Δώρο του εγγονού στον παππού του

Mathieu van der poel Facebook Twitter
Μετά τη νίκη του στη διαδρομή 2 του Γύρου της Γαλλίας, ο Ολλανδός Μάθιου Βαν Ντερ Πουλ αφιέρωσε το κίτρινο μπλουζάκι στον σπουδαίο Γάλλο ποδηλάτη και παππού του, Ρεϊμόν Πουλιντόρ, τον «αιώνιο δεύτερο» που ουδέποτε το είχε κερδίσει.
0

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠτΔ

Η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τοποθετήθηκε στο θέμα της γυναικοκτονίας με ένα σύντομο μεν, αλλά πληρέστατο κείμενο στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Η κα Σακελλαροπούλου υιοθετεί ανεπιφύλακτα τον όρο «γυναικοκτονία», γύρω από τον οποίο πολώθηκαν οι συζητήσεις τις προηγούμενες μέρες, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις επί δεκαετίες δεσπόζουσες ιδέες  («έγκλημα πάθους», «εν βρασμώ ψυχής», «διά λόγους τιμής») που κάλυπταν τα έμφυλα εγκλήματα.

Σαφής και σημαντική η αντιπαράθεσή της στο ασυνάρτητο μείγμα διανοητικής μιζέριας και πολιτικής υποψίας που, παρά τις στατιστικές και αμέτρητες περιπτώσεις παγκοσμίως, σκόπιμα συνέχεε ένα κοινωνικό φαινόμενο με τη νομική του υπόσταση τις προηγούμενες ημέρες.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή η φρικώδης κατάσταση προτείνει «να εξαλειφθεί ο κυρίαρχος σεξιστικός λόγος» και η πολιτεία να προστατεύσει αποτελεσματικά τις γυναίκες που πέφτουν θύματα έμφυλης βίας, μέσω της πολυδιάστατης στήριξής τους.

Το κυριότερο, δεν διστάζει να κάνει ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν «δραστικά, και στη χώρα μας, τα κενά ή τα ελλείμματα του δικαιικού μας συστήματος».

Η χώρα διαθέτει έγκριτους νομικούς (και η ΠτΔ ανήκει σε αυτούς) από τους οποίους περιμένουμε να μας διαφωτίσουν για το αν και πώς το δικαιικό μας σύστημα πρέπει να καλύψει ενδεχόμενα ελλείμματά του. Προς το παρόν, δικαίως πρέπει να πιστώσουμε στην ΠτΔ ευρύτητα πνεύματος και γενναιότητα. 

• • •

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ

Με ίδιο περίπου ποσοστό όπως και την πρώτη Κυριακή, η λίαν υψηλή αποχή (δύο στους τρεις) είναι ο μεγάλος νικητής του χθεσινού δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία. Το γεγονός αυτό είναι αξιοσημείωτο, διότι παραδοσιακά η συμμετοχή αυξάνεται στον δεύτερο γύρο.

Κατά τα άλλα, επιβεβαιώθηκε η τάση ψήφισης των απερχόμενων προέδρων, και ουδεμία πολιτικά αλλαγή υπήρξε στη μητροπολιτική Γαλλία.

O Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν υπέστη μεγάλη ήττα — και μαζί με αυτό οι δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν ότι θα κέρδιζε μία ή περισσότερες περιφέρειες. Δεν κατάφερε να εκλέξει τον μοναδικό υποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής που ήλπιζε ότι θα κέρδιζε. Επιπλέον, τα ποσοστά των άλλων υποψηφίων της παρέμειναν πρακτικά στα ίδια επίπεδα με εκείνα της προηγούμενης Κυριακής, και μικρότερα από τις εκλογές του 2015. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Γάλλων λειτούργησαν καλά, και αυτό είναι θετικό μήνυμα για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Το LREM (La Republique En Marche) του Εμ. Μακρόν επίσης απέτυχε παταγωδώς. Όχι μόνο δεν εξέλεξε κανέναν περιφερειάρχη, αλλά είδε τα ποσοστά του πρώτου γύρου να μειώνονται και να τερματίζει τρίτο ή τέταρτο. Κοινή διαπίστωση: το LREM δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει δεσμούς σε τοπικό επίπεδο, και το ουσιαστικό (μοναδικό;) κεφάλαιό του είναι ο Εμ. Μακρόν.

Μεγάλος νικητής μπορεί να θεωρηθεί η παραδοσιακή δεξιά, η οποία πλέον εισέρχεται με άλλον αέρα στη μάχη της προεδρικής εκλογής. Ο Ξαβιέ Μπερτράν, η Βαλερί Πεκρές και ο Λοράν Βοκιέ, που κέρδισαν άνετα τις εκλογές, φαίνεται πως θα είναι οι διεκδικητές του χρίσματος.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι επίσης ικανοποιημένο, διότι διατήρησε τους εκλεγμένους περιφερειάρχες. Η Αριστερά, πάντως, γενικά απέτυχε να δημιουργήσει μια δυναμική, μολονότι δεν καταποντίστηκε, όπως πίστευαν πολλοί ότι θα συμβεί, κυρίως λόγω της συμμετοχής του κόμματος του Μελανσόν σε διάφορα σχήματα.    

Πηγή: Franceinfo elections, Le Monde  

macron lepen Facebook Twitter
Μεγάλη ήττα των κομμάτων του Εμ. Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές.

• • •

ΜΙΑ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ

Διεγράφη από το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, το 1967, ως αντιφρανκικός ακτιβιστής, τέλειωσε τις σπουδές του στη Μινεσότα των ΗΠΑ. 

Αύριο, 29 Ιουνίου, ο συνταξιούχος καθηγητής Andreu Mas-Colell δικάζεται, κινδυνεύοντας να υποστεί οικονομική καταστροφή — να κατασχεθεί το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής του, οι αποταμιεύσεις του, να παραμείνει μεν στην οικία του, αλλά να μην μπορεί να την πουλήσει.

Επανάληψη της ιστορίας ως τραγωδία και ως φάρσα; Το 1967 δικάστηκε από τον πατέρα, αύριο δικάζεται από την κόρη του.

Ο Mas-Colell κατηγορείται ότι ως «υπουργός» Οικονομικών της Καταλωνίας μέχρι το 2015 υπέγραψε τις δαπάνες για την προετοιμασία του δημοψηφίσματος της αυτοδιάθεσης. 

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση, η Διεθνής Οικονομική Ένωση, 33 νομπελίστες οικονομολόγοι μαζί με άλλους 20 κορυφαίους οικονομολόγους, και χιλιάδες άλλοι υπέγραψαν κείμενα συμπαράστασης. 

Υψηλής στάθμης οικονομολόγος, ο Mas-Colell δίδαξε στο Μπέρκλει και το Χάρβαρντ, είναι συγγραφέας ενός παγκόσμιου μπεστ σέλερ εγχειριδίου Μικροοικονομικής Θεωρίας, προπαντός «διάσημος για τη γενναιοδωρία και την ικανότητά του ενσυναίσθησης... επέδειξε ακλόνητο πνεύμα υπηρεσίας και λειτούργησε με το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας» (Ευρωπαϊκή Οικονομική Ένωση).   

Πρόκειται για σαφώς πολιτική δίωξη, μία από τις πολλές εναντίον Καταλανών αξιωματούχων. Και μια υπόμνηση ότι η καφκική κόλαση μπορεί να εμφανιστεί παντού και πάντοτε.

andreu mas colell Facebook Twitter
Ο καθηγητής Andreu Mas-Colell. 

• • •

ΑΠΕΡΙΝΟΗΤΗ ΑΝΟΗΣΙΑ

Η χθεσινή πρώτη διαδρομή του Γύρου της Γαλλίας σημαδεύτηκε από δύο μεγάλες καραμπόλες. Η δεύτερη, που προκλήθηκε από κάποιον ποδηλάτη 5 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό, δεν είναι σπάνια σε τέτοιους αγώνες. Ωστόσο, ανάγκασε πολλούς αθλητές να εγκαταλείψουν πρόωρα τον αγώνα.

Η πρώτη, όμως, προκλήθηκε από την απερινόητη ανοησία μιας γυναίκας, που κρατούσε μια αυτοσχέδια πινακίδα. Με υπερχειλίζοντα ναρκισισμό κοιτούσε προς τις μετακινούμενες κάμερες της τηλεόρασης, έχοντας στραμμένη την πλάτη της στους ποδηλάτες. Ο Γερμανός Tony Martin κτύπησε στην πινακίδα, έχασε την ισορροπία του, και πέφτοντας προκάλεσε ντόμινο που κατέληξε σε κουβάρι σωμάτων και ποδηλάτων.

Ο Γερμανός ποδηλάτης, Jasha Sutterlin, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, υπήρξαν λιγότερο ή περισσότερο σοβαροί τραυματισμοί, και η τελική κατάταξη αρκετών επηρεάστηκε από την αναγκαστική καθυστέρησή τους — στο παρελθόν σε αρκετές διαδρομές οι νικητές αναδείχθηκαν χάρη στο φώτο φίνις. 

Ο διευθυντής των αγώνων, Christian Prudhomme, ανακοίνωσε ότι κατατέθηκε μήνυση εναντίον της ξένης υπηκοότητας, γυναίκας, πιθανόν Γερμανίδας, η οποία εξαφανίστηκε αμέσως μετά το συμβάν και δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. 

Σημειωτέον, δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος τύπος περίφραξης, διότι η συνολική απόσταση όλων των διαδρομών υπερβαίνει τα 3.400 χιλιόμετρα.

Πηγή: Ouest France, VeloNews

Δώρο του εγγονού στον παππού του Facebook Twitter
Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ρίχνει υδροχλωρικό οξύ μέσα σε πισίνα μόνο για λευκούς για να αναγκαστούν οι μαύροι να βγουν έξω.

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΝΕΡΑ

Μέρος του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα, το κίνημα του Αγίου Αυγουστίνου είναι άγνωστο, ακόμη και στους περισσότερους Αμερικανούς, μολονότι έπαιξε τον ρόλο του στη δικαίωση των μαύρων.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους, αποφασίστηκε οι μαύροι να πάνε στη θάλασσα και σε πισίνες προκειμένου να σπάσουν τη ρατσιστική απαγόρευση να κολυμπήσουν.

Στις 18 Ιουνίου 1964, μαύροι και συμπαραστάτες λευκοί διαδηλωτές βούτηξαν σε πισίνα μόνο για λευκούς στο Monson Motor Lodge στη Φλόριντα. Για να τους βγάλει έξω, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου έριξε υδροχλωρικό οξύ μέσα στην πισίνα, ενέργεια που προκάλεσε σάλο.

Δώρο του εγγονού στον παππού του Facebook Twitter
Λευκοί ρατσιστές επιτίθενται σε μαύρους για να τους αποτρέψουν να μπουν στη θάλασσα στην παραλία του Αγίου Αυγουστίνου της Φλόριντα, στις 25 Ιουνίου 1964.

Την επομένη, 19 Ιουνίου, ψηφίστηκε ο Νόμος για τα Πολιτικά Δικαιώματα, τον οποίο τελικά υπέγραψε ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον στις 2 Ιουλίου 1964. 

Δεν σταμάτησαν, όμως, οι βιαιότητες και οι συλλήψεις στη Φλόριντα. Στις 25 Ιουνίου, ρατσιστές επιτέθηκαν σε μαύρους, στην παραλία του Αγίου Αυγουστίνου της Φλόριντα, για να τους αποτρέψουν να μπουν στη θάλασσα.

Η Νομική σχολή του πανεπιστημίου της Φλόριντα υπερασπίστηκε τους μαύρους που συνελήφθησαν. Με πρόσχημα αυτή την υπεράσπιση, ένας γερουσιαστής της πολιτείας ξεκίνησε έρευνα για (τι άλλο;) «κομμουνιστικές επιρροές» στο πανεπιστήμιο. Κρατικές δυνάμεις εισέβαλλαν σε αίθουσες διδασκαλίας, συνέλαβαν διδάσκοντες και τους οδήγησαν στις αίθουσες ακροάσεων του Holiday Inn.

Αυτά συνέβησαν μόλις πριν από 50 χρόνια στην πιο προηγμένη χώρα του κόσμου.

• • •

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

«Ποτέ μην κάνεις οτιδήποτε πολύπλοκο, όταν κάτι απλό θα σε εξυπηρετήσει. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα μυστικά της ζωής». 

― Έριχ Μαρία Ρεμάρκ «Ο μαύρος οβελίσκος»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ