βρει με τον εαυτό μου. Το βιβλίο είναι δώρο γενεθλίων από τον κολλητό μου, το οποίο θεωρώ ότι είναι μια «εξαγορά», αφού τον τοποθέτησε στην πρώτη θέση της πυραμίδας των φίλων μου.