ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Η διαφορά της διαφθοράς

Η διαφορά της διαφθοράς Facebook Twitter
0

Το θέμα είναισαφές: Ένα χρόνο πριν, η κυβέρνησηπροκήρυξε πρόωρες εκλογές επικαλούμενητην ανάγκη κατάρτισης ενός νέου, στιβαρούπροϋπολογισμού. Ένα χρόνο αργότερα, κιαφού η χώρα βασανίστηκε από τη διαμάχηγια το ασφαλιστικό, καθηλώθηκε στιςοθόνες της παρακολουθώντας τις συνέπειεςτης πτώσης ενός πανίσχυρου γενικούγραμματέα από το παράθυρο και αηδίασεμε τις μίζες της Siemens, η ίδια κυβέρνησηπαραδέχεται ότι ο προϋπολογισμός έχειπέσει έξω.

Σε οποιαδήποτεεπιχείρηση αν είχε γίνει κάτι παρόμοιο,ο οικονομικός υπεύθυνος και ο διευθύνωνσύμβουλος θα είχαν χάσει τη δουλειάτους. Στην Ιαπωνία θα είχαν αυτοκτονήσειπρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών.Στην Κίνα θα τους είχαν εκτελέσει μετάαπό δημόσια διαπόμπευση. Στην Ευρώπηθα είχαν περάσει στα πολιτικά αζήτητα.Μόνο στην Ελλάδα ο απτόητος υπουργός«Εθνικής Οικονομίας» εξαγγέλλεινέα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα μετην πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού, οοποίος θα προσπαθήσει μεθαύριο στηΘεσσαλονίκη να τα πουλήσει ως μέροςενός πακέτου αόρατων μεταρρυθμίσεωνπου ο ίδιος φαντασιώνεται εδώ και χρόνιαότι προωθεί.

Η παταγώδηςαποτυχία δεν έχει κυρίως να κάνει μεεξωτερικούς παράγοντες, όπως συχνάυπονοεί η κυβερνητική προπαγάνδαεπικαλούμενη τις τιμές του πετρελαίου.Για την ακρίβεια, κάθε φορά που η τιμήτου πετρελαίου ανεβαίνει ο υπουργόςΟικονομικών πετάει από τη χαρά του γιατίεισπράττει περισσότερους φόρους. Απλώςδεν έχουν ιδέα από οικονομία και ούτεπέντε χρόνια προσπάθησαν να μάθουν,έστω και στην πλάτη του καμπούρη. Αρκείμια ματιά στα τηλεοπτικά πλάνα που τουςέδειχναν ηλιοκαμένους ήδη πριν τοΔεκαπεντάυγουστο: Οι άνθρωποι γλεντάνετη ζωή και τα οφέλη της εξουσίας.Συμπεριφέρονται σαν τους άμυαλουςκληρονόμους μιας οικογενειακήςεπιχείρησης -κάτι σαν Καραμανλής καιΣία δηλαδή- που γνωρίζουν ότι παρόμοιαευκαιρία για ξεσάλωμα δεν θα ξαναέχουνστη ζωή τους.

Το μπάχαλο πουέγινε όσο ο λαός και το LifΟ μαζί έκαναντα μπάνια τους είναι άνευ προηγουμένου.Στο σκάνδαλο του καλοκαιριού αποκαλύφθηκεότι ο κολλητός του υπουργού Αιγαίουέπαιρνε μίζες για την άγονη γραμμή, ενγνώσει του υπουργού αλλά και του ΜέγαρουΜαξίμου, στο οποίο οι σχετικές καταγγελίεςείχαν φθάσει από πέρυσι. Κάπου στοενδιάμεσο φάγαμε ακόμη μερικές καμπάνεςαπό την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που ουπουργός Περιβάλλοντος αποφάσιζε ναξαναγυρίσει την Πλάκα στην εποχή τωνμπουρδέλων. Στην έναρξη των ΟλυμπιακώνΑγώνων ο πρωθυπουργός βαριόταν φυσικάνα παρευρεθεί, καθώς στην Κίνα είχε μενποδόσφαιρο αλλά δεν έχει σουβλάκια.Όμως το πρωθυπουργικό γραφείο λησμόνησενα ειδοποιήσει την υπουργό Εξωτερικώνπου βρισκόταν στο Πεκίνο, η οποία αντίνα εκπροσωπήσει τη χώρα προσήλθε στηνέναρξη καθυστερημένη, με μπλουτζίν καιφωτογραφική μηχανή. Έτσι κάπως οι κάμερεςπαρουσίασαν τον Κωνσταντίνο Γκλίξμπουργκως εκπρόσωπο της Ελλάδας.

Σε μια αποθέωσηδημοσίων σχέσεων, ο πρόεδρος της ΔιεθνούςΟλυμπιακής Επιτροπής μας απένειμε τοχρυσό βραβείο ντόπινγκ , οι Έλληνεςαθλητές που δεν βρέθηκαν ντοπαρισμένοιτείνουν να γίνουν εξαίρεση και η χώρασημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης στηνκατάκτηση μεταλλίων, σε σχέση με τιςπροηγούμενες Ολυμπιάδες. Τελικά αυτήείναι η διαφορά με τους προηγούμενους:Στο ΠΑΣΟΚ έκλεβαν, αλλά κουτσά στραβάέβγαζαν και τη δουλειά. Οι σημερινοίκλέβουν, αλλά είναι τελείως άχρηστοι.

Στήλες
0

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ