Food Daily: Σήμερα, lifestyle

Facebook Twitter
0

στη φωτογραφία η Silvana Mangano

Βασιλικό πόλο

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γουίλιαμ και της Δούκισσας Κέιτ στη Βόρειο Αμερική. Η περίσταση είχε πόλο, επισκέψεις σε μουσεία και πολλά γεύματα μαζί με αστέρες του Χόλυγουντ αλλά και ελαφρώς Β’ κατηγορίας συναντήσεις, όπως αυτή με τη JLo. H υπόθεση βεβαίως είχε και πολύ, πάρα πολύ φαγητό.

Μία διασημότητα του καναλιού Food Network, η Giada de Laurentiis, επιμελήθηκε  του μενού του αγώνα πόλο που έγινε στη Σάντα Μπάρμπαρα (ναι, στη Σάντα Μπάρμπαρα του πολύχρονου σήριαλ, τι γλυκά που δένουν όλες οι β’ κατηγορίας πληροφορίες!)

Giada de Laurentiis

Η de Laurentiis είναι Ιταλίδα, εγγονή της πρώην «Μις Ρώμη» και ηθοποιού, Silvana Mangano. Η Giada έχει πάρει από την ομορφιά της γιαγιάς και της μαμάς και χάρη σ’αυτό το γεγονός συν τις ικανότητές της έχει γίνει σταρ του Food Network, με εκπομπές από το 2003, πράγμα πολύ σπάνιο γι’ αυτό το κανάλι. Μη νομίζετε πάντως ότι μου αρέσει- τη βρίσκω απολύτως ενοχλητική και τα επιφωνήματά της την ώρα που μαγειρεύει με κάνουν να θέλω να μπήξω μολύβια μέσα στ’ αυτιά μου.

Silvana Mangano

Όμως, συνεχίζω το lifestyle θέμα μου για να σας περιγράψω τι έφαγαν οι 3600 καλεσμένοι του πόλο, μαζί με το διάσημο ζευγάρι από την Αγγλία. Η σεφ δεν είχε λάβει οδηγίες για περιορισμό στις θερμίδες ούτε κάποια άλλη ειδική προτίμηση, αφού η Kate υποτίθεται ότι είναι περιπετειώδης στο φαγητό (συμφωνώ, είναι τεράστια περιπέτεια το να μην τρως τίποτα)και ο Γουίλιαμ πολύ καλός μάγειρας. Το μενού ήταν το εξής:

Γκοργκονζόλα, μικρές πίτσες με ντομάτα και βασιλικό, κροστίνι με πέστο από αρακά, καπνιστή μοτσαρέλα με σύκο, κεκάκια με σολωμό και σάλτσα γιαούρτι, κροστίνι με μοσχάρι και μαγιονέζα κάρι, μπιφτεκάκια από κοτόπουλο, σαλάτα Καλιφόρνια (υπάρχουν άπειρες εκδοχές, έχει σίγουρα μαρούλι και αβοκάντο) με παρμεζάνα και μαριναρισμένες γαρίδες, λαζάνια με ντομάτα και ψητά σπαράγγια.


Harry Potter, τέλος

Tο γιγαντιαίο έργο Harry Potter τελείωσε, για κάποιους με δάκρυα ενώ κάποιους τους άφησε αδιάφορους. Δεν έχω διαβάσει ούτε ένα βιβλίο, δεν είδα καμία ταινία, όχι επειδή σνομπάρω –έχω δει όλες τις ταινίες του Hugh Grant, σπουδαίος ηθοποιός, δεν ξέρω πως έγινε, αλλά δεν έτυχε.

Αυτό που έτυχε όμως να δω, είναι η τούρτα που έφτιαξε ο Duff Goldman του ζαχαροπλαστείου Charm City Cakes  με έδρα τη Βαλτιμόρη. O Duff Goldman έγινε διάσημος όταν απέκτησε δικό του σόου στο Food Network, το οποίο είναι τρομερά ευχάριστο, έως και εθιστικό, όπως είναι τα πατατάκια. Βέβαια, πρέπει να παραδεχτώ ότι έχει πολύ ωραίες εκπομπές διάσπαρτες, οι οποίες μπορούν να διδάξουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το φαγητό.

Ο Duff Goldman έχει την εκπομπή Ace of Cakes και όπως βλέπετε και από το ντροπιαστικό γενάκι του, είναι από τους Αμερικανούς που συμβάλλουν στην γελοιοποίηση της χώρας. Είναι φωνακλάς, ενθουσιάζεται και τσιρίζει με το παραμικρό και γενικά φέρεται σαν κακομαθημένο πεντάχρονο. Για τις τούρτες μιλάει όπως μιλάνε οι κάγκουρες για τα μηχανάκια τους ή για το νέο ηχοσύστημα που έχουν βάλει στο μικροσκοπικό τους αυτοκίνητο. Είναι τόσα κιλά, με τόσα κιλά ζάχαρη με τόσα κιλά κόντρα πλακέ και τα λοιπά και τα λοιπά.

Δεν μπόρεσα όμως να μη θαυμάσω την τούρτα που έφτιαξε για την πρεμιέρα του τελευταίου Harry Potter στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μοντέλο του Hogwart’s School of Magic, ελαφρώς κακοποιημένου. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι τρώγεται και τι όχι, αλλά το πρώτο κομμάτι το έκοψε ο Rupert Grint.


Δείτε κι άλλες, άκρως εντυπωσιακές τούρτες του Duff Goldman:

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ