Εμβληματικά σημεία της Αθήνας ντύθηκαν στα πράσινα για να μάθουμε περισσότερα για το λέμφωμα
H πλατεία Συντάγματος και το σιντριβάνι στην Ομόνοια ντύθηκαν στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

Εμβληματικά σημεία της Αθήνας ντύθηκαν στα πράσινα για να μάθουμε περισσότερα για το λέμφωμα

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και των συλλόγων ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και ΚΕΦΙ, υλοποίησε στις 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή αυτή την Παγκόσμια Ημέρα.

ADVERTORIAL

 

Τα λεμφώματα ανήκουν στους αιματολογικούς καρκίνους, όπως και οι λευχαιμίες, ωστόσο ο κόσμος δεν είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος ούτε για την έγκαιρη διάγνωσή τους ούτε για τον τρόπο αντιμετώπισης και την επιστημονική πρόοδο που έχει συντελεστεί. Γι’ αυτό, εδώ και δύο χρόνια κάθε φθινόπωρο πραγματοποιείται εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με «πρεσβευτή» το πράσινο, χρώμα της ελπίδας που δίνει στους ογκολογικούς ασθενείς η ενημέρωση.

 

Για τους ογκολογικούς ασθενείς η ελπίδα της θεραπείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γνώση και την ενημέρωση που συμβάλουν στην έγκαιρη διάγνωση και στην καλύτερη έκβαση της νόσου. Η εκστρατεία ενημέρωσης για τα λεμφώματα, δηλαδή τους όχι και τόσο γνωστούς καρκίνους, γίνεται κάθε φθινόπωρο την τελευταία διετία, ντύνοντας εμβληματικά σημεία της πρωτεύουσας με πράσινο φως. Έτσι και φέτος, η πλατεία Συντάγματος και το σιντριβάνι στην Ομόνοια ντύθηκαν στα πράσινα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα.

 

Με κεντρικό μήνυμα «Light It Green», η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences, με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και των συλλόγων ασθενών ΑγκαλιάΖΩ και ΚΕΦΙ, υλοποίησε στις 15 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή αυτή την Παγκόσμια Ημέρα. Οι δύο πλατείες, μέσα από ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, φωτίστηκαν συμβολικά με το πράσινο χρώμα, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για το λέμφωμα. Παράλληλα, λεωφορεία στο κέντρο της πόλης ντύθηκαν με τα εικαστικά της εκστρατείας για έναν μήνα, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, καθώς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η συχνότητα εμφάνισης των λεμφωμάτων βαίνει αυξανόμενη.

 

Για τους ογκολογικούς ασθενείς η ελπίδα της θεραπείας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γνώση και την ενημέρωση που συμβάλουν στην έγκαιρη διάγνωση και στην καλύτερη έκβαση της νόσου.

 

Τη σημαντική κοινωνική δράση που ρίχνει φως στα παραμελημένα χρόνια νοσήματα, τα οποία εδώ και δεκαεννέα μήνες μένουν στη σκιά της πανδημίας, τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων Βασίλειος Κορομάντζος. Ο γενικός διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδος & Κύπρου Σάββας Χαραλαμπίδης επισήμανε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά η Gilead ανάβει το πράσινο φως στη γνώση και την ευαισθητοποίηση για τους αιματολογικούς καρκίνους. «Η επιστήμη έχει κάνει σημαντικά βήματα μέσα από καινοτόμες θεραπείες που βοηθούν στην αντιμετώπιση πληθώρας ανίατων και δύσκολων ασθενειών, αναστέλλοντας την εξέλιξή τους. Γι’ αυτό η έγκαιρη διάγνωση του σωστού τύπου λεμφώματος και η χρήση εξελιγμένων θεραπειών μπορούν να καταστούν σωτήριες, θεραπεύοντας πλήρως την ασθένεια ή ελέγχοντας επαρκώς τη νόσο».

 

Εμβληματικά σημεία της Αθήνας ντύθηκαν στα πράσινα για να μάθουμε περισσότερα για το λέμφωμα
Μπάμπης Τζανάκης, Διευθυντής Εξωτερικών Υποθέσεων Gilead Sciences Ελλάδος & Κύπρου - Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων - Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδος & Κύπρου

 

Από τη μεριά των ασθενών και των οικογενειών τους που βιώνουν την περιπέτεια του καρκίνου, η Καίτη Αποστολίδου, πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ, πρόσθεσε ότι: «Το λέμφωμα, παρά το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στους συχνούς καρκίνους στην Ευρώπη, με περίπου 900.000 νέα περιστατικά το 2020, παραμένει από τους λιγότερο γνωστούς, για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επαρκή ενημέρωση. Αν η νόσος διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο, το 75%-95% των ασθενών θεραπεύεται. Πολλές φορές, όμως, η διάγνωσή της δεν γίνεται έγκαιρα, γιατί τα συμπτώματά της θεωρούνται κοινά και συνηθισμένα, με αποτέλεσμα πολλοί από εμάς να τα παραβλέπουμε». Δυναμικό «παρών» έδωσε στην εκστρατεία και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, του οποίου η πρόεδρος Αναστασία Πασακοπούλου επισήμανε ότι: «Το “Αγκαλιάζω” υποστήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για το λέμφωμα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λεμφώματος θα θέλαμε να δηλώσουμε την υποστήριξή μας σε όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ενημέρωση για έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση. Απώτερος στόχος η πρόληψη σοβαρών παθήσεων». Η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών ΚΕΦΙ Ζωή Γραμματόγλου, που βρέθηκε στην πλατεία Συντάγματος εκείνη την ημέρα, δήλωσε: «Τα λεμφώματα είναι μια ετερογενής ομάδα κακοήθων νεοπλασιών του λεμφικού συστήματος, που, εφόσον διαγνωστούν σε αρχικό στάδιο, θεωρούνται ιάσιμα σε πολύ μεγάλο ποσοστό, χάρη στις καινοτόμες θεραπείες. Ο Σύλλογος ΚΕΦΙ στηρίζει τις δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα με στόχο την ενημέρωση του κοινού και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου».

 

Εμβληματικά σημεία της Αθήνας ντύθηκαν στα πράσινα για να μάθουμε περισσότερα για το λέμφωμα
Λεωφορεία στο κέντρο της πόλης ντύθηκαν με τα εικαστικά της εκστρατείας για έναν μήνα, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης στους δρόμους του Λεκανοπεδίου.

 

Υγεία & Ευεξία
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ