NN Hellas: Τα μυστικά μιας καλής ζωής στα χρόνια της μακροζωίας

NN Hellas: Τα μυστικά μιας καλής ζωής στα χρόνια της μακροζωίας Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Πρόσφατη έρευνα της NN Hellas έδειξε ότι οι Έλληνες επιθυμούν να ζήσουν μέχρι τα 103 τους χρόνια. Και φαίνεται πολύ πιθανό να μπορέσουν να το επιτύχουν, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η γενιά μας θα ζήσει περισσότερα χρόνια από κάθε άλλη.

Χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις, που έχουν φέρει επανάσταση στην ιατρική επιστήμη και έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη άνοδο του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων, το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά 27 χρόνια από τη δεκαετία του ’50. Το 2020 το προσδόκιμο ζωής έφτασε τα 72,3 έτη, ενώ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έως το 2050 αναμένεται περαιτέρω αύξησή του, κατά 4,3 χρόνια.

Την τάση αυτή, λοιπόν, οι σύγχρονες γενιές καλούμαστε όχι μόνο να την «απολαύσουμε» αλλά και να τη διαχειριστούμε. Με άλλα λόγια, αν υποθέσουμε ότι αυτή θα είναι η νέα μας πραγματικότητα, είναι βέβαιο πως, τόσο συλλογικά όσο και ο καθένας μας ξεχωριστά, θα πρέπει να προσαρμόσουμε τον τρόπο ζωής μας, ώστε να διασφαλίσουμε πως όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε μπροστά μας θα είναι και –το λιγότερο– καλά.

Είναι η μακροζωία κάτι που γεμίζει τους Έλληνες με αισιοδοξία;

Στην απάντηση βοηθούν τα κυριότερα συμπεράσματα από την έρευνα μακροζωίας της NN. Μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα πιστεύουν ότι είναι προετοιμασμένοι να ζήσουν περισσότερο, ενώ, κατά μέσο όρο, θα θέλαμε να συνταξιοδοτούμαστε στα 61 μας. Το τελευταίο σημείο έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν επιπλέον αναλογιστεί κάποιος ότι το 38% θεωρεί τα χρήματα Νο2 παράγοντα για μια μακρόχρονη, καλή ζωή (με Νο1 βεβαίως την υγεία και την ευεξία) και φυσικά προσθέσει τη δύσκολη εξίσωση που προκύπτει από το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας και στην Ευρώπη ευρύτερα.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι, ενώ το 1970 σε κάθε άτομο άνω των 65 ετών αντιστοιχούσαν περίπου 7 εργαζόμενοι, σήμερα είναι λιγότεροι από 3 και αναμένεται να μειωθούν στους 1,5 μέχρι το 2050.Παράλληλα, η μακροζωία έχει αλλάξει και τον τρόπο ζωής μας. Οι άνω των 65 δεν είναι όπως τους ξέραμε κάποτε. Παραμένουν δραστήριοι και ενεργητικοί, εξασκούν τα χόμπι τους, ταξιδεύουν, άρα, εκτός από ένα επαρκές εισόδημα, χρειάζονται και καλή σωματική και ψυχική υγεία. 

Καιρός να ανασυνταχθούμε!

Σύμφωνα με την έρευνα της NN, για να μπορέσει κάποιος να απολαύσει το δώρο της μακροζωίας, χρειάζεται να είναι ευπροσάρμοστος και ανοιχτός στις αλλαγές, να εξελίσσεται σταθερά, όπως, για παράδειγμα, μέσω της διά βίου μάθησης, καθώς και να διατηρεί κοινωνικούς δεσμούς. Κυρίως, όμως, χρειάζεται να φροντίσει –από νωρίς– για την υγεία του, όπως και για τον αποταμιευτικό προγραμματισμό του.


Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στα συστήματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα, τα οποία εντείνονται από το δημογραφικό, οδηγούν τους περισσότερους από εμάς στην επιλογή συμπληρωματικών ασφαλιστικών προγραμμάτων. Και είναι αλήθεια πως η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί αρωγό μας στην κατεύθυνση διασφάλισης μιας ποιοτικής ζωής σε κάθε ηλικία.


H NN Hellas και οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της εταιρείας βρίσκονται πλάι μας στην κατάρτιση ακριβώς ενός τέτοιου μακροπρόθεσμου προγραμματισμού. Για να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τα κατάλληλα προγράμματα υγείας και ζωής για εμάς και την οικογένειά μας, προγράμματα που ταιριάζουν στις δικές μας, εξειδικευμένες ανάγκες. Αντιστοίχως, μπορούν να αποτελέσουν συμβούλους μας στον σχεδιασμό ενός οικονομικού πλάνου, καθώς και στη δημιουργία λογαριασμών αποταμίευσης ή επενδύσεων. Έτσι, θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε για εμάς και τους αγαπημένους μας έναν πολύτιμο κουμπαρά, ένα μαξιλάρι ασφαλείας για το μακρύ, όπως διαφαίνεται, μέλλον μας.

Μάθετε περισσότερα στο nnhellas.gr.

Good Living
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιδική παχυσαρκία: Όταν η πρόληψη γίνεται υπόθεση όλων μας

Good Living / Παιδική παχυσαρκία: Όταν η πρόληψη γίνεται υπόθεση όλων μας

Στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας, η UNICEF και το Υπουργείο Υγείας άνοιξαν μια ουσιαστική συζήτηση για τα παιδιά, την υγεία τους και πώς η Ελλάδα έγινε παράδειγμα πρόληψης για όλη την Ευρώπη.
THE LIFO TEAM
«The debAIte»: Ένα ντοκιμαντέρ για όσα βιώνει η Gen Z στην αγορά εργασίας

Good Living / «The debAIte»: Ένα ντοκιμαντέρ για όσα βιώνει η Gen Z στην αγορά εργασίας

Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσα από το Project Future και σε συνεργασία με το ReGeneration, δίνει φωνή σε νέους και νέες που μιλούν ανοιχτά για τα στερεότυπα, τις δυσκολίες και τις προσδοκίες που συνοδεύουν τα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.
THE LIFO TEAM
Τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2026 στηρίζουν νέες startups

Good Living / Τα Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας Στέλιος Χατζηιωάννου 2026 στηρίζουν νέες startups

Ο θεσμός που εδώ και 17 χρόνια υποστηρίζει νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες επιχειρήσεις με ουσιαστικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία επέστρεψε δυναμικά και μπορείς να κάνεις ήδη την αίτησή σου.
THE LIFO TEAM
O Νέγρος του Μοριά επέστρεψε στην Κυψέλη για ένα εκρηκτικό λάιβ

Good Living / O Νέγρος του Μοριά επέστρεψε στην Κυψέλη για ένα εκρηκτικό λάιβ

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης μετατράπηκε σε ένα τεράστιο urban playground γεμάτο μουσική, streetwear, παγωμένες Νύμφες και κόσμο που χόρευε μέχρι αργά. Με τον Νέγρο του Μοριά να επιστρέφει συμβολικά στη γειτονιά όπου μεγάλωσε, το πιο δυνατό street party της εβδομάδας είχε όλα τα σωστά vibes.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
«Δίχως Ηλικία»: Η νέα πρωτοβουλία των Public κάνει την ηλικιακή συμπερίληψη πράξη

Good Living / «Δίχως Ηλικία»: Η νέα πρωτοβουλία των Public κάνει την ηλικιακή συμπερίληψη πράξη

Με παρεμβάσεις που εκτείνονται από την εκπαίδευση του προσωπικού και την αναδιαμόρφωση των καταστημάτων, η εταιρεία επενδύει στις μεγαλύτερες ηλικίες, προσφέροντάς τους μια σύγχρονη εμπειρία αγορών.
THE LIFO TEAM