ΥΛΙΚΑ

  • 1 κολοκύθι
  • 1 πράσο
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 φούντες μπρόκολο
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 ντοματίνια
  • ½ φλιτζάνι ανθότυρο σε τρίμματα
  • ½ φλιτζάνι φέτα σε τρίμματα
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. αυγό
  • 70 γρ. νερό
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφρατεύουμε το βούτυρο μαζί με το αλάτι στο μίξερ με το φτερό.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και κατόπιν το νερό σιγά-σιγά.
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και κατόπιν ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστό.
  5. Τη βάζουμε σε ταρτιέρα.
  6. Ψήνουμε στους 150⁰C για 20', μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  7. Ψιλοκόβουμε σε καρέ όλα τα λαχανικά και τα κρεμμύδια σαν φέτες λεπτές.
  8. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας το μπέικον.
  9. Γεμίζουμε την τάρτα με τα σοταρισμένα λαχανικά, το μπέικον, τα τυριά, τα βότανα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  10. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και το αλατοπίπερο.
  11. Περιχύνουμε σιγά-σιγά για να μη βγει το υγρό έξω από τη ζύμη (μετά θα ξεκολλάει δύσκολα). Τα λαχανικά πρέπει να μισοφαίνονται, να μην καλύπτονται τελείως από τα αυγά.
  12. Πασπαλίζουμε λίγα βότανα στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 στους 150⁰C μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
  13. Όταν ψηθεί, τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10'. Μετά κόβουμε και σερβίρουμε.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα