ΥΛΙΚΑ

  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 5 γρ. ζελατίνη
  • 300 γρ. πραλίνα
  • 630 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Ένα μάνγκο καθαρισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μέτρια φωτιά, σε κατσαρολάκι, βράζουμε τα 90 γρ. κρέμα γάλακτος, ενώ παράλληλα τοποθετούμε τη ζελατίνη σε ένα σκεύος με δροσερό νερό.
  2. Αφού βράσει η κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε καλά και την ενσωματώνουμε στην πραλίνα. Ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα 630 γρ. κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, τη χτυπάμε έως ότου γίνει μια ρευστή σαντιγί σε μορφή γιαουρτιού, την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Τέλος, βάζουμε τη μους πραλίνας σε σκεύος της επιλογής μας και τη γαρνίρουμε με μάνγκο σε σχήμα της αρεσκείας μας και με κραμπλ κακάο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΑΜΠΛ ΚΑΚΑΟ

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. φουντούκι τριμμένο (πούδρα)
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. αλεύρι
  • 25 γρ. κακάο
  • 2 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένη ζύμη.
  2. Μοιράζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  3. Τα περνάμε από τον τρίφτη, τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Βαρούλκο Seaside στο Μικρολίμανο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα