Αφιερώματα

ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ

ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ

H ακμή και η παρακμή της κραταιάς παροικίας των Ελλήνων στην Αίγυπτο.
30 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
H αιγυπτιοποίηση της Αλεξάνδρειας και το σκόρπισμα των Ελλήνων

Αρχαιολογία & Ιστορία / H αιγυπτιοποίηση της Αλεξάνδρειας και το σκόρπισμα των Ελλήνων

Ένα συναρπαστικό απόσπασμα από το εξαντλημένο βιβλίο του Philip Mansel, «Λεβάντε», που περιγράφει γλαφυρά το φυλλορόϊσμα της κοσμοπολίτικης Αλεξάνδρειας και την παρακμή της «αγαπημένης πολιτείας»
Γιατί επιστρέφουμε ξανά στο έργο του Στρατή Τσίρκα;

Βιβλίο / Γιατί επιστρέφουμε ξανά στο έργο του Στρατή Τσίρκα;

Μισό αιώνα περίπου από την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησαν οι «Ακυβέρνητες Πολιτείες», τα γραπτά ενός από τους σημαντικότερους πεζογράφους της μεταπολεμικής γενιάς που γεννήθηκε σαν σήμερα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ
Εύη Μαλλιαρού
Άννα Κοκκίνου: «Τελικά είμαι φτιαγμένη από υλικά του Καΐρου»

Οι Αθηναίοι / Άννα Κοκκίνου: «Τελικά είμαι φτιαγμένη από υλικά του Καΐρου»

Ηθοποιός, Σκηνοθέτις. Γεννήθηκε στη Σούμπρα του Καΐρου, ζει στην περιοχή της Μητρόπολης. Εξαιτίας του τελευταίου ρόλου της, έχει την τρομακτική επιθυμία να μαζεύει τα πιάτα από το τραπέζι μετά από κάθε δείπνο.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΙΟΣΚΟΥΡΙΔΗ
Μέρες νοσταλγίας

Συνεντεύξεις / Μέρες νοσταλγίας

Με 650 νοσταλγικές σελίδες και τίτλο "Μέρες Αλεξάνδρειας", ο Δημήτρης Στεφανάκης παρουσίασε ένα βιβλίο που κέρδισε αμέσως το κοινό: μέσα σε πέντε μέρες εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση, δίχως να έχει γραφεί μια λέξη, δίχως διαφημίσεις και τυμπανοκρουσίες. Ο ρυθμός των πωλήσεων μέχρι τώρα μας υποχρεώνει να κάνουμε την πρόβλεψη ότι θα είναι από τα πιο δημοφιλή βιβλία της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Ο συγγραφέας έχει πολλά και ετερόκλητα ενδιαφέροντα (τραγουδά βαρύ λαϊκό σε ρεμπετάδικα, έχει μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, μεταφράζει Μπέλοου και Απντάικ) και απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν το καινούργιο βιβλίο του.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ