ADVERTORIAL

 

Όταν τα σχολικά χρόνια πλησιάζουν στο τέλος τους, το ερώτημα «εσύ τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» επανέρχεται σαν μια υπενθύμιση ότι το μέλλον, που μέχρι τώρα φαινόταν μακρινό, ζητά μια απάντηση που αφορά την επαγγελματική σου πορεία. Κι επειδή δεν μπορείς να είσαι σίγουρος/η για το τι θα συναντήσεις στο μέλλον, χρειάζεται στο παρόν να κάνεις την επιλογή που θα σε προετοιμάσει κατάλληλα για τις όποιες συνθήκες.

 

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Deree

 

Η ιδέα #Futureproof που προβάλλει στη νέα  του καμπάνια το Deree – The American College of Greece έρχεται να απαντήσει σε αυτή ακριβώς την ανάγκη. Εξάλλου, η μακρόχρονη ιστορία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος -που χρονολογείται από το 1875- γίνεται βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η δυνατότητα ευελιξίας, η αντοχή αλλά και η συστηματική υπέρβαση των δύσκολων συνθηκών όποιες κι αν είναι αυτές. Μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι και των τριών βαθμίδων (Pierce, Deree, Alba) μοιράζονται το όραμα και τις αξίες που αντιπροσωπεύει ενώ, οι γνώσεις και οι δεξιότητες τις οποίες προσφέρει στους μαθητές και αποφοίτους είναι αυτές που προετοιμάζουν κατάλληλα για κάθε μέλλον. Η #futureproof φιλοσοφία διέπει όχι μόνο τις Σχολές αλλά όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις του Deree.
 

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Deree

 

Ανάμεσα σε αυτές, και τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα Προγράμματα που αφορούν σύγχρονες θεματικές και οδηγούν σε πτυχίο με διπλή πιστοποίηση (NECHE, OU) Το πρόγραμμα Entrepreneurship σε στενή επαφή με τις σύγχρονες επιχειρηματικές τάσεις και τις παγκόσμιες εξελίξεις προετοιμάζει για το επιχειρείν σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταλλάσσεται. Στο International Tourism and Hospitality Management οι φοιτητές αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις για τον τομέα του Τουρισμού και προετοιμάζονται κατάλληλα για μια πετυχημένη καριέρα management. Το πρόγραμμα Communication απευθύνεται σε φοιτητές με διαφορετικά background καθώς προσφέρει ένα ευρύ περιεχόμενο γνώσεων ώστε να προσεγγίσουν την έννοια της επικοινωνίας σε βάθος. Το Biomedical Sciences πιο επίκαιρο από ποτέ, προσφέρει σύγχρονη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου που αποτελεί το θεμέλιο για μια καριέρα στον χώρο της Υγείας. Στο Information Technology η σύγχρονη εκπαίδευση οδηγεί με επιτυχία σε ένα επαγγελματικό μέλλον που αφορά την επιστήμη των υπολογιστών. Οι φοιτητές του Cinema Studies αποκτούν όχι μόνο θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση γύρω από την Τέχνη του Κινηματογράφου. Το Πρόγραμμα English προσφέρει υψηλή εκπαίδευση στην Αγγλική λογοτεχνία αλλά και τη Γλωσσολογία. Ο σύγχρονος χώρος του Graphic Design αναλύεται και διδάσκεται στο αντίστοιχο πρόγραμμα προετοιμάζοντας τους φοιτητές για μια σημαντική καριέρα στον χώρο της Επικοινωνίας.
 

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Deree

 

Κι επειδή στη σύγχρονη μέθοδο εκπαίδευσης που εφαρμόζει το Deree είναι αποδεκτό και κατανοητό να μην έχεις αποφασίσει ακόμα τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει, η επιλογή Undecided προσφέρει μαθήματα γενικής παιδείας σε ένα προσωρινό status, μέχρι να επιλέξεις τον Τομέα των σπουδών σου.
 

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Deree

 

Εξάλλου, εδώ το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν προσφέρει μόνο γνώση αλλά και soft skills. H καθοδήγηση από τους καθηγητές, τα ατομικά και ομαδικά projects, οι πολλές φοιτητικές δραστηριότητες –η οργάνωση σε clubs και συλλόγους– βοηθούν τους νέους να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και μαζί με αυτήν δεξιότητες που ίσως δεν πίστευαν ότι διαθέτουν. Αυτοπεποίθηση, ηγετικό πνεύμα, άνεση στην επιχειρηματολογία, στοιχεία που αποτελούν μέρος της εκπαιδευτικής εμπειρίας και αποτελούν βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή. Αυτοί οι φοιτητές είναι οι #futureproof νέοι που θα κατακτήσουν το μέλλον, όποιο κι αν είναι αυτό.