Για τη νέα γενιά, η ζωή δεν ξεκινά το Σαββατοκύριακο

Για τη νέα γενιά, η ζωή δεν ξεκινά το σαββατοκύριακο Facebook Twitter
0
ADVERTORIAL

Η Μιράντα είναι Gen-Zer και με τα όλα της. Τίποτα δεν είναι στατικό και στάσιμο στον δικό της κόσμο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βρίσκει τον χρόνο και την ανάγκη να κάνει το δικό της pause εκεί όπου (το) χρειάζεται. Με μια νοοτροπία «ευκινησίας», μέρος μιας πολυμήχανης γενιάς -που δεν μοιάζει με καμιά άλλη-, η Μιράντα είναι ειλικρινής, άμεση, ευέλικτη και εξαιρετικά ευπροσάρμοστη με τις αλλαγές. Γι’ αυτό και στη ζυγαριά του work-life balance, κέρδισε πρόσφατα μια μεγάλη, αναπάντεχη απόφαση. Δεν άλλαξε δουλειά, αλλά άλλαξε τοποθεσία. Μια μετακίνηση εντός των καθηκόντων της σε Lidl κατάστημα της Αττικής, την προσγείωσε σχεδόν ξαφνικά σε ένα αντίστοιχο κατάστημα της περιφέρειας. Και λέμε σχεδόν, γιατί η ίδια φρόντισε από μόνη της για αυτή την εξέλιξη. Ένα δικό της σχέδιο για προσωπική, αλλά και επαγγελματική ανάπτυξη, κάπου μακριά από τον χαμό της πόλης.

Η προσέγγιση αυτής της γενιάς στην εργασία, -ένα μείγμα τεχνολογίας, συνείδησης και επιθυμίας να κάνουν τη διαφορά-, είναι αληθινά αναζωογονητική. Και επαναστατική. Η Μιράντα έβαζε πάντα πρώτη την λεγόμενη πολιτική της «ευεξίας», όπως της αρέσει να την αποκαλεί, μιας συνθήκης που τα παλιά, σκονισμένα εργασιακά περιβάλλοντα είχαν από καιρό βάλει στο συρτάρι ανεπιστρεπτί. Και εκεί που έχει επιλέξει να βρίσκεται τώρα, φαίνεται πως έχει βρει αυτό που έψαχνε. Στα 27 της κατάφερε να αιτηθεί τη μεταφορά της όχι απλά σε μια άλλη πόλη, αλλά σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Κάτι σαν πρωταθλητισμός στην εσωτερική «αειφορία» δηλαδή, αλλά και συνάμα εξέλιξη από μέσα προς τα έξω. Με τα φρέσκα, νεανικά ιδανικά της να την ακολουθούν σε μια βαλίτσα πιο ελαφριά από ποτέ άλλοτε. Και η άφιξή της εκεί θα γινόταν γρήγορα το σκαλοπάτι για κάτι αληθινά μεγαλύτερο και σπουδαιότερο.

Για τη νέα γενιά, η ζωή δεν ξεκινά το σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Για τη νέα γενιά, η ζωή δεν ξεκινά το σαββατοκύριακο Facebook Twitter

Η ίδια βλέπει το κατάστημα σαν έναν μικρό, ζωντανό οργανισμό που αναπνέει, αλλάζει, εξελίσσεται. Όπως ακριβώς βλέπει και τον εαυτό της. Ναι, η ζωή στην επαρχία δίνει χρόνο και ευκαιρίες περισυλλογής από απόσταση στα πράγματα. Όμως η Μιράντα δεν πιστεύει στις έτοιμες συνταγές επιτυχίας. Πιστεύει στους ανθρώπους. Εκείνους που βλέπει καθημερινά στο ταμείο, στον διάδρομο, στην αποθήκη, στο γραφείο. Τους βλέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω για αυτούς, αλλά και για την ομάδα. Μια ομάδα, στην οποία το χάσμα γενεών, φαίνεται να φτιάχνει την καλύτερη παρέα.

Ο πρώτος μήνας γίνεται γρήγορα ένας χρόνος, γεμάτος νέα δεδομένα. Γραπτά, προφορικά και απολύτως ρεαλιστικά–κάθε μέρα φέρνει κάτι καινούργιο. Το να βρίσκεσαι σε ένα μέρος που σε «σπρώχνει» κατά έναν ασυνήθιστο τρόπο να ψάξεις για την καλύτερη εκδοχή σου, δεν το συναντάς συχνά. Αλλά υπάρχει. Και μπορεί το πρόγραμμα της Μιράντας να μην έχει πια το άγχος του καθημερινού commute, τις κόρνες και τον περιττό εκνευρισμό της πόλης, αλλά η μπόλικη κούρασή της αφήνει στο τέλος της ημέρας ένα γλυκό χαμόγελο στο ζωηρό πρόσωπό της. Η στιγμή της προαγωγής φτάνει σε μια στιγμή που σχεδόν όλα φαίνονται ιδανικά, εκτός από ένα. Οι άσκοπες μετακινήσεις μπορεί να σταμάτησαν, αλλά να που μερικές από αυτές συνεχίζουν να είναι απαραίτητες. Ένα μεγάλο ταξίδι. Αυτό της λείπει της Μιράντας.

Από την Αθήνα με τους αχανείς δρόμους και τις χιλιάδες αφετηρίες, τα ταξίδια έμοιαζαν πάντα ευκολότερα. Όμως, αυτή η ανακοίνωση φέρνει τα μεγάλα όνειρα λίγο πιο κοντά. Νοητά, αλλά και χιλιομετρικά. Το νέο έρχεται σαν φυσική συνέπεια της προσπάθειας της που φαίνεται, αλλά και την αισθάνεται και η ίδια. Των ιδεών που ρίχνει πάνω στο τραπέζι, σαν να παίζει σκάκι με το μέλλον. Το δικό της, αλλά και του κόσμου γύρω της. Της ισορροπίας, μέσα και έξω της. Η προαγωγή δίνει το εισιτήριο για το επόμενο μακρινό pin στον χάρτη. Αλλά και τη συνέχεια μιας όχι απλά επιτυχημένης, αλλά ευτυχισμένης διαδρομής.

Για τη νέα γενιά, η ζωή δεν ξεκινά το σαββατοκύριακο Facebook Twitter
Για τη νέα γενιά, η ζωή δεν ξεκινά το σαββατοκύριακο Facebook Twitter

Την ίδια στιγμή που ο κόσμος φαίνεται εξαιρετικά άστατος και απρόβλεπτος, η νέα γενιά πετυχαίνει το αδύνατο: μια τεράστια, σχεδόν αγανακτισμένη επιθυμία να είναι ευτυχισμένη, βρίσκει τον τρόπο και τον λόγο της. Η Μιράντα έφερε στη βαλίτσα της από την Αθήνα μερικά πολύτιμα αγαθά που δεν αγοράζονται, αλλά προσφέρονται, κερδίζονται και εκτιμώνται. Έφερε βοήθεια, γνώσεις και συμμάχους. Χωρίς να τους έχει πάρει στ’ αλήθεια μαζί της. Και τώρα, ως υπεύθυνη της ομάδας της έχει βάλει στόχο να να είναι η βάση, όχι η κορυφή. Να δίνει εργαλεία, όχι απλώς οδηγίες. Να εμπνέει. Στην ομάδα της, δεν υπάρχουν απρόσωπα χέρια που σκανάρουν προϊόντα ή τακτοποιούν ράφια. Υπάρχουν προσωπικότητες. Ιδέες. Άνθρωποι, σαν και εκείνη. Κι ας ανήκει στην αμφιλεγόμενη γενιά της τεχνολογίας, των υπεραπλουστευμένων διατυπώσεων και των παρεξηγημένων απαιτήσεων.

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι η ευτυχία είναι κάτι που αποκτάς μόνο μέσω της επιτυχίας ή ότι είναι απλώς το αποτέλεσμα της. Αλλά μπορεί να είναι και ένας στόχος από μόνη της. Το να προσπαθείς να ζήσεις μια «ξεχωριστή» ζωή, μπορεί να σε απομακρύνει από το να ζήσεις μια πραγματικά καλύτερη. Στην Αθήνα, στην επαρχία, ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του χάρτη. Εκεί, που κάθε Μιράντα του σήμερα, καταφέρνει να «φορτώνει» με την ενέργειά της ένα μέλλον ευέλικτο και υγιές για όλους – ακριβώς όπως πρέπει να είναι.

Good Living
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Good Living / Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής υποστήριξης στο Δασικό Εκκοκκιστήριο και τα Φυτώρια Αμυγδαλέζας και Πάρνηθας, η Motor Oil γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών της χώρας μας.
THE LIFO TEAM
Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Σπυρίδων Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Good Living / Iστορία μιας γεύσης, ιστορία μιας πόλης: Πώς ο Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Αθήνα

Από το πρώτο κατάστημα στην Αιόλου στο εργοστάσιο στην Πειραιώς που υπάρχει μέχρι σήμερα, η Υγείας Παυλίδη δεν είναι απλώς η πρώτη σοκολάτα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Είναι η γεύση που νιώθουμε ότι γνωρίζουμε από πάντα.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Good Living / Πόσο καλά γνωρίζεις τη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη;

Είναι από τις γεύσεις που έχουν χαρακτηρίσει τα παιδικά μας χρόνια για γενιές και γενιές. Μπορούμε να την ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες σοκολάτες, να αναγνωρίσουμε τη χαρακτηριστική της συσκευασία από μακριά, σε οποιοδήποτε ράφι. Τη γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά; Κάνε το quiz και δες πόσα ξέρεις (ή πόσα σου θυμίζει) για την αγαπημένη σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.
THE LIFO TEAM
Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

Good Living / Το Internet όπως θα έπρεπε να είναι: γρήγορο, άμεσο, για όλους

To Nova 5G Home Internet είναι η επόμενη γενιά οικιακής σύνδεσης που φέρνει το 5G μέσα στο σπίτι & την επιχείρησή σου, με ταχύτητες που φτάνουν έως 500 Mbps, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει οπτική ίνα στην περιοχή σου
THE LIFO TEAM
O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Good Living / O Πύργος Πειραιά άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για το κοινό του Open House Athens

Οι επισκέπτες γνώρισαν την ιστορία του, τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες και τις πρωτοποριακές βιοκλιματικές λύσεις που τον καθιστούν έναν σύγχρονο, βιώσιμο ουρανοξύστη διεθνών προδιαγραφών.
THE LIFO TEAM
Με το Πασχαλινό Αυγό της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Good Living / Με τα «Πασχαλινά Αβγά» της ΑΒ Βασιλόπουλος η χαρά των παιδιών γίνεται προσφορά

Φέτος, συμβάλλουμε έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνεισφέροντας 0,30€ με κάθε αγορά Πασχαλινού Αβγού και η ΑΒ Βασιλόπουλος διπλασιάζει το συνολικό ποσό.
THE LIFO TEAM