ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Ελλάς - Γαλλία Ανισορροπία

Ελλάς - Γαλλία Ανισορροπία Facebook Twitter
0

Οισυζητήσεις του Καραμανλή με τον Σαρκοζί,που φθάνει αύριο Παρασκευή στην Αθήνα,προβλέπονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.Γιατί, μεταξύ άλλων, οι δύο ηγέτεςαναμένεται να συζητήσουν τις ψυχικέςασθένειες που έχουν προκαλέσει στουςντόπιους πληθυσμούς. Δεν είναι πλάκα:ο Γάλλος ψυχίατρος Σερζ Χεφέζ διέγνωσεμια καινούργια ψύχωση στους ασθενείςτου, την οποία ονόμασε «ΟbsessiveSarkosis».Στο ομώνυμο βιβλίο που έγραψε, ο Γάλλοςψυχίατρος αναφέρει ότι στις ψυχαναλυτικέςσυνεδρίες που είχε τον τελευταίο χρόνο,από τη στιγμή δηλαδή που ο Σαρκοζίκέρδισε τις εκλογές, όλο και περισσότεροιασθενείς ανέφεραν στις φαντασιώσεις ήτις εμμονές τους τον Γάλλο Πρόεδρο.

Οκ. Χεφέζ έδωσε στις νέες ασθένειεςτα ονόματα Sarkophreniaκαι Sarkonoiaκαι σε μια συνέντευξή του στους «NewYorkTimes»προσπάθησε να αναλύσει τις αιτίες τους.«Αποτελεί την ενσάρκωση τουμεταμοντέρνου άνδρα, που κοιτάει τονεαυτό του, αναζητεί την απόλαυση, είναιαυτόνομος και ναρκισσιστής» εξήγησεο ψυχίατρος. «Εκθέτει τις χαρές καιτις λύπες του, όλη την προσωπική τουζωή, τις συναισθηματικές του ανασφάλειες...Αντιπροσωπεύει σε ακραίο επίπεδο τηνιδιωτικοποίηση της κοινωνίας, ότι δηλαδήείναι ο ιδιώτης που μετράει και όχι ηκοινωνία. Είτε τον μισούν είτε τοναγαπούν, οι Γάλλοι βλέπουν στον Πρόεδρομια πλευρά του εαυτού τους».

Μπορείο Σαρκοζί να τρέλανε τους Γάλλους αλλάσε πολιτικό επίπεδο τα πράγματα δενπάνε καθόλου καλά. Από τις νέες θέσειςεργασίας που είχε προεκλογικά υποσχεθεί,οι μόνες που άνοιξαν είναι για ψυχιάτρους,οι απεργίες πολλαπλασιάζονται και ηδημοτικότητά του βρίσκεται στο ναδίρ.Κομβικό σημείο θεωρείται το διαζύγιοκαι ο περιπετειώδης γάμος του, πουαπογοήτευσε τους Γάλλους. Σύμφωνα μετον ψυχίατρο, ο Πρόεδρος έπαψε να είναιδικός τους και έγινε άνθρωπος της Κάρλα.Καθώς η υπερβολική έκθεση του ΓάλλουΠροέδρου γύρισε μπούμερανγκ, δεναποκλείεται ο Έλληνας πρωθυπουργός νατου προσφέρει ως εναλλακτική λύση τησυνταγή της δικής του επιτυχίας: τηνελληνικότατη λούφα και παραλλαγή.

ΟΈλληνας πρωθυπουργός εξακολουθεί ναείναι δημοφιλής επειδή αποτελεί τηνενσάρκωση του μέσου Έλληνα - και μάλισταδημοσίου υπαλλήλου. Τη δουλειά τη βρήκεαπό τον θείο. Είναι φανερό ότι δεντρελαίνεται με το αντικείμενο τηςεργασίας του, αλλά κατά βάθος ξέρει ότιδεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο.Το ωράριο είναι απαραβίαστο. Ύστερααποσύρεται στη Ραφήνα και δεν θέλει νατον ενοχλεί κανένας, έστω κι αν καίγεταιη μισή χώρα. Από βαρεμάρα οι δημόσιεςεμφανίσεις έχουν περιορισθεί στιςεντελώς απαραίτητες, αλλά για έναποτηράκι κρασί μοιάζει πάντα διαθέσιμος.Ακόμη και με το τσιγάρο, ο πρωθυπουργόςσυμπεριφέρεται όπως πολλοί Έλληνες στηδουλειά που καπνίζουν -σχεδόν- στη ζούλα:συνομιλητές του μου είπαν ότι χρησιμοποιείένα τασάκι το οποίο μισοκρύβει στοανοιγμένο συρτάρι του γραφείου του στοΜέγαρο Μαξίμου, μιας και τελευταίως δενείναι πολιτικά ορθό να καπνίζεις μπροστάστους επισκέπτες. Στον κ. Καραμανλήβλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη.Αλλιώς δεν εξηγείται πώς εξακολουθείνα θεωρείται «καταλληλότεροςπρωθυπουργός» ενώ η χώρα καταρρέει.

Στήλες
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ