ΥΛΙΚΑ

  • 6 τρίγωνες χοντρές φέτες καρπούζι χωρίς το πράσινο μέρος του
  • 200 γρ. μέλι
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 20 ml γάλα φρέσκο
  • 30 γρ. δυόσμος
  • 30 γρ. μέντα
  • Για το μείγμα πούδρας περγαμόντου:5 γρ. ανθός μοσχοκάρυδΟ, 1 κ. περγαμόντο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρουμε τις φέτες καρπουζιού με το μέλι για 1 ώρα.
  2. Για το μείγμα περγαμόντου, με έναν πατατοκαθαριστή αφαιρούμε τη φλούδα από το περγαμόντο, τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα σε φούρνο προθερμασμένο στους 80ºC και αφήνουμε μέχρι να ξεραθεί.
  3. Χτυπάμε σε μούλτι τον ανθό μοσχοκάρυδου και τις φλούδες μέχρι να γίνουν πούδρα.
  4. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τα υλικά της φέτας και ζυμώνουμε καλά.
  5. Βουτώντας το χέρι μας σε νερό φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες από φέτα και τις κυλάμε μέσα στο μείγμα της πούδρας περγαμόντου.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
  7. Έχουμε κάψει πολύ καλά τη σχάρα μας ή το σχαροτήγανο και βάζουμε το καρπούζι να ψηθεί μέχρι να πάρει γραμμές και από τις δύο πλευρές.
  8. Το ζουμί που έχει μείνει από το μαρινάρισμα του καρπουζιού το βράζουμε μέχρι να γίνει ένα σιρόπι.
  9. Σερβίρουμε ζεστό το καρπούζι στο πιάτο, ρίχνουμε επάνω το σιρόπι και δίπλα βάζουμε κρύα τα τυρομπαλάκια.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα