H Rihanna γίνεται ξανά εξώφυλλο στη Vogue

H Rihanna γίνεται ξανά εξώφυλλο στη Vogue Facebook Twitter
0

 

Η αμερικάνικη Vogue φιλοξενεί αυτόν το μήνα στο εξώφυλλο της και στις σελίδες την Rihanna με ένα μεγάλο άρθρο της Abby Aguirre. Η συντάκτρια την συνάντησε τον Φεβρουάριο, 10 ημέρες αφότου είχε κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ, ‘Anti. Το Anti είναι ο πρώτος της δίσκος μετά το Unapologetic του 2012. Η Rihanna είναι αθεράπευτα  εργασιομανής όπως αποκαλύπτει στην συνέντευξη. Το διάλειμμα της για την προετοιμασία του δεύτερου άλμπουμ της κράτησε μόνο μια βδομάδα. Κι ας άργησε να το κυκλοφορήσει 4 χρόνια. 

Αυτή την στιγμή ετοιμάζεται για την τεράστια παγκόσμια περιοδεία της κατά την διάρκεια της οποίας θα δώσει 63 συναυλίες σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Μαζί της θα έχει τον Big Sean και τον Weeknd στην Ευρώπη, καθώς και το Travis Scott με τον οποίο βγαίνει αρκετά συχνά τελευταία. Παρά τις φήμες που τους θέλουν ζευγάρι, η ίδια δηλώνει ότι είναι μόνη της επειδή δεν έχει χρόνο για σχέσεις. «Το πρόγραμμα μου είναι τρελό αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα είναι μια πρόκληση να προσπαθήσω να επιδιώξω μια σχέση...αλλά έχω ελπίδες. Επίσης δεν γυμνάζομαι όσο θα ήθελα αλλά η γυμνάστρια μου δεν σηκώνει πολλά και με κάνει να το πληρώσω κάθε φορά».  Έχει τόσο βαρύ πρόγραμμα που δεν θα προλάβει καν να προετοιμαστεί για την περιοδεία. «Θα έχω μόνο 4 μέρες για πρόβα για την περιοδεία συνολικά που με έχει φρικάρει».

H Rihanna γίνεται ξανά εξώφυλλο στη Vogue Facebook Twitter
H Rihanna γίνεται ξανά εξώφυλλο στη Vogue Facebook Twitter

Παράλληλα, θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας του Luke Besson που έχει τίτλο Valérian and the City of aThousand Planets και είναι μια μεταφορά του διάσημου Γαλλικού κόμικ. Ο Bresson δεν έχει αποκαλύψει τι ρόλο θα παίζει, μόνο πώς θα αλλάζει μορφή κάθε 15 δευτερόλεπτα. Ακούγεται σαν ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος για την RiRi που είναι μια χαμαιλέοντας σύμφωνα με την μαμά της. «Από μικρή ήθελε να αλλάζει συνέχεια». 

Με το Anti κατάφερε να γίνει η πρώτη μουσικός στην ιστορία που έφτασε στα 100 εκατομμύρια downloads online. Παρόλα αυτά ακόμη ο δίσκος δεν φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά. Και όχι μόνο αυτό! Με μια ξαφνική και κάπως ανταγωνιστική κίνηση όπως θεωρήθηκε από πολλούς, η Beyonce κυκλοφόρησε το νέο της πολιτικό βίντεο για το κομμάτι ‘Formation’ μια μέρα πριν την κυκλοφορία του δίσκου της RiRiστο Tidal σαν να το έκανε επίτηδες. H ίδια το αρνείται, τα θεωρεί όλα κακεντρέχειες των social media.

H Rihanna γίνεται ξανά εξώφυλλο στη Vogue Facebook Twitter
H Rihanna γίνεται ξανά εξώφυλλο στη Vogue Facebook Twitter

«Κάθε φορά ενθουσιάζονται όταν τρέφονται με κάτι που είναι αρνητικό. Κάτι που είναι ανταγωνιστικό. Κάτι, που είναι, ξέρεις, μια αντιπαλότητα. Απλά δεν ξυπνάω με αυτό το πράγμα στο μυαλό μου. Επειδή μπορώ να είμαι μόνο ο εαυτός μου. Και κανείς άλλος δεν θα μπορέσει να το πετύχει αυτό».

Στο κομμάτι ‘Consideration’, τραγουδάει γεμάτη αυτοπεποίθηση “I got to do things my own way, darling.” και δίνει το στίγμα ότι δεν μοιάζει με καμία άλλη ποπ ντίβα που κυκλοφορεί. Και πράγματι στο νέο της άλμπουμ κάνει μια μεγάλη στροφή από ότι την έχουμε συνηθίσει. Είναι πιο πολύ μελωδικό, trip-hop και soul. Και δεν λείπουν τα χιτ όπως η πετυχημένη συνεργασία της με τον Drake τον οποίο θαυμάζει στο ‘Work’.

Εκτός από αυτό έχει αποδείξει με την πάροδο του χρόνου ότι είναι και μια έξυπνη επιχειρηματίας και ήδη χτίζει την αυτοκρατορία της. Έχει ήδη αγοράσει μετοχές στο Tidal του Jay-Z επειδή μυρίστηκε τις δραματικές αλλαγές στην μουσική βιομηχανία «Το streaming είναι αυτό που μετράει τώρα», αναφέρει. Έχει υπογράψει μια συμφωνία με την Samsung και έχει πλέον την δικιά της δισκογραφική. Και φυσικά ασχολείται με την μόδα με την δική της σειρά ρούχων που έχει σχεδιάσει για την Puma και έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων της εταιρείας. Για τα ρούχα επηρεάστηκε από την μόδα του δρόμου της Ιαπωνίας. Ακόμη και εκεί είναι ένα βήμα μπροστά αφού τα περισσότερα σχέδια της ρούχα που παρουσιάζει είναι unisex.

H Rihanna γίνεται ξανά εξώφυλλο στη Vogue Facebook Twitter
H Rihanna γίνεται ξανά εξώφυλλο στη Vogue Facebook Twitter

«Πάντοτε ήθελα να κάνω ότι έκαναν τα αδέρφια μου. Πάντοτε ήθελα να παίζω τα παιχνίδια που έπαιζαν, να φέρομαι σκληρά, να φοράω παντελόνια και να βγαίνω έξω. Οι γυναίκες αισθάνονται δυνατές όταν μπορούν να κάνουν τα πράγματα που που υποτίθεται είναι μόνο για άντρες. Σπας έτσι τα όρια, είναι απελευθερωτικό και σου δίνει δύναμη, όταν νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις το ίδιο».  Ποιος θα το περίμενε πως το μέλλον θα ήταν τόσο λαμπερό για μια απλή κοπέλα από την Καραϊβική που μόλις έκλεισε τα 28 της και ακόμη της αρέσει να γυρνάει στον τόπο της με τις  κολλητές της «για να χορέψουμε, να πιούμε, να καπνίσουμε και να φλερτάρουμε», όπως λέει.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελληνικό design: Υπάρχει και αυτή είναι η ιστορία του

Μόδα & Στυλ / Η ιδέα της Ελλάδας στη μόδα: ένα στοίχημα που επιτέλους αποδίδει

Πώς μια χούφτα brands και fashion insiders πήραν την απόφαση να χτίσουν πάνω στα αχαρτογράφητα νερά της «ελληνικότητας» και να μιλήσουν με όρους σύγχρονου design και marketing γι’ αυτό που θα μπορούσε να είναι το ελληνικό προϊόν στη διεθνή μόδα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Παρίσι, ανδρικές συλλογές, Άνοιξη/Καλοκαίρι 2026: Σορτς και see through 

Μόδα & Στυλ / Πιτζάμες, διαφάνειες, κοντά σορτς: Το Παρίσι δείχνει τον δρόμο για τον άνδρα του 2026

Πέντε σχεδιαστές με διαφορετική ματιά για τον νέο άντρα σχεδίασαν τη φιγούρα του για το ερχόμενο καλοκαίρι με παστέλ αλλά και έντονους τόνους, με τολμηρές duffle bags και μια διάχυτη θηλυκότητα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ποιος πιστεύει στον Jonathan Anderson;

Μόδα & Στυλ / Ποιος πιστεύει στον Jonathan Anderson;

H πρώτη επαφή του Jonathan Anderson −χαρισματικού ανανεωτή της Loewe και εν δυνάμει σωτήρα του Dior− με την premiere league της μόδας έγινε την Πέμπτη, και χαρακτηρίστηκε από τους πάντες ως «ιστορική», ως αρχή ενός νέου ελπιδοφόρου κεφαλαίου στην παγκόσμια μόδα. Είναι όντως έτσι; 
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Demna Gvasalia: Μια έκθεση για τον σχεδιαστή που έφερε τα πάνω κάτω στον οίκο Balenciaga

Μόδα & Στυλ / Demna Gvasalia: Μια έκθεση για τον σχεδιαστή που έφερε τα πάνω κάτω στον οίκο Balenciaga

Με το γνωστό περιπαικτικό του χιούμορ, ο Demna (Gvasalia) αποχαιρετά τον κόσμο που δημιούργησε για τον οίκο Balenciaga, παραδίδοντας στην ιστορία της μόδας μια έκθεση-αρχείο με τις πιο χαρακτηριστικές και διχαστικές δημιουργίες του.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η νοσταλγία του καλοκαιριού

Μόδα & Στυλ / Jacquemus: Ο μοντερνιστής με καρδιά μικρού παιδιού, έφερε τη μόδα του στην Ελλάδα

Με το ολοκαίνουριο κατάστημά του στο Nammos Beach της Μυκόνου, τον χαιρετίζουμε, αναγνωρίζοντάς τον ως βασιλιά της καλοκαιρινής ανεμελιάς σε κάθε σικ προορισμό στη Μεσόγειο.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Το ήθος της χειρονομίας

Μόδα & Στυλ / Η νέα καμπάνια της Bottega Veneta και το ήθος της χειρονομίας

Καλλιτέχνες και τεχνίτες μπλέκουν τα χέρια τους για χάρη του οίκου, δημιουργώντας ένα εγχειρίδιο χειρονομιών γεμάτο εσωτερικότητα, χορογραφημένο από τη Λενιώ Κακλέα, που μιλά στη LiFO από το Παρίσι.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
ΕΠΕΞ Σοφία Κοκοσαλάκη: Η Κρήτη μέσα της (or Greek Drama)

Μόδα & Στυλ / Η Σοφία Κοκοσαλάκη που πορεύτηκε χωρίς logos, εντυπωσιασμούς και εύκολο marketing

Το ανεξάρτητο κορίτσι της μόδας από την Κρήτη, που δημιούργησε το δικό της Grecian chic στυλ, με αναφορές στην ελληνική ιστορία, τη λαϊκή παράδοση και τον μινωικό πολιτισμό, άφησε πίσω της μια διαχρονική κληρονομιά που αξίζει να γιορτάζεται.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
H Soraya Oronti φαίνεται να έχει μια κάποια εμμονή με τα αμάξια

Μόδα & Στυλ / H Soraya Oronti φαίνεται να έχει μια κάποια εμμονή με τα αμάξια

Η Soraya Oronti είναι μια σχεδιάστρια 25 ετών που κατάγεται από τη Λεμεσό της Κύπρου. Μένει σε ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη, αλλά έχει αλλού το ατελιέ της. Εμπνέεται από την αισθητική και το ήθος των Iannis Xenakis, Hussein Chalayan και HR Giger. Σπούδασε στο Λονδίνο και ήταν από τους βασικούς διοργανωτές του pop-up φεστιβάλ εγχώριας μόδας και τέχνης SOLACE. Μέσα από τις σουέντ μαύρες μπότες πυγμαχίας φοράει νέον πρασινο-πορτοκαλί κάλτσες.
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΙΤΗ
75’ με τη Lysa Cooper

Μόδα & Στυλ / «Αν ζούσαν άνθρωποι σαν τον Basquiat, δεν θα υπήρχε όλη αυτή η μετριότητα»

Προσωπική φίλη του Jean-Michel Basquiat και θρυλική στυλίστρια, η Lysa Cooper, σε μια συνέντευξη-χείμαρρο στη LIFO, περιγράφει την εποχή όπου η τέχνη δεν κυνηγούσε νούμερα, αναγγέλλει την επικράτηση της ασημαντότητας, κατακεραυνώνει τον Τραμπ και παραδέχεται πως η ίδια απλώς ήταν εκεί «όταν συνέβαιναν όλα, στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή».
M. HULOT