Ελευθερία, τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Ελευθερία τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει; Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LifO
0

— Ελευθερία, πότε άρχισες να σχεδιάζεις;

Σχεδιάζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μάλιστα υπήρχαν και διαστήματα όταν ήμουν πολύ μικρή ηλικία που ζωγράφιζα κυρίως ρούχα.

— Πώς ξεκίνησε το Siel Athens;

Γύρω στο 2018-19, όταν έγινα δεκαεννιά, αποφάσισα να μάθω να ράβω για μένα και φίλες, έτσι, για πλάκα. Για λίγους μήνες στην αρχή έραβα ρούχα με βελόνα, στο χέρι. Κάποια στιγμή δημιούργησα έναν λογαριασμό στο Instagram με άλλο όνομα και είδα ότι τα ρούχα που έφτιαχνα είχαν απήχηση, οπότε επένδυσα σε ραπτομηχανή και εργαλεία και το πήρα πιο σοβαρά. Μετά από κανέναν χρόνο μετονομάστηκε σε Siel και από τότε ασχολούμαι με αυτό σχεδόν 24/7.

— Τι βρίσκει κανείς στις συλλογές σου;

Προς το παρόν, λιτές γραμμές από άποψη εφαρμογής των ρούχων, σίγουρα πολύ χρώμα και υφάσματα με διάφορες υφές. Η τελευταία μου συλλογή αποτελείται κυρίως από διαφανή και διχτυωτά κομμάτια.

— Πώς θα χαρακτήριζες την αισθητική σου;

Δυσκολεύομαι πολύ να προσδιορίσω την αισθητική. Θα έλεγα πως είναι ένας συνδυασμός πολλών στοιχείων, αλλά ειλικρινά νομίζω πως ακόμα δεν ξέρω πώς να το ονομάσω. Το αφήνω πάνω σας.

Δυσκολεύομαι πολύ να προσδιορίσω την αισθητική. Θα έλεγα πως είναι ένας συνδυασμός πολλών στοιχείων, αλλά ειλικρινά νομίζω πως ακόμα δεν ξέρω πώς να το ονομάσω.

— Τι ρόλο παίζουν η μόδα και η τέχνη στη ζωή σου;

Η τέχνη γενικότερα παίζει βασικό ρόλο στη ζωή μου. Στην οικογένειά μου ασχολούμαστε όλοι με διάφορες τέχνες και εγώ, εκτός από το ότι ασχολούμαι με τα ρούχα, σπουδάζω στην ΑΣΚΤ, ασχολούμαι με ζωγραφική και χαρακτική.

— Πάνω σε τι πρότζεκτ δουλεύεις αυτή την περίοδο;

Αυτό τον καιρό, ασχολούμαι με τις παραγγελίες στο site μου, πειραματίζομαι με πιο «αφαιρετικά» ρούχα και ψάχνω γενικά τρόπους να συνδυάσω περισσότερο την τέχνη με τις δημιουργίες μου. Επίσης, τον τελευταίο μήνα ανέλαβα τα ρούχα και το πρώτο μου νυφικό για ένα ζευγάρι φίλων μου.

Ελευθερία τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει; Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LifO

— Υπάρχει ένα item που δεν θα φύγει ποτέ από την ντουλάπα σου;

Ναι, το αγαπημένο μου μαύρο Levi’s τζιν. Το φοράω παντού και δεν θα το αντικαθιστούσα με τίποτα.

— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Η μπλούζα μου είναι στην πραγματικότητα κομμένο φόρεμα από τη φετινή καλοκαιρινή συλλογή του Siel, που θα κόστιζε 45 ευρώ, και την έχω συνδυάσει με ένα παλιό μαγιό από μέσα. Φοράω παντελόνι από thriftshop, που σίγουρα δεν κόστισε πάνω από 20 ευρώ, και παπούτσια Birkenstock (€100). Τα κοσμήματά μου είναι όλα από ελληνικά brands και δημιουργούς, τα περισσότερα δώρα.

— Πού πηγαίνεις τώρα;

Στο εργαστήρι μου στην Ακρόπολη, να συνεχίσω τη δουλειά για τις παραγγελίες μου. 

@eleftheriargyr

@siel.athens

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μόδα μπαίνει σε τροχιά κυκλικής οικονομίας

Good Business Directory Vol.4 / Η μόδα μπαίνει σε τροχιά κυκλικής οικονομίας

Η τάση των reusable ενδυμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών που ξεκίνησε από σχεδιαστές υψηλής ραπτικής γίνεται πλέον ευρωπαϊκός κανονισμός, υποχρέωση αλλά και αίτημα των καταναλωτών, που στρέφονται σε βιώσιμες επιλογές όσον αφορά τον τρόπο που ντύνονται και ψωνίζουν.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ