ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. κεχρί βρασμένο
  • 100 γρ. ντοματάκια πολύχρωμα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/5 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ¼ μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμόνι
  • Καρεδάκια φέτας
  • Πούδρα λιαστής ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την πούδρα λιαστής ντομάτας: Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις λιαστές ντομάτες και τις στεγνώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70ºC για 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Για τη σαλάτα ανακατεύουμε τα υλικά και μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι. Πανάρουμε τη φέτα με την πούδρα ντομάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 3 έως 5 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε τη σαλάτα κεχρί και επάνω τοποθετούμε ζεστά τα καρεδάκια φέτας.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα