My secret ηλιέλαιο

My secret ηλιέλαιο Facebook Twitter
0

Οι περισσότεροιπροτίμησαν να μαγειρέψουν στον ατμό,ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έμειναννηστικοί και ξεγέλασαν την πείνα τουςμε τα τραγούδια του διαγωνισμού. Αυτόείχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η μαγείατης Γιουροβίζιον γιατί όλη η ομορφιάτης συγκεκριμένης βραδιάς βρίσκεταιστα απανωτά ρεψίματα που σε πιάνουν μετην Coca Cola, αφού πρώτα βέβαια έχειςκαταβροχθίσει τρεις πίτσες και οκτώσουβλάκια.

Ο υπουργός ΑνάπτυξηςΧρήστος Φώλιας -σε μια προσπάθεια νακαθησυχάσει τους καταναλωτές ώστε νααπολαύσουν απερίσπαστοι τη Γιουροβίζιον,που αποδεικνύεται η μεγαλύτερη γιορτήτης Χριστιανοσύνης- δήλωσε πως δεν έχεικανένα πρόβλημα να φάει πολύ ηλιέλαιο,αλλά η δήλωσή του έπεσε στο κενό αφού,αν έχεις δει τον κ. Φώλια, καταλαβαίνειςπως είναι ικανός να φάει και τσιμεντόλιθουςσοταρισμένους με κάρβουνα χωρίς ναπάθει τίποτα∙ τι χειρότερο μπορεί ναπάθει δηλαδή;

Τα νέα για το επιμολυσμένοηλιέλαιο από την Ουκρανία έφτασανγρήγορα στο Βελιγράδι και σκόρπισαντον πανικό στην ελληνική αποστολή επειδήθεώρησαν πως η Ουκρανία και η Ρωσίαπροσπαθούν να δηλητηριάσουν τουςΕυρωπαίους για να κερδίσουν τονδιαγωνισμό. Ο υπεύθυνος της ουκρανικήςαποστολής διαβεβαίωσε τους διοργανωτέςπως τόσο αυτός όσο και η Ουκρανήτραγουδίστρια πίνουν κάθε πρωί δυολίτρα ηλιέλαιο, αλλά το επιχείρημά τουδεν έπεισε κανέναν, αφού όλοι ξέρουμεπως οι Ουκρανοί έχουν φάει κατακέφαλαένα Τσέρνομπιλ και μερικές δεκαετίεςυπαρκτού σοσιαλισμού, οπότε τώρα δεντους πιάνει τίποτα - νταλίκα περνάειπάνω από Ουκρανό και αντί να σκοτωθείο Ουκρανός γίνεται κάρβουνο η νταλίκα.Για να σταματήσουν οι αντιδράσεις, ηΟυκρανή τραγουδίστρια αναγκάστηκε ναπασαλείβεται ολόκληρη με ηλιέλαιο, όμωςαυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γλιστράεισυνέχεια από τα χέρια των χορευτών, νατσακίζεται πάνω στη σκηνή και τελικάνα γίνει η πρώτη μαύρη τραγουδίστριααπό την Ουκρανία που συμμετείχε στοδιαγωνισμό. Στην υπόθεση παρενέβη οΦωκάς Ευαγγελινός που είχε αναλάβει τηχορογραφία της ουκρανικής συμμετοχήςμε τη δικαιολογία πως ανήκει στη γενιάτων 700 ευρώ και αναγκάστηκε να πάειμετανάστης στην Ουκρανία για να φάειένα κομμάτι ψωμί∙ ο Φωκάς προσπάθησενα συμβιβάσει τις δυο πλευρές, όλοι όμωςέχουν αντιληφθεί πως στην Ουκρανία δεντον οδήγησε η φτώχεια αλλά το γεγονόςπώς οι Ουκρανοί έχουν απαγάγει όλουςτους συγγενείς του και απειλούν νατους ταΐζουν μόνο με ηλιέλαιο.

Κατάτη διάρκεια του διαγωνισμού, ήτανολοφάνερη η επίδραση του επιμολυσμένουηλιελαίου στις χώρες που συμμετέχουν,αφού δεν εμφανίστηκε στη σκηνή ούτε μιατραβεστί. Είναι λογικό να μη στέλνουνπια τραβεστί και τρανσέξουαλ οι χώρεςτης Δυτικής Ευρώπης -το κάνουν εδώ καιπολλά χρόνια και ίσως να έχουν βαρεθεί-,αλλά θα περιμέναμε από τις χώρες τουπρώην ανατολικού μπλοκ που απελευθερώθηκανπρόσφατα να είναι πιο τολμηρές σε αυτότον τομέα. Γιατί στην ευχή τοξεφορτώθηκαν το καθεστώς, αν όχι για ναστέλνουν τραβεστί στη Γιουροβίζιον;

Μιατομή στο φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιονήταν η συμμετοχή μιας τυφλής τραγουδίστριαςαπό τη Γεωργία, αλλά δυστυχώς η περίπτωσήτης δεν συγκίνησε το κοινό και δενκατάφερε να μπει στη δεκάδα, οπότεαπομακρύνθηκε το ενδεχόμενο να στείλουνόλοι του χρόνου άτομα με
αναπηρίες,ώστε να περάσουμε στη νοσοκομειακή φάσητης Γιουροβίζιον και να ανανεωθεί οθεσμός. Πάντως, θα πρέπει να αναγνωρίσουμεπως η Γιουροβίζιον ήταν πάντα ανοιχτήκαι φιλική προς τα άτομα με ειδικέςανάγκες, αφού όλοι οι τραγουδιστές πουσυμμετέχουν μοιάζουν ναείναι
ανάπηροι.

Εντύπωση προκάλεσεη πληροφορία πως ο ένας από τους δυοτραγουδιστές του Αζερμπαϊτζάν είχεφοιτήσει σε σχολείο για χαρισματικάπαιδιά - υπάρχει ειδικό σχολείο γιαχαρισματικά παιδιά στο Αζερμπαϊτζάνκαι δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Βέβαια,αυτό συμβαίνει επειδή στην Ελλάδα όλατα παιδιά είναι χαρισματικά και, άρα,δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ειδικόσχολείο.

Η Ρωσία κατάφερε να κερδίσειτο διαγωνισμό με έναν τραγουδιστή πουείχε κάνει εξαιρετικό χαλάουα στομπικίνι και συνοδευόταν στη σκηνή απόέναν αθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ,ώστε όλοι να βαθμολογήσουν το χορό στονπάγο -όπου οι Ρώσοι είναι ακαταμάχητοι-και όχι το τραγούδι. Του χρόνου οιΡώσοι σκέφτονται να  ανεβάσουν στησκηνή της Γιουροβίζιον τον Γκάρι Κασπάροβμε ένα σκάκι, ενώ δεν αποκλείεται νακάνουν τελικά τη μεγάλη έκπληξη και ναπροτιμήσουν τη μούμια του Λένιν που θαπλαισιώνεται από πέντε ξέκωλα. Η νίκητης Ρωσίας αποδίδεται στην κατάρρευσητου υπαρκτού σοσιαλισμού και στηδημιουργία πολλών νέων κρατών πουαλληλοψηφίζονται. Δεν είναι λίγοι αυτοίπου πιστεύουν πως πρέπει να χτιστείξανά το Τείχος του Βερολίνου, ώστε νασωθεί ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον.Μια καλή ιδέα θα ήταν να διεξάγονταιδυο Γιουροβίζιον -η ανατολική Γιουροβίζιονκαι η δυτική Γιουροβίζιον- μέχρι νααποκτήσουν ευρωπαϊκή συνείδηση καιμουσική κουλτούρα οι πρώην Ανατολικοί,ώστε να ψηφίζουν την πιο ωραία γκόμεναακόμα κι αν δεν προέρχεται από κάποιαγειτονική τους χώρα.

Η τρίτη θέσητης Καλομοίρας άφησε ανικανοποίητουςτους Έλληνες και δεν είναι λίγοι αυτοίπου πιστεύουν πως του χρόνου πρέπει ναστείλουμε στην Αγία Πετρούπολη ένασυγκρότημα που θα απαρτίζεται απόΡωσίδες, Γεωργιανές και Ουκρανές, ώστενα διχάσουμε τους πρώην Σοβιετικούςκαι να διασπάσουμε το ανατολικό μπλοκ.Οι Έλληνες παρηγορήθηκαν από το γεγονόςπως ο Φωκάς Ευαγγελινός είχε συμμετοχήτόσο στο τραγούδι της Ρωσίας όσο και σ'αυτό της Ουκρανίας που κατετάγη στηδεύτερη θέση∙ ο Φωκάς τόνωσε την εθνικήμας περηφάνια, μιας και είχε δώσειελληνικό χρώμα και στις δυο συμμετοχές- μάλιστα, προκλήθηκε πανελλήνιασυγκίνηση, όταν οι Ουκρανοί χορευτέςχόρεψαν καλαματιανό, τσάμικο καιπεντοζάλη.

Τα ιδιωτικά κανάλιακάλυψαν το γεγονός, αλλά η υπόθεση τουηλιελαίου έφερε τη Γιουροβίζιον σεδεύτερη μοίρα, αφού οι δημοσιογράφοιτων δελτίων ειδήσεων ρωτούσαν με λύσσατους ειδικούς αν θα έδιναν ηλιέλαιο σταπαιδιά. Η Όλγα Τρέμη δεν ανησυχεί μήπωςπάθει τίποτα η ίδια από το ουκρανικόηλιέλαιο, αλλά αγωνιά για τα παιδιά τωνξένων ανθρώπων - η κυρία Τρέμη είναι ονέος Ερρίκος Ντινάν. Πάντως, ακούγεταισυχνά αυτή η φράση στις τηλεοράσεις,όταν προκύπτει κάποιο θέμα με τα τρόφιμα:«Θα το δίνατε αυτό στο παιδί σας;».Είναι σαν να του λες του άλλου «Κοίτα,φίλε, εσύ είσαι σαπιοκοιλιάς -οπότεοτιδήποτε κι αν φας, δεν πειράζει- αλλάστο παιδί σου θα το έδινες;». Παίζεικι αλλιώς βέβαια η ερώτηση: Μπορεί ναθεωρούν πως οι υπόλοιποι άνθρωποιχρησιμοποιούν τα παιδιά τους σανπειραματόζωα, οπότε τους δίνουν όλα ταύποπτα τρόφιμα, για να δουν αν θα πέσουνξερά, κι αν δεν πάθουν τίποτα, τακαταναλώνουν κι αυτοί άφοβα. Από τηνάλλη, είναι λογικό να ρωτάς τον άλλοναν θα έδινε ηλιέλαιο στο παιδί του -άλλωστε, όλοι ξέρουμε πόσο αγαπάνε ταπαιδιά το ηλιέλαιο και πώς κάνουν ανδεν τους δώσεις ηλιέλαιο και προσπαθήσειςνα τα κοροϊδέψεις με τίποτα παγωτά.

Θαπρέπει να ξεμπερδέψουμε επιτέλους μευποθέσεις όπως αυτή με το ηλιέλαιο, γιανα μπορούμε να απολαμβάνουμε ανενόχλητοιμεγάλες διοργανώσεις όπως η Eurovision καιτο Euro. Βλέπουμε πως πρόβλημα δεν υπάρχειμόνο με το ηλιέλαιο που περιέχειορυκτέλαιο, αλλά τελευταία μας ταλαιπωρείπολύ και το πετρέλαιο. Νομίζω πως, γιανα ξεμπερδεύουμε μια και καλή, πρέπεινα δημιουργήσουμε ένα αθώο έλαιο πουνα κάνει για όλες τις χρήσεις - απόαυτοκίνητο μέχρι τηγανητές πατάτες. Αντο καταφέρουμε, μπορούμε να το ονομάσουμε«πολυέλαιο».

Στήλες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ