Έδωσες τον μισό μισθό σου, κύριε βουλευτά; Απόδειξη!

Έδωσες τον μισό μισθό σου, κύριε βουλευτά; Απόδειξη! Facebook Twitter
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης. Φωτο: EUROKINISSI
7ΕΧΘΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κάλεσε τους βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης να καταθέσουν τον μισό μισθό τους τους επόμενους δύο μήνες για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κάποιοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα το κάνουν, κάποιοι επιδοκίμασαν δημόσια τον πρωθυπουργό και κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους.

Έχει συμβεί όμως, πολλοί από αυτούς που δηλώνουν πρόθυμα ότι θα προβούν σε κάποια δωρεά ως πράξη αλληλεγγύης, διαθέτοντας μέρος του μισθού τους για κάποιον καλό σκοπό, να το λένε μεν, αλλά να μην το κάνουν. Πετυχαίνουν έτσι να κερδίσουν δωρεάν διαφήμιση με μια δήλωσή τους που μπορεί και να μην κάνουν πράξη ποτέ. Γιατί οι δημόσιες δηλώσεις από μόνες τους δεν δεσμεύουν κανέναν.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, έδωσε σήμερα την απόδειξη της κατάθεσης της μισής βουλευτικής αποζημίωσης. Για λόγους διαφάνειας, όπως είπε. Και αξιοπιστίας, θα προσθέταμε. Ελπίζουμε το παράδειγμά του να ακολουθήσουν και άλλοι. Γιατί οι πολιτικοί δεν έχει σημασία τι λένε, αλλά τι κάνουν. 

Έδωσες τον μισό μισθό σου, κύριε βουλευτά; Απόδειξη! Facebook Twitter

Στήλες
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ