ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΞΙΝΟΜΥΤΖΗΘΡΑ

  • 150 γρ. ξινομυζήθρα
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • Θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Τσίλι ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι κόκκινο σε κόκκους, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Με ένα κουτάλι σερβίρουμε στο πιάτο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ GNOCCO FRITTO

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μαγιά
  • 65 γρ. νερό
  • 15 γρ. αλάτι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη απαλή.
  2. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλο και με οδοντωτό ρολό κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Τηγανίζουμε τις ροδέλες σε φριτέζα στους 180°C και στεγνώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

  1. Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε τα ντοματίνια με τη ζάχαρη και το ξίδι μέχρι να γλασάρουν.
  2. Τα στραγγίζουμε από το σιρόπι και τα κρατάμε στην άκρη.

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΖΑΜΠΟΝΙ ΝΑΞΟΥ

  1. Απλώνουμε 4 φέτες ζαμπόνι σε μια λαδόκολλα.
  2. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για να τις αποξηράνουμε στους 75°C για περίπου 2 ώρες.
  3. Τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Σερβίρουμε την ξινομυζήθρα, δίπλα τη μαρμελάδα από ντοματίνι, τα gnocco fritto και πασπαλίζουμε με τριμμένο ζαμπόνι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα